Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 465  Następna
Autor Wiadomość
#4321 PostWysłany: 30 Lis 2019 22:28 

Czy ktos z Was ma jakikolwiek "update" dotyczacy konwersji punkot wPayBack na Mile w eMeMemsach? Od blisko 2 miesiecy cisza w tym temacie... :(

Turcja z ultra all inclusive 🌊🏨 5* hotel z basenami i zjeżdżalniami za 1980 PLN Turcja z ultra all inclusive 🌊🏨 5* hotel z basenami i zjeżdżalniami za 1980 PLN
🔥 TO JEST HIT 🔥 Loty do Nowego Jorku od 953 PLN 😍 🔥 TO JEST HIT 🔥 Loty do Nowego Jorku od 953 PLN 😍
#4322 PostWysłany: 30 Lis 2019 22:33 

Dosłownie wczoraj dostałam taką odpowiedź:

"Na chwilę obecną nie ma możliwości jeszcze wymiany punktów na mile.

Pracujemy nad przywróceniem tej funkcjonalności."
 Profil Relacje PM off
LLAP lubi ten post.

#4323 PostWysłany: 30 Lis 2019 23:29 
Awatar użytkownika

platynowy
apadlo napisał(a):
Pani na niemieckiej infolinii bardzo pomocna, przeszukalismy calkiem efektywnie cala siatkę SQ do Europy i nic.
Dziękuję za odpowiedzi i kombinuję dalej :)

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

czy masz może jakieś nowe doświadczenia z dostępnością SQ w C (online lub telefonicznie)? Szukam i szukam na wszelakich kierunkach - na razie online - i nic, null, zero... Tylko Y :(
 Profil Relacje PM off  

#4324 PostWysłany: 01 Gru 2019 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Akurat mam. Nie ma nic na trasach EU-Azja-EU, ani lotach Man-iad albo Fra-jfk. Niemniej taka EU-AU/NZ w C SQ się pokazuje. I tu ciekawostka bo dostępność na trasie zrh-sin-syd w C SQ nie implikuje dostępności na poszczególnych odcinkach. Czemu tak jest, nie wiem. Ale tak jest.

tropikey uważa post za pomocny.

#4325 PostWysłany: 01 Gru 2019 00:35 
Awatar użytkownika

platynowy
Znalazłeś to online, czy telefonicznie?

I jeszcze jedno pytanie - do wszystkich - czy loty EW z US z tymi śmiesznym dopłatami rzędu dwóch dych one way, są możliwe tylko na trasie MIA - DUS, czy widzieliście też inne kombinacje?

A, i jeszcze jedna sprawa. Otóż, tym razem planuje wyjazd dla 2 osób, co mocno komplikuje sprawę, bo z dostępnością miejsc w C (niestety, taki wybredny jestem :D ) jest kiepsko. Czy zdarzało się Wam rezerwować albo choć znajdować loty LO z US lub Kanady do Europy w C dla 2 osób? Niestety, póki co widuję tylko pojedyncze miejsca.

Bo, o ile się nie mylę, tylko LO i EW dają możliwość niskich dopłat na trasie z US/Kanady do Europy?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#4326 PostWysłany: 01 Gru 2019 00:40 
Awatar użytkownika

niebieski
apadlo napisał(a):
dostępność na trasie zrh-sin-syd w C SQ nie implikuje dostępności na poszczególnych odcinkach. Czemu tak jest, nie wiem. Ale tak jest.

Jeśli Cię to interesuje, to poczytaj więcej o married segments (nie wiem czy to ma tłumaczenie na polski, może łączone odcinki, albo coś takiego, ale zostanę przy terminologii ang). Więcej o tym możesz poczytać np. tutaj.

W skrócie chodzi o to, że linia wypuszcza z inwentarza dostępność tylko gdy jeden odcinek jest połączony z innym. W przypadku, który opiszujesz ZRH-SIN-SYD może być dostępne w C, ZRH-SIN i SIN-SYD oddzielnie nie (ale równie dobrze jeden z nich, np ZRH-SIN, również może być dostępny).

Spięte odcinki teoretycznie można rozdzielić, ale to zabawa polegająca na (w tym przypadku) M&M wysyłającym prośbę do SQ o rozpięcie tych odcinków w inwentarzu. Znalezienie konsultanta, który będzie chętny to zrobić (istnieje więcej niż 50% szans, że linia odmówi bo PO COŚ to zostało połączone) jest bardzo trudne.

tropikey napisał(a):
Bo, o ile się nie mylę, tylko LO i EW dają możliwość niskich dopłat na trasie z US/Kanady do Europy?

Pierwsza myśl to SQ z JFK do FRA groszowe sprawy.
EDIT: ok, C - będzie ciężko ;)
EDIT 2: @tropikey a skąd konkretnie i w jakim miesiącu chcesz te miejsca? szybki rzut oka i z JFK oraz z YYZ jest trochę tej dostępności do WAW dla 2 osób w C LO. Z ORD tak na pierwszy rzut oka słabiej, ale może piszesz o lecie lub jest to jakiś inny okres gdzie dostępność jest okrojona?

Ostatnio edytowany przez billabong, 01 Gru 2019 01:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#4327 PostWysłany: 01 Gru 2019 00:59 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
@tropikey Ja kupowałem na początku roku dwa bilety w C - LAX - WAW w LO za mile. Zatem czasem dwa miejsca się trafia. Trzeba po prostu być trochę elastycznym.
tropikey lubi ten post.

#4328 PostWysłany: 01 Gru 2019 01:16 
Awatar użytkownika

platynowy
Wyjazd z córką studentką, więc niestety czas najgorszy, bo wakacyjny. Na razie wygląda na to, że moglibyśmy lecieć do Stanów najwcześniej ok. 20.06, więc powrót byłby w takim wypadku gdzieś ok. 5-10.07. Tak więc, faktycznie, przyczyną braku podwójnych miejsc może być okres wakacyjny. Choć w LH są do wyboru, do koloru. No, ale za jaką kasę!

Edit: widzę, że z EWR można złapać EW też z tą dopłatą 21 PLN, również w wakacje :)

Profil Relacje PM off  

#4329 PostWysłany: 01 Gru 2019 01:49 

HON fly4free
@tropikey: z dostępnością LO w C może być bardzo krucho, jeśli chodzi o US i sezon, bo kabina mała...
Niskie podatki ex US mają także m.in. TP i SK.
SK ma bardzo solidny produkt na TATL, wyraźnie lepszy od LH i także LO, IMHO.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4330 PostWysłany: 01 Gru 2019 18:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Wakacje to raczej sezon ale ogorkowy dla C.
Wschodnie wybrzeze w okazjach milowych praktycznie gwarantowane, a wtedy doplaty latwiej przelknac jak za stawke 55k.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#4331 PostWysłany: 01 Gru 2019 21:20 
Awatar użytkownika

niebieski
L4FF napisał(a):
Wakacje to raczej sezon ale ogorkowy dla C.

To zdanie sugeruje, że w C lata tylko pasażer biznesowy, co jest zupełną nieprawdą (vide: @tropikey który służbowo nie leci). Prawda jest taka, że jak ktoś może, to na (w szczególności) dłuższej trasie leci w C bo po prostu wygodniej.

Kolega wspomniał o powrocie około 5-10/07, gdzie ichnie święto niepodległości przypada w weekend więc mimo iż jestem pewna, że problemów na tyle do przodu z dostępnością nie będzie, to na bank będzie to trudniejsze z dwoma miejscami niż w marcu czy październiku. 8-)

Ostatnio edytowany przez billabong, 02 Gru 2019 01:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4332 PostWysłany: 01 Gru 2019 21:37 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Czy ktoś widział na longhaule dostępność SK w C? Bo ja przekonałem kalendarz na Azję i USA i nic. Tapa widziałem z Brazylii.

@billabong nazwę i zjawisko kojarzę z poszukiwań lotów po Ekwadorze za Avios. Nie ma znaczenia jakie lotniska że zbioru {UIO, GYE, GPS} wybierzesz jako start i cel podróży, zawsze jesteś routowana przez trzecie. I owszem lot z GYE do UIO jest dostępny tylko przez Galapagos :)

Dziwi mnie fakt, że SQ swoje cenne miejsca w C wyrzuca od razu parami, bo LATAM zapycha tylko wolne fotele :)

#4333 PostWysłany: 01 Gru 2019 21:43 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Mam pytanie czy w klasie C mogę kupić bilet dla siebie i dziecka do 2 lat? Czy są jakieś ograniczenia?
 Profil Relacje PM off  

#4334 PostWysłany: 02 Gru 2019 01:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, możesz mieć w C dzieciaka do lat 2. Bilet tylko przez infolinię.
 Profil Relacje PM off  

#4335 PostWysłany: 06 Gru 2019 12:18 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Taka sytuacja wczoraj lot CDG - MUC

Na kartach pokładowych grupy do wchodzenia, pod bilet mam podpiętego FTL-a, mam grupę 3. Ale wchodzę z Priority, gdyż mam Golda. Ale na skanerze wyświetla się, że odprawa dla tej grupy jeszcze nie otwarta.
Pokazuję ludkowi z obsługi złotą kartę, a ten mnie się pyta, czy chcę ją podpiąć pod bilet. Ja na to, że nie chcę. A on, że w takim razie nie jestem Goldem, bo Lufa zmieniła zasady.
Mam nadzieję, że to dziwactwo i nadgorliwość pracowników lotniska (np. kobitka nie pozwoliła wejść na początku parze z małym dzieckiem) - mam wrażenie, że byli zafiksowani na te grupy z kart pokładowych. Gorzej, jeśli to zapowiedź kolejnych niekorzystnych zmian w programie.
Bo jeżeli się okaże, że aby skorzystać z przywilejów trzeba będzie mieć podpiętą złotą kartę, wówczas utrzymywanie FTL-a będzie jeszcze bardziej utrudnione, bo albo latamy na srebrnej i nie mamy z tego tytułu niemal nic albo latamy na złotej, ale nie zdobywamy odcinków/mil na odnowienie statusu.
3 ludzi lubi ten post.

#4336 PostWysłany: 06 Gru 2019 14:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@Sudoku Kilkakrotnie z United, a także z EVA miałam sytuacjię typu "brak możliwości korzystania z przywilejów statusu niepołączonego z biletem" ŁĄCZNIE z nadaniem raz dodatkowego bagażu w Azji (gold podpięty do rezerwacji), następnie zmianie FFP w rezerwacji podczas pobytu w saloniku, do bycia wywołaną przy bramce do uiszczenia opłaty za dodatkowy bagaż - EVA, 10 miesięcy temu - ostatecznie w tym wypadku gold wrócił do rezerwacji...
 Profil Relacje PM off  

#4337 PostWysłany: 07 Gru 2019 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Podczas odprawy w LO na lot krajowy nie podałem numeru M&M mogę to jeszcze jakoś zmienić czy po wykonanym locie wystarczy że zgłoszę nie naliczenie mil?
 Profil Relacje PM off  

#4338 PostWysłany: 07 Gru 2019 10:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Domyślam się, że robiłeś odprawę on line? Jeśli jesteś jeszcze przed lotem, to możesz podejść do stanowiska odprawy bagażowej (zwłaszcza jeśli nadajesz bagaż :) ) i tam wstukają kartę do systemu. Po locie możesz również poprosić o wsteczne naliczenie mil. Na stronie jest specjalny formularz do tego celu.

Profil Relacje PM off  

#4339 PostWysłany: 07 Gru 2019 10:43 
Awatar użytkownika

złoty
Dobrą metodą na szybkie otrzymanie mil jest wpisanie swoich lotów na stronie m&m w moich rezerwacjach, po locie masz 6 miesięcy na wsteczne naliczenie mil przez formularz kontaktowy
 Profil Relacje PM off  

#4340 PostWysłany: 07 Gru 2019 10:55 

HON fly4free
@Sudoku: jeśli leciałeś na taryfie niedającej mil w danym FFP , w którym masz *G, to spokojnie możesz dodać tę kartę do rezerwacji, a w M&M wstecznie naliczyć potem mile / segmenty - nie stoi to na przeszkodzie, testowałem wiele razy.
 Profil Relacje PM off
billabong lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 465  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: yanas oraz 5 gości