Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Paź 2019 22:50 

Cześć,
chcę pojechac w czwartek z lotniska pociagiem do Akki i wrócić na lotnisko w piątek ok 12.00. Wiem, że pociągi w piątek nie kursują. Poradzcie pls jak mogę dostac się z Akki na lotnisko - sherut bus, skad odjezdza, może ćwiczyliście inne opcje?
Z góry dzięki za info.
Sh
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 28 Paź 2019 14:23 

Mozna dojechać pociągiem do TEL AVIV SAVIDOR . Do tego miejsca dojeżdzaja pociągi z Ako w piątek do południa, gdyż dalej linia kolejowa jest zamknięta w piątki z powodu elektryfikacji . Ta stacja znajduje sie w pobliżu północnego dworca autobusowego Arlozolov . Problem w tym, że autobusy 445 z TEL AVIV do terminalu lotniska Ben Gurion odjeżdżają z Reading Terminal i jadą przez stary centralny dworzec autobusowy na południu Tel Aviv . Wiec konieczna jest przesiadka . Szczegóły łączonych połączeń autobusowych można zobaczyć tutaj: http://www.bus.gov.il
Autobusy Egged w piatek w godzinach przedpołudniowych kursują według rozkładu piątkowego . Ja gdybym nie chciał jechać z Acry szerutem wprost na lotnisko to z Ako pojechałbym pociągiem do Tel Aviv Savidor . Następnie kursująca co 15 minut miejska linia 55. przejechał do Reading Terminal , skąd rozpoczynają swoje kursy autobusy 445 na lotnisko . Oczywiście trzeba mieć pewien zapas czasu.

Inna opcja to autobus 500 , który odjeżdza z tego północnego dworca autobusowego Arlozolov Terminal w Tel Aviv ( znajdujący się w poblizu stacji kolejowej Tel Aviv Savidor) do Shoham Khevel Modi'im Industry Park i który zatrzymuje sie na przystanku Ben Gurion Airport EL Al Junction . Przystanek znajduje się kilkaset metrów od terminalu numer 1 ( a do terminalu 3 jest jeszcze dalej) . No ale to jest kawałeczek. Ewentualnie można podjechać shuttle numer 5, który jeździ po lotnisku. To jest najszybsze połączenie z Acra na lotnisko przy użyciu transportu publicznego ( pomijając szerut) - tylko jedna przesiadka z pociągu na autobus i jesteśmy w pobliżu lotniska.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.
Abcn uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 28 Paź 2019 21:58 

Dzięki Darian,
na taką pełną i kompetentną informację liczyłem.
Zdecydowanie najważniejszy będzie dla mnie czas dlatego rozważam przede wszystkim szerut.
Czy jest w Ako jakiś punkt z którego odjeżdżają szeruty w różnych kierunkach czy zamawiać przez hostel?
Sh
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Paź 2019 16:24 

Ja nie orientuję się w sherutach na tej trasie . Na stronie lotniska Ben Guriona jest wymieniona firma AMAL TAXI , która dowozi do Akko , ale znalazłem na nią narzekania : https://www.israelnews.org/?p=2090 . Ja tez osobiście nie jestem zainteresowany tego typu usługami po doświadczeniu z firmą dowożącą (kiedyś) do lotniska w Ovda . Pomimo , ze zapłaciłem z góry za przejazd za kurs o podanej na stronie godzinie odjazdu, to spóźnili się godzinę. Zdążyłem na samolot , ale nie było to przyjemne doświadczenie . Być może ten załączony artykuł to tylko wyjątek, nie wiem . Myślę, że najlepiej poradzić się "lokalsów" lub w hostelu.
 Profil Relacje PM off
Abcn lubi ten post.
Abcn uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 03 Lis 2019 13:33 

Dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości