Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Ukraina-pociągi
#461 PostWysłany: 08 Kwi 2019 12:34 

Wygodą pasażera, który nie będzie budzony o 3 w nocy na kontrolę.
 Profil Relacje PM off  

Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰 Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰
#462 PostWysłany: 08 Kwi 2019 13:01 

srebrny
A polscy celnicy i SG to niby też mają ich nie budzić dla wygody pasażerów? ;)
Ten argument akurat jest kiepski...
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 15 Kwi 2019 11:34 

Ja tam widzę różnicę między byciem obudzonym o 3.02 (początek odprawy po stronie ukraińskiej) i 5.35 (początek odprawy po stronie polskiej), jak również możliwością zaśnięcia o 23.15 (koniec odprawy po stronie polskiej) i 2.08 (koniec odprawy po stronie ukraińskiej).
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 15 Kwi 2019 21:33 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Tu nie o spanie chodzi i o wygodę podróżnych, a o przemyt fajki...w Kijowie nic nie załadujesz do wagonu jeżeli nie jesteś ukraińskim kolejarzem. ;)
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 19 Kwi 2019 09:34 

niebieski
Укрзалізниця wprowadza do rozkładu jazdy bezpośrednie wagony kupe między Dnipro a Przemyślem
Pierwszy bezpośredni kurs dzisiaj - 19 kwietnia, cena biletu około 1814 UAH
Kursy wagonu tylko w określone dni.

Безпересадкові купейні вагони Дніпро — Перемишль курсуватимуть з Дніпра з 19 квітня 2019 року в складі поїзда № 86/85
Новоолексіївка – Львів, перепричеплення на станції Львів до поїзда № 90/89 Львів — Перемишль.
Зворотно з Перемишля ці вагони курсуватимуть з 20 квітня 2019 року в складі
поїзда № 35/36 Перемишль — Одеса з перепричепленням у Львові до поїзда № 70/69 Львів — Маріуполь
Rozkład i więcej http://www.uz.gov.ua
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 22 Kwi 2019 21:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
To samo co wyżej tylko w regulaminowym języku :arrow: https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosc ... 91583.html

#467 PostWysłany: 05 Maj 2019 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
polecam wszystkim sypialniane pociągi i plackarte, raz w życiu trzeba tego spróbować :D
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 09 Maj 2019 13:21 

Mam pytanie odnoście sprzedaży biletów w systemie elektronicznym. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ile dni przed się zaczyna. Do tej pory robiłem to kolejno sprawdzając dni kiedy te bilety są dostępne i wyliczałem ile ich łącznie jest.
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 09 Maj 2019 13:45 

niebieski
Ogólnie do 45 dni wcześniej, na określone pociągi do 30 dni, a na regionalne do 10 dni wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 09 Maj 2019 14:53 

Dziękuję. No właśnie o to mi chodziło, że bilety na niektóre pociągi można kupić dopiero z 30 dniowym wyprzedzeniem. Jest gdzieś jakaś informacja które to są? Np. w lipcu jadę do Charkowa. Z Lwowa bilety na 017 wydaje mi się, że można kupić 45 dni przed, a na 001 30 dni wcześniej, który mi bardziej pasuje. Te miejscówki bardzo szybko schodzą i chciałbym mieć pewność, że je kupię.
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 09 Maj 2019 15:13 

złoty
Generalnie musisz cierpliwie sprawdzać interesującą cię trasę. Jedne pociągi wchodzą do sprzedaży wcześniej, drugie później. Koleje Ukraińskie dodatkowo stopniują napięcie i wrzucają miejsca stopniowo. Dlatego jednego dnia masz na wykończeniu miejsca w plackarcie, a drugiego pełną ofertę w kupiejnym i tak w kółko. Generalnie nie ma problemu z zakupem biletów do tygodnia wcześniej na większości tras. Problem jest tylko z pociągami Lwów - Odessa w sezonie letnim. To trzeba kupować miesiąc wcześniej albo kombinować z przesiadką w Żmerynce (Жмеринка).
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 12 Maj 2019 13:58 

marcinzoled85 napisał(a):
Mam pytanie odnoście sprzedaży biletów w systemie elektronicznym. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ile dni przed się zaczyna. Do tej pory robiłem to kolejno sprawdzając dni kiedy te bilety są dostępne i wyliczałem ile ich łącznie jest.

Oficjalnie na wszystkie pociągi krajowe 45 dni (z wyjątkiem kursujących w kierunku Mariupola, Konstantynówki, Lisiczańska itp - ze względu na działania wojenne jest zapis o przedsprzedaży na 10 dni wprzód, ale linia frontu jest na tyle stała, że chyba się z tego przepisu nie korzysta w ogóle). Nie przeszkadza to nikomu w blokowaniu sprzedaży w róznych terminach, w których trzeba wprowadzić tymczasowe zmiany rozkładu, więc wartość oficjalna bywa wyłącznie teoretyczna.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 14 Maj 2019 13:28 

niebieski
Od 15 maja Укрзалізниця rozpoczyna sprzedaż biletów online na wszystkie pociągi do Polski

Załączniki:
B.png
B.png [ 157.82 KiB | Obejrzany 2791 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 17 Maj 2019 21:05 

niebieski
Czy na Ukrainie trzeba mieć bilet wydrukowany, czy można pokazać w aplikacji? Ściągnąłem wczoraj aplikację Railway tickest i w niej jest napisane, że można pokazać wersję mobilną, ale w kilku miejscach natknąłem się w sieci na informacje, że konieczny jest wydruk. Wie ktoś może, ja to wygląda? Nie chciałbym latać po dworcu i szukać drukarki ;)
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 18 Maj 2019 03:40 

niebieski
Nie chce Cie straszyc, ale tez gdzies widzialem, ze podrozny musi posiadac bilet w wersji papierowej, wiec dla pewnosci bym sobie wydrukowal (ciezkie nie sa, a czasu i nerwow moga zaoszczedzic) - po co sie niepotrzebnie stresowac.

#476 PostWysłany: 18 Maj 2019 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
kosa napisał(a):
Czy na Ukrainie trzeba mieć bilet wydrukowany, czy można pokazać w aplikacji? Ściągnąłem wczoraj aplikację Railway tickest i w niej jest napisane, że można pokazać wersję mobilną, ale w kilku miejscach natknąłem się w sieci na informacje, że konieczny jest wydruk. Wie ktoś może, ja to wygląda? Nie chciałbym latać po dworcu i szukać drukarki ;)

Jechałem dwa razy na majówce i miałem tylko w wersji mobilnej. Nie jest wymagana wersja papierowa, nawet pytałem o to w kasie.
 Profil Relacje PM off
kosa lubi ten post.
kosa uważa post za pomocny.

#477 PostWysłany: 19 Maj 2019 01:06 

W sierpniu chce poleciec do Lwowa, a stamtad wziac pociag do Czerniewców. Czy musze kupic bilet z wyprzedzeniem, czy da sie od razu na stacji kupic. Nie moge sie polapac w tym systemie sprzedazy ukrainskich biletow klejowych. Planuje podroz pociagiem okolo godziny 18.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Ukraina-pociągiw
#478 PostWysłany: 19 Maj 2019 08:48 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
W sierpniu to z pewnością warto kupić bilet wcześniej.
System sprzedaży jest spoko, oczywiście należy korzystać z wersji angielskiej.

https://booking.uz.gov.ua/en/

Lwów to Lviv a Czerniowce to Chernivtsi - dalej powinno pójść gładko.

Niestety pociągi są tylko 3 - 668K o 7:37 , 136SZ o 10:20 i 702P o 22:02 ale jedzie tylko 3:53 i wysiadasz w Czerniowcach o 2 w nocy - dworzec nie jest w samym centrum miasta (jakieś 2 km) więc będziesz musiał dojechać do kwatery taksówką (w nocy stoją taksówki).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 19 Maj 2019 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 111
Kilometry: 174 385
Swoją drogą, kiedy ostatnio jechałam do Czerniowców tym regionalnym pociągiem 702 (przyjeżdżał na 22), to okazało się, że odjeżdża z dworca podmiejskiego. Gdyby nie to, że przypadkiem trafiliśmy na kobietę, która jechała tym samym pociągiem i nas zaprowadziła, to w życiu bym się nie zorientowała, skąd mamy jechać ;)
 Profil Relacje PM off
Gustlik uważa post za pomocny.

#480 PostWysłany: 19 Maj 2019 21:53 

runningpotato napisał(a):
Oficjalnie na wszystkie pociągi krajowe 45 dni (z wyjątkiem kursujących w kierunku Mariupola, Konstantynówki, Lisiczańska itp - ze względu na działania wojenne jest zapis o przedsprzedaży na 10 dni wprzód, ale linia frontu jest na tyle stała, że chyba się z tego przepisu nie korzysta w ogóle). Nie przeszkadza to nikomu w blokowaniu sprzedaży w róznych terminach, w których trzeba wprowadzić tymczasowe zmiany rozkładu, więc wartość oficjalna bywa wyłącznie teoretyczna.

Bilety są w przedsprzedaży od 8.00 na 45 dni przed. Później w miarę jak schodzą miejscówki dokładane są kolejne wagony. Orientujecie się czy wtedy też o ósmej rano? Czy tu jest już dowolność jeśli chodzi o godziny wprowadzania biletów do systemu? Na niektórych relacjach znikają jak ciepłe bułeczki..
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości