Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lut 2011 12:17 

Witam,

ponieważ jestem osobą, która niezbyt dużo do tej pory latała mam nadzieję, że uda mi się znaleźć pomoc na tym forum. Szukam taniego lotu z Wrocławia do Hiszpanii na drugą połowę czerwca dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci (2 i 6 lat), pobyt około 2 tygodnie. Obserwuję oferty już od początku roku i jedyne co udało mi się znaleźć to loty z Ryanair w cenie 1520 w dwie strony na naszą 4. Tak jak pisałam, nie mam doświadczenia w lataniu i dlatego proszę o informację czy ta cena jest ok, czy też powinnam czekać jeszcze na jakieś ewentualne zniżki albo o podpowiedź gdzie jeszcze powinnam szukać. Ponieważ wybieramy się z dziećmi musi to być lot bezpośrednio z Wrocławia i od połowy czerwca.
Jeśli ktoś mógłby jeszcze doradzić jaki rejon wybrać Malaga czy Alicante na wakacje z dziećmi, planujemy wynająć na miejscu samochód i trochę oczywiście pozwiedzać. Skłaniałam się aby lecieć do Malagi jednak wylot jest 17.06. o godz.20.40 i na miejscu jesteśmy dopiero przed północą.

Pozdrawiam
Agnieszka
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#2 PostWysłany: 08 Lut 2011 13:49 

niebieski
Promocje na czerwiec pojawią się zapewne w okolicy kwietnia, więc jeszcze masz czas na zastanowienie się. Aczkolwiek obie te trasy w zeszłym roku były to trasy mało promocyjne więc na jakąś super cenę bym nie liczył. Można taniej próbować z przesiadkami, ale lecisz z dzieciakami a jak z dzieciakami to pewnie z jakimś bagażem rejestrowym co zabije ew oszczędność w stosunku do bezpośredniego.

Malaga wydaje się być ciekawszym wyborem od Alicante.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lut 2011 14:21 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
zdecydowanie polecam Malagę jeśli chcesz zwiedzać. W Alicante byłem w zeszłym roku. Wyskoczyłem z Madrytu na 1 dzień, bo akurat były bilety za 5 euro i szczerze powiem, że już po kilku godzinach nie miałem co robić w Alicante. Oczywiście można walnąć się na plaży, ale to nie dla mnie, więc jeśli chodzi o zwiedzanie to zdecydowanie nie polecam Alicante. Jest jeszcze ewentualnie opcja, że pojedziesz do Walencji samochodem, bo to stosunkowo blisko, ale tylko w takim przypadku Alicante ma sens. Jeśli nie myślisz o wyskoczeniu do Walencji, to wybierz Malagę.

#4 PostWysłany: 08 Lut 2011 14:50 

Dziękuję za potwierdzenie, że jednak wybór Malagi jest lepszy. Teraz pozostaje mi w takim razie znaleźć jakieś sensowny lot jeśli chodzi o ceny i godziny przylotu na miejsce, no i oczywiście jakiś przyzwoity nocleg. Jakby ktoś posiada namiary na coś sprawdzonego w Maladze to również proszę o podanie.

Pozdrawiam
Agnieszka
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lut 2011 15:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Alisada napisał(a):
Dziękuję za potwierdzenie, że jednak wybór Malagi jest lepszy. Teraz pozostaje mi w takim razie znaleźć jakieś sensowny lot jeśli chodzi o ceny i godziny przylotu na miejsce, no i oczywiście jakiś przyzwoity nocleg. Jakby ktoś posiada namiary na coś sprawdzonego w Maladze to również proszę o podanie.

Pozdrawiam
Agnieszka

samo alicante jest faktycznie nudne jak flaki z olejem

natomiast już w promieniu jakichś 50 km jest tam masa ciekawych miejsc / atrakcji, nie wiem czego dokładnie szukacie / oczekujecie, ale nie jest tak źle jakby się wydawało

wrzuć w google hasła:
Elche, Benidorm, Altea, Guadalest, Isla Tabarca, Calpe - tak jak wspominałem, wszystkie te atrakcje ok 50 km [a może nawet trochę mniej ? nie pamiętam dokładnie] od Alicante

a 200 km od Alicante jest rewelacyjna Walencja

Andaluzja jest piękna, aczkolwiek w samej Maladze nie byłem i słyszałem, że nie jest jakoś szczególnie rewelacyjna
a do innych Andaluzyjskich atrakcji (Giblartar, Cordoba, Granada, Sewilla) jest też grubo ponad 100km

btw jeśli masz podróżować z tak małymi dziećmi, to weź jeszcze pod uwagę, że temperatury w drugiej połowie czerwca w Hiszpanii są naprawdę b. wysokie
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Lut 2011 19:08 

Witam,

ze względu na dzieci nie mamy właśnie dużych oczekiwań:) zależy nam zarówno na odpoczynku ale także na tym aby przy okazji coś zobaczyć, ponieważ nie lubimy zbytnio leżeć na plaży. W Hiszpanii byliśmy dotychczas tylko w Barcelonie i jeszcze dawno temu typowo wakacyjny jeszcze studencki wypad na Costa Brava, tak więc przypuszczam, że na początek zwiedzania Hiszpanii zarówno okolice Malagi jak i Alicante będą dla nas ciekawe. Dotychczas podróżowaliśmy zawsze samochodem z noclegiem na kempingu, ale ze względu na odległość do Hiszpanii chcemy dzieciom i sobie oszczędzić długiej jazdy stąd pomysł z samolotem. Ponieważ z Wrocławia bezpośrednio loty są do tych dwóch miejscowości dlatego te rejony braliśmy pod uwagę.
Czy ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć czy poczekać jednak jeszcze z rezerwacją biletów licząc, że ceny będą niższe czy też będą one właśnie na takim poziomie.
Czy możecie polecić też dobry przewodnik po Hiszpanii.

Pozdrawiam
Agnieszka
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Lut 2011 19:56 

niebieski
Jeśli ta cena zawiera w sobie bagaż rejestrowy, to nie jest tragicznie wysoka. Jeśli nie macie ustawionych sztywno terminów tylko orientacyjne to bilety powinny być jeszcze tańsze. Sądzę, że bilet w ok 200pln/os bez bagażu rejestrowego jest do kupienia.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Lut 2011 20:15 

witaj, na jakie linie patrzysz?
Mnie interesuje w sumie to samo co Ciebie, wylot z Wrocławia-Malaga, 2 dzieci ;) tylko że miesiąc później. Daj znac czy znalazlaś jakies noclegi i jak z rezerwacją biletu.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Lut 2011 22:13 

Chodzi o linie RyanAir. Ja w tamtym roku kupiłam bilety Poznań-Alicante za 250zł/os w dwie strony, ale był to już koniec sezonu (wrzesień), więc ceny były na pewno niższe. My byliśmy w Benidorm (40km od Alicante), myślę, że jest to dobre miejsce wypadowe (do Walencji, Murcii), na pewno warto.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości