Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: O prestiżu kart
#1 PostWysłany: 12 Paź 2019 11:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak ktos chce prestizowa karte, ktora robi wrazenie i "udowadnia" status posiadacza, to moze sprobowac to:
https://www.cnbc.com/2019/10/11/uk-roya ... -gold.html

Załączniki:
Karta-platnicza-zrobiona-ze-zlota.jpg
Karta-platnicza-zrobiona-ze-zlota.jpg [ 30.15 KiB | Obejrzany 3007 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 12 Paź 2019 11:29 

złoty
Podejesz tę kartę kelnerowi w barze i widzisz jak spier..... w siną dal ;)

Tapniete z telefonu
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Paź 2019 20:21 

Złota ale skromna...coś dla mnie
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 12 Paź 2019 20:56 

srebrny
Prawdziwa cebula, jednocześnie „access to a premium account that offers zero foreign exchange and transaction fees” oraz „the card is targeted at people “who value high quality luxury items „

Wypisz, wymaluj przeciętny użytkownik forum f4f, czy można robić łańcuszek?
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 15 Lis 2019 12:59 

srebrny
columbus napisał(a):
Widać nie jestem wystarczająco prestiżowy i premium dla mbanku :lol:

nie masz się czym zbytnio przejmować, ta "prestiżowość" polega głównie na sprzedawaniu klientom drogich, niepotrzebnych produktów, głównie inwestycyjnych. Świadomy klient nigdy nie korzysta z tej "prestiżowości/premium itd.", bo ona się najzwyczajniej w świecie opłaca bankowi, a nie klientowi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lis 2019 13:25 

złoty
PKO przewartościowało "prestiżowość" KK dostępnych w Polsce odstępując od wysokich wymagań dla Visy Infinite.
I dziś jest tak,że pracownik z pensją 8k (klient PKO) lecący ze swoim szefem zarabiającym 12k (klientem PeKaO, Millenium czy mBanku) na lotnisku mówi:
- "To idziemy do darmowego saloniku coś łyknąć" A tamten odpowiada "Ale to chyba kosztuje" i słyszy "Nie jak masz Infinite" :D
Bo w PeKaO (czy innym Millenium) musisz być super/premium/bogaczem by dostać kartę z takiego segmentu jak dostaje już "dobry średniak" w PKO ;)

A poważnie to zgadzam się z @opo odnośnie "prestiżowości" w banku.

Ostatnio edytowany przez lluukk, 15 Lis 2019 13:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2019 14:07 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@lluukk: ale nie zwracasz uwagi na jedną sprawę - ale dalej mając kartę nie zaprosisz nikogo "bezpłatnie" bo karty nie mają osób towarzyszących w cenie a już na pewno nie w PKO BP
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lis 2019 14:20 

złoty
A OK @seal masz w tej kwestii rację są takie karty na które można kogoś zaprosić i to ich plus.
Bardziej chciałem zwrócić uwagę, że uzyskanie pewnie większości "prestiżowych" kart do których i tak na PP nikogo nie zaprosisz bo tylko właściciel ma wejście (jak wspomniana przez piszącego post do którego się odniosłem WE z mB - chyba,że się mylę) jest obwarowane dużymi wymaganiami dochodowymi lub pieniędzy ulokowanych w banku), jakich nie ma w PKO. Tyle tylko chciałem tym przykładem pokazać.
I zarabiając 8k w PKO masz "dobrą kartę" z PP za 0 zł a Twój przełożony będący klientem PeKaO może o takiej pomarzyć choć zarabia 50% więcej (12k) bo tam nawet nie może aplikować o Infinite :)
Tyle i tylko tyle - mam nadzieję, że jasno opisałem :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lis 2019 14:25 

złoty
@lluukk: to jest suwerenna decyzja biznesowa banków jak ustawiają warunki. To komuś ma być "przykro"? Każdy głosuje swoim portfelem i wybierze taką opcję jak mu pasuje. Ten "szef" dziś jest w X i zobaczy że jego pracownik jest w Y i ma lepsze warunki to podejmie decyzję dokona zmiany (jak mu zależy) wtedy inne Banki też zaczną myśleć. To jest rynek - tylko i aż tyle. :) No i trochę szanuj ludzi bo to że dla Ciebie ktoś kto zarabia 8k to średniak to nie znaczy że dla większości społeczeństwa tak jest - to już jest osoba zamożna nawet wg GUS :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lis 2019 14:44 

złoty
-- 15 Lis 2019 13:34 --

Dokładnie - zgadzam się. Jeśli bank Y daje lepszą ofertę to po kiego być w banku X. Myślę,że (nie szybko) ale oferty na te "lepsze" karty muszą zostać poluzowane, bo pewnie wielu klientów, którzy nie dostali sensownej karty w swoim banku "bo nie są dosyć prestiżowi" rozejrzy się po rynku i powie "Kij wam w oko, idę do konkurencji po produkt na jaki u Was nie zasłużyłem a tam dostają "średniacy". Więc chyba się zgadzamy.
Ale faktycznie dla mnie subiektywnie to ten gość za darmo byłby fajnym dodatkiem - gdyby to mieli w PKO... no ale nie mają - szkoda. A jakąś kartę z oglądałem no ale warunki były dla mnie za ciężkie - już nie pamiętam jaka karta to była.

-- 15 Lis 2019 13:44 --

seal napisał(a):
No i trochę szanuj ludzi bo to że dla Ciebie ktoś kto zarabia 8k to średniak to nie znaczy że dla większości społeczeństwa tak jest - to już jest osoba zamożna nawet wg GUS :)

O! nie myślałem nic złego - pisząc "średniak". A na pewno nie obrażanie mniej zarabiających - miałem na myśli, że to nie jakiś straszny krezus. Ale jeśli ktoś to odebrał negatywnie to oczywiście przepraszam i postaram się pilnować!
Te 8k to pewnie jakieś 2 średnie krajowe, ale fakt multum ludzi (większość społeczeństwa) tyle nie zarabia. Nie będę tam już edytował ale trochę inaczej to ujmę jak będzie kiedyś o dochodach/wymaganiach.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Lis 2019 00:48 
Awatar użytkownika

niebieski
@lluukk
Ja bym raczej stwierdził, że dość odważnym jest nazwanie średniakiem kogoś kto ma tylko 2 średnie krajowe, w kontekście prestiżu i porównywania się z posiadaczami podobnych kart w innych bankach. To chyba jednak - wbrew temu co piszesz - oznacza, że fakt posiadania tej karty mocno podniósł Ci samo-prestiż. Na tle szefa, który takiej nie ma - to nawet rozumiem. Ale na tle tych co mają z innych banków to wiesz...
Nie zgadzam się też z Twoją tezą, że warunki będą musiały być poluzowane. Wydaje się, że ostatnio trendy są wręcz odwrotne, banki podnoszą lub zacieśniają warunki. Dobrze to już było. Twój bank postanowił ściągnąć młodych, żądnych prestiżu, rzucając im na wabia łatwo dostępną kartę. Żeby później brali kredyty na auta czy mieszkania. Taki chłyt makłetingowy ;-)

@Darek M.
Informacje masz na stronie banku. Zakładając że są aktualne to należy być klientem Private Banking. Czyli z ulicy, jeśli nie masz luźnej bańki do ulokowania to raczej słabo.

#12 PostWysłany: 16 Lis 2019 06:07 

Tak to jest jak się pozwoli skutecznie zaśmiecić temat

1. Infinite jest KK VISA i jako tako sama z siebie tu nie pasuje i jej w Wiki nie ma
2 Najważniejsze co napisano we właściwym temacie w Pko Bp do jej przyznania najważniejsza jest wyliczona zdolność kredytowa 50000 zł, a nie kryterium dochodu
Stąd to wrażenie powszechności czy zanizenia standardów przyznawania
3 W WE MC na teraz dla banków najważniejsze są kryteria wygórowanego mimo wszystko dochodu miesięcznego czy złożonego depozytu w formie np ogromnej lokaty

WE mBanku dalej ma do 3 pełnoprawne karty dodatkowe z darmowymi nielimitowanymi PP każda
 PM off
George1 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 16 Lis 2019 09:01 

złoty
No to ja dalej pociągnę offtop potem ktoś może posprząta.

Abstrahując od tego czy dla karty VISA Infinite w sumie nie potrzeba dochodu a zdolności kredytowej na min. 50k pln co stawia poprzeczkę niżej to dalej nie uważam że jest ona powszechnie dostępna. Oczywiście jest bardziej dostępna niż inne karty ale nie jest powszechnie! Niestety lubimy żyć w swoich bańkach (w kręgach ludzi podobnych) i myśleć że cały świat jest taki. A potem (tu kończę bo zszedłbym na politykę) :)

I nie ciskam się jakby ktoś sobie mógł pomyśleć bo ja nie mogę bo to nie prawda tylko dlatego aby zwrócić uwagę że nie należy starać się nie odklejać od rzeczywistości która niestety jest brutalna.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#14 PostWysłany: 16 Lis 2019 12:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Nikt nie jest nerwowy, ja tylko przedstawiłem inny punkt widzenia. Syntetycznie, bez personalnego utożsamiania się z nim.
Co do WE to najpewniej jest tak, że z bankiem można się dogadać, mimo wygórowanych warunków oficjalnych. Co nie znaczy że dostanie każdy który poprosi.
Co do kart dodatkowych - o ile się orientuje to w Pekao tez można wyrobić kilka dodatkowych, w ramach wspólnego limitu, a do każdej karty jest dodatkowa PP, ciagle z darmowym gościem. Plus oczywiście ubezpieczenia dla posiadacza(y).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości