Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Cze 2012 01:07 

Hej, zarezerowałem bilet Emirates, z Wenecji na Mauritius, przez Dubaj. W jedną stronę mam 5h postoju w Dubaju, w drugą 15h. I tu pytanie, czy leciał ktoś może przez Dubaj? Jak wygląda kwestia wizy? Czy będąc jedynie w strefie tranzytowej, jako Polak, potrzebuję jej? Muszę coś załatwiać, czy stawić się po prostu na lotnisku z biletem, paszportem i bagażami? Czy jest możliwość aplikowania o wizę tak, aby w ciągu tych 15h postoju wyjść i zwiedzić, choć krótko, Dubaj?

Pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na stronie Emirates a w Internecie są one sprzeczne :(
 Profil Relacje PM off  

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#2 PostWysłany: 20 Cze 2012 19:41 

Ja leciałem ale do Dubaju.
Lotniska bez wizy NIE możesz opuścić. Jest natomiast możliwość wystąpienia o wizę tranzytową. Domyślam się, że lecisz Emirates, jeżeli tak to musisz do nich napisać, nie mam pojęcia jak wygląda to od strony finansowej, ale wizy do UAE są stosunkowo drogie.

Wiz nie potrzebują jedynie obywatele państw "starej" Unii Europejskiej.

Pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości