Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Cze 2012 00:49 

Witam
W akcji promocyjnej otrzymałam taki bilet, mimo długiego poszukiwania nie znalazłam żadnych danych na temat;
Jakie opłaty;podatki itd.obowiązują mnie przy tego typu "darmowym bilecie"i jak go w ogóle zarejestrować inaczej niż faxem , wysłać im skan na podany e-mail czy co?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam , Asia

Załączniki:
skanowanie0002.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg
skanowanie0002.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg [ 203 KiB | Obejrzany 1248 razy ]
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN Zimowe all inclusive na Cyprze 🏝️ Wczasy w 4* hotelu w Pafos za 2169 PLN
#2 PostWysłany: 21 Cze 2012 00:58 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Bilet jest totalnie za free. Jak go zrealizować, zobacz pkt. 6 Twojego skanu. Jednak jak to Ryanair, zawsze pasażerom pod górkę i okazuje się nie na wszystkie terminy, że tylko niby te tańsze połączenia itd. Więcej o podobnej akcji we Wrocławiu tutaj: viewtopic.php?f=11&t=11418&p=75288
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Cze 2012 01:02 

Serdecznie dziękuje Ci Hubercie za szybko pomoc:* , rozumiem że mam wysłać po prostu do nich e-mail kiedy chcę lecieć ,nr biletu itd.z opłat typu te 25zł itd. jestem zwolniona?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Cze 2012 01:06 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Dokładnie, nie płacisz nawet grosza. Jak wyślesz im trasę, to podziel się proszę rezultatami, czy robili tym razem jakieś problemy z realizacją tych voucherów itd.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Cze 2012 07:06 

Zdam relacjie , Termin podróży 16lipca - 30 września 2010
Data ważmności 2lipca, 2012 czyli rozumiem ,na wysłanie rezerwacji mam czas do tej daty.
Bilet zdobyłam pod kolumną Zygmunta na ich promocji.Polecę najprawdopodobniej do Mediolanu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Cze 2012 08:14 
Awatar użytkownika

niebieski
W Mediolanie tak naprawdę nie ma nic ciekawego, prócz Katedry Duomo i "Ostatniej Wieczerzy" Da Vinciego (o ile uda Ci się kupić bilet wstępu). A nazywanie tego miasta światową stolicą mody to gruba przesada. No chyba, że lecieć do Mediolanu, zwiedzić w 1 dzień i wybrać się pociągiem np. do Wenecji.
Na Twoim miejscu wybrałbym Budapeszt albo Oslo.

#7 PostWysłany: 21 Cze 2012 10:54 

Temat jest otwarty, właśnie obawiam się trochę przereklamowania mediolanu , dziękuje za dobre rady , orientujecie się może czy bilety z tego typu promocji są w większości wykorzystywane?(Czy idą na drugi obieg) bo przydałby mi się by jeszcze jeden dla chłopaka , jaka jest mniej więcej wartość takiego biletu w drugim obiegu?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Cze 2012 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Ona napisał(a):
Temat jest otwarty, właśnie obawiam się trochę przereklamowania mediolanu , dziękuje za dobre rady , orientujecie się może czy bilety z tego typu promocji są w większości wykorzystywane?(Czy idą na drugi obieg) bo przydałby mi się by jeszcze jeden dla chłopaka , jaka jest mniej więcej wartość takiego biletu w drugim obiegu?

Poczytaj jakie byly problemy z realizacja wroclawskiego vouchera http://www.wykop.pl/ramka/1114935/ryana ... obyte-ale/
W drugim obiegu taki bilet moze byc drozszy od kupionego na stronie ryana, a bilet ze strony daje wieksze prawdopodobienstwo skorzystania z lotu niz ten darmowy ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Cze 2012 22:26 

PawełT
Dziwisz się?;spoójrz ja on prostacko zwraca się do obsługi "Are you kidding me
"?
Ryanair wyraźnie zastrzego w punkcie 14 możliwości nawet nie realizowana tego kuponu...
Facet ma coś za darmo i oczekuje obsługi na poziomie komercyjnych lotów dużych"drogich"przewożników.
Mam możliwość zdobycia biletu dla swojego chłopaka ,ale osoba sprzedająca postawiła mi warunek zakupu min. 2 biletów.
Jest ktoś zainteresowany? cena 100zl
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Cze 2012 22:30 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Ona napisał(a):
PawełT
Dziwisz się?;spoójrz ja on prostacko zwraca się do obsługi "Are you kidding me
"?
Ryanair wyraźnie zastrzego w punkcie 14 możliwości nawet nie realizowana tego kuponu...
Facet ma coś za darmo i oczekuje obsługi na poziomie komercyjnych lotów dużych"drogich"przewożników.
Mam możliwość zdobycia biletu dla swojego chłopaka ,ale osoba sprzedająca postawiła mi warunek zakupu min. 2 biletów.
Jest ktoś zainteresowany? cena 100zl

Lepiej kup bilety na stronie, bo sama napisalas, ze zastrzegaja mozliwosc niezrealizowania kuponu. Wtedy zostaniesz z dwoma.
A co do "Are you kidding me" to koles napisal to po dluzszej wymianie maili i oczekiwaniu na kolejne, wiec tez chyba mozna go troche zrozumiec ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Cze 2012 22:32 

niebieski
Nikt z nas "lowcostowców" nie kupi takiego vouchera, bo to tak naprawdę głównie tylko problem. Loty są na tyle tanie, że nie warto potem się użerać z Ryanairem. Ta osoba ma prawo domagać się swoich praw i niech walczy. Zresztą sama zobaczysz jakie Ty będziesz miała problemy. A i do Mediolanu Ryanair nie lata. Jak coś to do Bergamo.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 21 Cze 2012 22:39 

Ok ,dzięki za rady wydawało mi się że voucher wyjdzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Lip 2012 10:04 

Piszę z nowego konta gdyż do tamtego nie mogę odzyskać hasła...
Bilet zarezerwowany , obsługa e-mail bardzo miłą,
(dziwię się innym ,pisałam prostą angielszczyzną krótkie i zwięzłe maile, w miarę oficjalne , ale na pewno pojawiały się tam drobne błędy gramatyczne)
pierwsza odp.w ciągu 48h , na kolejne jak wybór lotu i szczegóły pisałam praktycznie live, odp.dostawałam w ciągu kilku min.
Za niecałe dwa tyg.lecę do Budapesztu , o dalszych przygodach nie zapomnę wspomnieć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości