Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Lot do Chin
#1 PostWysłany: 06 Kwi 2019 11:08 

Loty: 25
Kilometry: 54 583
  • Kraje do których łatwo i tanio dolecieć z Polski, no i plus sama Polska

Dokąd
  • Beijing lub Chengdu

Data wylotu
  • 10.09.2019

Data powrotu
  • 30.09.2019

Długość pobytu
  • Minimalnie 14 dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Znalazłem loty z Oslo do Beijing za 1600 około, jedynie nie wiem czy mogę zaufać stronom jak supersaver, czy ticket.no.
 Profil Relacje PM off  

Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
 Temat postu: Re: Lot do Chin
#2 PostWysłany: 06 Kwi 2019 12:11 
Awatar użytkownika

Można aktualnie z WRO za niecałe 1800:

Załącznik:
WRO-PEK.png
WRO-PEK.png [ 29.98 KiB | Obejrzany 2150 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 06 Kwi 2019 12:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Doloty do kosztują do Oslo kosztują. Ewentualny transport między lotniskami też. Sumarycznie pewnie nie będzie wielkiej różnicy z https://www.momondo.pl/flight-search/WA ... rt=price_a
Załącznik:
waw-pek.PNG
waw-pek.PNG [ 20.54 KiB | Obejrzany 2149 razy ]
które można tu i ówdzie, np na ticket.no ;) znaleźć taniej https://www.momondo.no/flight-search/WA ... rt=price_a
Załącznik:
waw-pek_1.PNG
waw-pek_1.PNG [ 23.6 KiB | Obejrzany 2149 razy ]
A to jeszcze coś takiego https://www.momondo.pl/flight-search/BU ... rt=price_a
Załącznik:
bud-pek.PNG
bud-pek.PNG [ 23.09 KiB | Obejrzany 2149 razy ]
 Profil Relacje PM off
japhar uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2019 12:28 

-- 06 Kwi 2019 12:22 --

A czy własnie takie strony jak ticket.no, czy gotogate są godne zaufania? Jest tam multum dodatkowych opłat i nie chciałbym powiedzmy czegoś przegapić

-- 06 Kwi 2019 12:28 --

Dodatkowo znalazłem jeszcze Budapesz - Beijing za 1600 zł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2019 15:05 
Awatar użytkownika

platynowy
To są jedne z najbardziej zaufanych OTA. ;)

Jeżeli planujecie objazdówkę to mogę Ci udzielić kilka informacji z w miarę świeżymi cenami. Rok temu robiliśmy PEK - Xian - Zhangjiajie - Szanghaj. I polecam rozważyć opcję w OJ lub DOJ.

Jeżeli przesuniecie o dwa dni powrót to macie za 1640 PLN z Wro z długa przesiadką na zwiedzanie Amsterdamu. ;) A jak nie to tak jak pisali wcześniej.

Załączniki:
Screenshot 2019-04-08 14-59-47.jpg
Screenshot 2019-04-08 14-59-47.jpg [ 88.07 KiB | Obejrzany 2037 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Kwi 2019 16:55 

MTalma napisał(a):
To są jedne z najbardziej zaufanych OTA. ;)

Jeżeli planujecie objazdówkę to mogę Ci udzielić kilka informacji z w miarę świeżymi cenami. Rok temu robiliśmy PEK - Xian - Zhangjiajie - Szanghaj. I polecam rozważyć opcję w OJ lub DOJ.

Jeżeli przesuniecie o dwa dni powrót to macie za 1640 PLN z Wro z długa przesiadką na zwiedzanie Amsterdamu. ;) A jak nie to tak jak pisali wcześniej.

Fajna opcja z tą długą przesiadką, dzięki wielkie!

Ja szczerze chciałbym z Beijing do Chengdu jechać/lecieć, gdyż po pierwsze mój wykładowca zainspirował mnie kuchnią syczuańską, no i też chciałbym Qingcheng shan zaliczyć, bo jest tam najstarsza świątynia taoistyczna.

Ale jeśli miałbyś czas to chętnie skorzystałbym z pomocy jeśli chodzi o transport w chinach i płatności, ale z tego co słyszałem to za bardzo nie ma kart typu Revolut z możliwościa wymienienia na RMB
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Kwi 2019 08:35 
Awatar użytkownika

platynowy
@L04d1nG jaki planujecie budżet na wyjazd? A reszta potem. ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Kwi 2019 09:40 

Z Krk też całkiem sympatyczna cena jak na te linie, krótkie przesiadki i przelot dreamlinerem ;)

Załącznik:
Komentarz do pliku: KRK - BJS RT
screen1.PNG
screen1.PNG [ 14.29 KiB | Obejrzany 1929 razy ]

Jeśli chodzi o Chiny to bardzo polecam OJ, dopłacisz trochę pieniędzy ale nie będziesz żałował, a wręcz przeciwnie. Obecnie jest dużo opcji do 2500zł, ale to niestety sporo więcej od propozycji podanych powyżej.

Załącznik:
Komentarz do pliku: KRK - BJS - CTU - KRK
screen2.PNG
screen2.PNG [ 15.34 KiB | Obejrzany 1929 razy ]

Między Pekinem a Chengdu na chwilę obecną samolot to koszt 800-100zł OW, ale z tego co patrze to druga klasa bullet train kosztuje 120$, a zwykły pociąg nocny hard sleeper 70$, lub 39$ hard seat jeśli jesteś odważny 8-)

@ https://www.instagram.com/60sec.somewhere
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Kwi 2019 10:44 
Awatar użytkownika

platynowy
@Wojtasior jechaliśmy zwykłym sleeperem z Pekinu do Xi'an i było zajebiście. Ciepła woda, ludzie cicho, o 22 cisza nocna. Łóżka o niebo lepsze niż w PKP. ;)

Lepiej łapać samolot z Xi'an, bo z rejestrowanym kosztuje ok. 500. Chociaż z drugiej strony nie ma co się pchać w samoloty, jak pociągi kosztują 150 zł. ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Kwi 2019 12:10 

Co to jest OJ?

Budżet w okolicach 10-15 tysięcy, nie wiem na chwile obecną ile uda mi się uzbierać do września

Wojtasior napisał(a):
Z Krk też całkiem sympatyczna cena jak na te linie, krótkie przesiadki i przelot dreamlinerem ;)

Załącznik:
screen1.PNG

Jeśli chodzi o Chiny to bardzo polecam OJ, dopłacisz trochę pieniędzy ale nie będziesz żałował, a wręcz przeciwnie. Obecnie jest dużo opcji do 2500zł, ale to niestety sporo więcej od propozycji podanych powyżej.

Załącznik:
screen2.PNG

Między Pekinem a Chengdu na chwilę obecną samolot to koszt 800-100zł OW, ale z tego co patrze to druga klasa bullet train kosztuje 120$, a zwykły pociąg nocny hard sleeper 70$, lub 39$ hard seat jeśli jesteś odważny 8-)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Kwi 2019 12:17 
Awatar użytkownika

niebieski
L04d1nG napisał(a):
Co to jest OJ?
Open Jaw - np wylatujesz z Warszawy do Pekinu, wracasz z Szanghaju albo "w drugą stronę" np Warszawa-Pekin-Berlin.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Kwi 2019 14:35 

@MTalma Soft sleeper jest na prawdę bardzo wygodny, potwierdzam :D Jechałem ze znajomymi (4 os.) z Pekinu do Szanghaju i bardzo miło wspominam podróż. Chociaż gdybym jechał sam to następnym razem spróbowałbym hard sleeperem, tak żeby się móc pochwalić "chińskim plackartnym" :D

@L04d1nG W takim przypadku jeśli dysponujecie ww. budżetem to nie wahałbym się z opcją przylotu do BJS, a wylotu z CTU. Jeśli mogę coś doradzić, to jeśli chcecie pooglądać pandy w Chengdu to lećcie najpierw do Pekinu, a później do Chengdu. Pandy bardzo niechętnie wychodzą na świeże powietrze przy temperaturze >20 stopni C, a pod koniec września/na początku października może się zdarzyć że będzie już nieco mniej niż 20 ;)

@ https://www.instagram.com/60sec.somewhere
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 09 Kwi 2019 16:10 
Awatar użytkownika

platynowy
@Wojtasior my w 7 osób zrobiliśmy hard sleeper, bo uwaga: grupa tak sobie zażyczyła i chcieli porównać jak jeżdżą najbiedniejsi (których stać na sleepera). ;)
 Profil Relacje PM off
Wojtasior lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości