Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
apka-do-budzetowania-wyjazdow,241,118696

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kontrola wydatków
#41 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:04 

srebrny
Cytuj:
często dzięki właśnie takiej kontroli wiem, ile już wydaliśmy, co pomaga podjąć decyzję co do kolejnych atrakcji

A nie prościej zajrzeć do kieszeni?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#42 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:13 

Loty: 12
Kilometry: 12 344
niebieski
tobie może prościej, mi z trójką dzieci łatwiej zajrzeć do aplikacji

Ostatnio edytowany przez marcino123, 04 Cze 2019 12:01, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:15 

srebrny
Dzieci przeszkadzają w zaglądaniu do kieszeni? A nie przeszkadzają we wpisywaniu każdego wydatku do aplikacji? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:19 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Znowu nie możesz zrozumieć, że są różni ludzie i nie wszyscy podchodzą do każdego tematu tak jak Ty?
 Profil Relacje PM off
dialam lubi ten post.

#45 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:20 

niebieski
boots napisał(a):
Dzieci przeszkadzają w zaglądaniu do kieszeni? A nie przeszkadzają we wpisywaniu każdego wydatku do aplikacji? ;-)

tak dokładnie boots
wyobraź sobie, że aplikację uzupełniam wieczorem/w nocy jak już spią, a wyjęcie telefonu i zajrzenie ile jest na koncie nie przysparza mi problemu nawet mając dziecko w nosidle
co innego z wyjęciem portfela i przeliczaniem drobnych
możesz to pojąć czy naprawdę ciężko ci z tym, że ktoś może mieć inne nawyki niż ty i musisz taką osobę ośmieszać?
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
syty glodnego nie zrozumie

ale tak na marginesie mam nadzieje, ze moja sytuacja osobista nie zmusi mnie nigdy do dokladnej analizy/zapisywania wydatkow - czego Wam tez zycze
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#47 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:22 

srebrny
@trocha
Ależ mogę. I dlatego jestem ciekawy ich argumentów - może mnie przekonają do zmiany nawyków.

@dialam
Cytuj:
wyobraź sobie, że aplikację uzupełniam wieczorem/w nocy jak już spią, a wyjęcie telefonu i zajrzenie ile jest na koncie nie przysparza mi problemu nawet mając dziecko w nosidle

Skoro łatwo sprawdzisz, ile zostało Ci kasy, to po co wpisywać wydatki do aplikacji? Przecież w sumie wydałeś tyle, ile miałeś minus to, co zostało...
Cytuj:
musisz taką osobę ośmieszać?

O czym Ty piszesz? Naprawdę czujesz, że moje pytania Cię ośmieszają? Pytania???
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:26 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
correos napisał(a):

ale tak na marginesie mam nadzieje, ze moja sytuacja osobista nie zmusi mnie nigdy do dokladnej analizy/zapisywania wydatkow - czego Wam tez zycze

Ale sytuacja materialna nie ma tu (prawie)żadnego znaczenia
Ja zapisuję wydatki w notatniku na telefonie z czystej ciekawości, statystycznie, bo lubię. Później np. przy okazji jakiejś rozmowy, ktoś zapyta się mnie, ale ile dałeś za to i za to tu i tu to zerknę i mu odpowiem.
I robiłem to podczas budżetowych tripów parę lat temu i robię to teraz jak sytuacja osobista jest lepsza niż kilka lat temu.

Ostatnio edytowany przez Kravkrk, 04 Cze 2019 11:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:33 

niebieski
-- 04 Cze 2019 11:28 --

correos napisał(a):

wyobraź sobie, że sytuacja osobista mojego męża także go nie zmusza do zapisywania wydatków, tak więc moze nawet nie wiesz, że zajmuje się tym twoja druga połowa :lol:

-- 04 Cze 2019 11:33 --

boots napisał(a):
Cytuj:

Skoro łatwo sprawdzisz, ile zostało Ci kasy, to po co wpisywać wydatki do aplikacji? Przecież w sumie wydałeś tyle, ile miałeś minus to, co zostało...

i jak ci mam wytłumaczyć, że spisuję, bo lubię skoro, nie zauważyłeś nawet, że jestem kobietą?

boots napisał(a):
Cytuj:
musisz taką osobę ośmieszać?

Cytuj:
O czym Ty piszesz? Naprawdę czujesz, że moje pytania Cię ośmieszają? Pytania???

tak, jak najbardziej, praktycznie zawsze starasz się innych ośmieszyć, bo działają inaczej niż ty
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:36 

srebrny
@dialam
Cytuj:
sytuacja osobista mojego męża także go nie zmusza do zapisywania wydatków (...) i jak ci mam wytłumaczyć, że spisuję, bo lubię

Wybacz, ale sama sobie zaprzeczasz:
Cytuj:
często dzięki właśnie takiej kontroli wiem, ile już wydaliśmy, co pomaga podjąć decyzję co do kolejnych atrakcji - czasem rezygnujemy z czegoś na rzecz czegoś innego właśnie z uwagi na koszty

Liczyłem na normalną rozmowę, ale najwidoczniej się przeliczyłem...
Cytuj:
praktycznie zawsze starasz się innych ośmieszyć, bo działają inaczej niż ty
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
akurat o pytaniach czy jednozdaniowych komentarzach @boots, można powiedzieć wiele, że bywają wkurzające, irytujące, zmuszające do zastanowienia, kompletnie niecelne, itp, ale na pewno nie ośmieszające.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:53 

niebieski
-- 04 Cze 2019 11:50 --

boots napisał(a):
@dialam
Cytuj:
sytuacja osobista mojego męża także go nie zmusza do zapisywania wydatków (...) i jak ci mam wytłumaczyć, że spisuję, bo lubię

Wybacz, ale sama sobie zaprzeczasz:
Cytuj:
często dzięki właśnie takiej kontroli wiem, ile już wydaliśmy, co pomaga podjąć decyzję co do kolejnych atrakcji - czasem rezygnujemy z czegoś na rzecz czegoś innego właśnie z uwagi na koszty

nie zaprzeczam, mój mąż jest w stanie wydać każde pieniądze i nie widzi w tym nic złego, to ja u nas tworzę budżety i odkładam na emeryturę, studia dzieci, wakacje, inwestycje itd. Dlatego jak mam budżet przeznaczony na wyjazd i go przekraczamy, to z nim rozmawiam, czy przeznaczamy wiecej, czy rezygnujemy z czegoś

boots napisał(a):
Liczyłem na normalną rozmowę, ale najwidoczniej się przeliczyłem...
Cytuj:
praktycznie zawsze starasz się innych ośmieszyć, bo działają inaczej niż ty

z tobą boots ciężko normalnie porozmawiać, co w każdej dyskusji z tobą chyba ktoś ci wytyka, nie zauważyłeś tego?

-- 04 Cze 2019 11:53 --

eskie napisał(a):
akurat o pytaniach czy jednozdaniowych komentarzach @boots, można powiedzieć wiele, że bywają wkurzające, irytujące, zmuszające do zastanowienia, kompletnie niecelne, itp, ale na pewno nie ośmieszające.

a mogę się czuć ośmieszona komentarzem cytuję:

Cytuj:

czy nie mogę?
czy muszę się czuc zirytowana tudzież zmuszona do zastanowienia?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:58 

niebieski
@NikodemFM-nie zazdrość :) .Może ktoś czyta Twoje wpisy o Twoich wojażach i zazdrości młodości, możliwości, kondycji...Wszystko jeszcze masz przed sobą :) . A Twoje wpisy zawsze czytam z przyjemnością :) Życzę wielu nowych wrażeń.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
NikodemFM uważa post za pomocny.

#54 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:59 

srebrny
@dialam
Cytuj:
skoro, nie zauważyłeś nawet, że jestem kobietą?

Trudno się zorientować, skoro czasami piszesz o sobie jak o mężczyźnie, a czasami jak o kobiecie.

Cytuj:

Wybacz, że poczułaś się zmuszona do myślenia - przepraszam.

I chyba na tym skończmy...
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 04 Cze 2019 12:01 

niebieski
Dobra - dajcie sobie po razie i idźcie na piwko z tej kasy, którą odłożyliście dzięki Excelowi i cudownym aplikacjom.
 Profil Relacje PM off
ananas lubi ten post.

#56 PostWysłany: 04 Cze 2019 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
eskie napisał(a):

Kiedy @boots loguje się na forum

Załącznik:
mem.jpg
mem.jpg [ 39.12 KiB | Obejrzany 1066 razy ]

#57 PostWysłany: 04 Cze 2019 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
dialam napisał(a):
a mogę się czuć ośmieszona komentarzem cytuję:

Cytuj:

czy nie mogę?

Możesz przeżyć nawet uniesienie erotyczne, tylko, że reakcja będzie nieadekwatna do impulsu, tak samo jak czucie się ośmieszoną.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#58 PostWysłany: 04 Cze 2019 19:53 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
@pazur @eskie i @ewaolivka dzięki za miłe słowa ;) oczywiście z tym budżetem to trochę żartowałem, co jednak nie zmienia faktu, że jednak jeszcze nie jestem na takim etapie, żeby powiedzieć sobie, że "mam za mało czasu, a nie kasy" ;) taka np wyprawa rowerowa Alpe Adria z Salzburga nad Adriatyk wyniosła mnie 1800 zł (za wszystko, jedzenie, transport itp) od Wielkanocy do końca majówki.

@ewaolivka poprzez zazdrość bardziej miałem na myśli, że ktoś mówi sobie "trzeba dołożyć" bez żadnych ograniczeń, a nie, że "ktoś coś ma, a ja nie" ;) a młodość no to fakt, 25 lat robi swoje ;) rozumiem to powoli :)
 Profil Relacje PM off
Gregggor lubi ten post.

#59 PostWysłany: 05 Cze 2019 00:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@NikodemFM
450€ za 10 dni na rowerze, i to jeszcze w Alpach, to dość oszczędnie jechałeś ;)

#60 PostWysłany: 05 Cze 2019 01:20 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 45 291
Zbanowany
niebieski
Zamiast standardowych 130 Euro do Salzburga 2 miesiące przed bilet kosztował 54, z powrotem jeden odcinek zamiast 104 - wyszło 44... i tak się cięło koszty ;) no i rower pali 0 l / x km
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości