Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Cze 2015 12:23 

Czy ktoś przerabiał temat wynajmu auta w OHD lub SKP?
 PM off  

Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN
Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
#2 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:05 

W Ohrydzie jest kilka wypożyczalni.
Osobiście nie korzystałem, ale poznaliśmy na miejscu b.sympatyczną parkę z Warszawy. Mieli wynajęte najmniejsze możliwe Chevrolta Spark. Byli tak uprzejmi, że zaproponowali wspólny wypad do Albanii. M.in. do Pogradec, z czego oczywiście skorzystałem. :D ( była dokładka do paliwa) . Płacili 50 € za 1 dzień z full ubezpieczeniem i możliwością wyjazdu do Albanii. Na granicy jedni i drudzy strażnicy dokładnie oglądali te papiery. Ale problemów nie było.
 PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lip 2015 12:10 

Korzystałam z Inter Ways z lotniska w Skopje.
https://www.macedoniarentacar.com.mk/
Zaryzykowaliśmy lokalną wypożyczalnię bo była ok 1/3 tańsza od sieciówek.
Byliśmy bardzo zadowoleni - samochód i obsługa bez zastrzeżeń, dostaliśmy dokładną mapę, zgodzili się też na depozyt zamiast blokady na kk.
Po drodze do Ochrydy jest kilka bramek, ale opłaty śmieszne - max 2zł za odcinek.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Mar 2017 15:45 

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa, że wynajme auto na lotnisku w Skopje bez karty kredytowej? Ile musiałbym mieć jak coś euro na depozyt? Chce wynająć 26 marca auto i oddać 27 marca. Jak wygląda trasa z Skopje przez Kosowo, Albanie do Podgoricy w Czarnogórze? Potrzebuje jakieś winiety albo coś? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Mar 2017 16:56 

Podbijam. Pomoże ktoś?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Mar 2017 17:51 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Wiesz nie chcę być nieuprzejmy, ale jeśli nie sprawdziłeś choćby podstawowych informacji (np. dot. winiety) dostępnych w necie i nie zadałeś sobie trudu, aby napisać do któregoś z car rentals, czy w ogóle akcepują przekraczenie granicy albańskiej itp, to raczej szykuj się na autobus.
teoriamoral lubi ten post.

#7 PostWysłany: 22 Sie 2017 17:39 

Hej, zmagam się z wyborem miejsca do wypożyczenia samochodu w Skopje. Lecę w 4 osoby we wrześniu na tydzień.

Na forum użytkownik @k_k_s polecał wypożyczalnie Macedonia Rent A Car RELAX-Skopje. Tam obliczyli mi stawke 139 + 7*15=244 euro
Znalazłęm też interrent.com gdzie wyliczyło mi 112 euro, ale nie była tam opcji żadnego dodatkowego ubezpieczenia.
Kolejny to sharrexpress.com - 253 euro z pełnym ubezpieczeniem.
Sixt mi wyliczył ponad 600 euro:)
macedoniarentacar.com.mk czyli inter ways - wyliczył mi 203 euro z wkładem własnym 200 euro.
Europcar - bez wkładu, ponad 500 euro.
Jest też wiele lokalnych wypożyczalnie, ale ich strony nie pozwalały na dokładny wybór, rezerwacje.

Przyznam szczerze, że wcześniej patrzyłem na oferty przez różne wyszukiwarki i nastawiałem się na niższe ceny z zerowym wkładem własnym, ale teraz zacząłem czytać opinie o pośrednikach i prawdę mówiąc gdybyśmy nie mieli biletów to zdecydowalibyśmy się na pojechanie własnym samochodem.
No, ale:
rentalcars - 190 euro
economycarrentals.com - 192 euro
economybookings.com - 170 euro
Wszystkie z pełną ochroną.

No i teraz macie może jakieś opinie, korzystaliście z jakichś lokalnych wypożyczalni, bądź odradzacie pośredników? Bo po opiniach w internecie boję się komuś podać kartę żeby po oddaniu były mi doliczone opłaty za czyszczenie, za zniszczone nie wiadomo co itp nie mówiąc już o jakimś (odpukać) faktycznym uszkodzeniu.
Generalnie każda rada cenna:)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Mar 2019 20:11 
Awatar użytkownika

Temat trochę senny w porównaniu np.do Majorki czy kanarów mimo to może ktoś korzystał z wypożyczalni CITY Rent a Car na lotnisku w Skopje i ma jakieś spostrzeżenia/uwagi? Logo wypożyczalni poniżej.

Załączniki:
city rent a car.JPG
city rent a car.JPG [ 9.45 KiB | Obejrzany 9855 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Cze 2019 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
na lotnisko w Skopie korzystałem z Alamo. Proces wypożyczenia bardzo szybki.
Fiat Linea w średnim stanie.
Natomiast oddałem samochód o 4 w nocy jak było zamknięte.
Email z informacją, że wszystko ok i zwrot blokady w kilka godzin.
Generalnie polecam.

#10 PostWysłany: 07 Lip 2022 22:19 

Hej,
czy ktoś w ostatnim czasie wynajmował samochód w Skopje? Możecie coś polecić?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Sie 2022 11:11 

Hej, ponawiam pytanie o wynajem. Jakieś polecenia dla wynajmu w Macedonii Skopje?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Sie 2022 11:36 

niebieski
W zeszłym roku w czerwcu najtaniej było w Alfa Rent A Car przez discovercars.com
Economy na 5 dni w terminalu lotniska bez pełnego ubezpieczenia (depozyt 400 EUR):

Amount paid 5.25 EUR (23.63 PLN)
Pay at pick-up 70.00 EUR (315.12 PLN*)
Cost of rental 70.00 EUR
Additional driver (x1) 0.00 EUR
Total amount 338.75 PLN
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Sie 2022 18:03 

niebieski
Czytałem pozytywne opinie o lojalnej firmie Relax. Zobaczymy w połowie września... ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Sie 2022 15:15 

piwili napisał(a):
Czytałem pozytywne opinie o lojalnej firmie Relax

Korzystałem z Relax tydzień temu. Brałem na lotnisku, oddałem w mieście. Skoda Fabia - 32eur/dzień mi wyszło jak wziąłem na tydzień. Przy oddaniu w miescie trzeba zadzwonić/napisac na whatsapp że przyjechałem i się ktoś pojawi, bo tam mają tylko kanciapę na 2 pietrze.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Kwi 2024 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Kolejny raz brałem auto w Goldcar... tak tak wiem, sporo osób ma negatywne opinie o tej firmie - ja NIE. W sumie wynajmowałem auto od nich ponad 30x i nigdy nie było zastrzeżeń do obsługi. Goldcar w kwietniu na 6 dni był najtańszy - 30 euro doba z OC/AC, kaucja 300 Euro w MKD, zwrócona przy zdawaniu auta, Pan tylko zerknął na stan baku i nie oglądał auta (no bo po co skoro miałem AC w cenie). Jak zwykle auto brałem przez stronę Goldcar a nie pośrednika. W cenie miałem papiery na wyjazd do Kosowa - na tym mi zależało najbardziej, inne wypożyczalnie chciały od 30 do 50 Euro za dodatkowe ubezpieczenie.

Na granicy z Kosowem czytałem że Policjanci po Kosowskiej stronie zerkają na ubezpieczenie (nie obowiązuje tam zielona karta), i jak ktoś nie ma to musi wykupić je w budce, Pan jak zobaczył polski paszport, spytał czy mam papiery auta (Goldcar ma z przodu naklejki więc widział że auto z wypożyczalni) i gdzie jadę, i mogłem jechać zwiedzać Kosowo.

Przy zwrocie Pan z wypożyczalni powiedział że jeżeli chcę następnym razem wypożyczyć taniej auto mogę do niego napisać na whatsapp, bo zrobi mi niższą cenę niż na Goldcar. Więc jak ktoś potrzebuje zostawiam jego numer +389 78 339 911.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 16 Wrz 2024 14:10 

niebieski
Poszukuję wypożyczalni w Skopje, w której będę mógł wykupić w miarę prawdziwe Full Insurance (może być z małymi wyjątkami, typu jazda po drodze szutrowej lub uszkodzenie wnętrza), nie trzeba dawać depozytu na karcie kredytowej i możliwy jest wjazd do Kosowa. Przejrzałem trochę wypożyczalni wraz z wymienionymi w tym wątku, ale albo nie było dodatkowej opcji wykupu ubezpieczenia typu Full, albo nie można było sprawdzić szczegółów ubezpieczenia, lub ubezpieczenie takie miało b. dużo wyjątków. Odrzuciłem też drogie wypożyczalnie (ponad 250E za małe auto za 2 dni). Jedynie w Goldcarze https://www.goldcar.es/en/ znalazłem ofertę z Super Relax Cover (za 75E), w której znajdują się następujące rzeczy:
Take out fully comprehensive cover for the car.
Without excess and without charging a deposit to your card.
Possible damage is covered.
Basic roadside assistance.
Mam więc pytanie: Czy ktoś z Was korzystał z tej wypożyczalni z powyższą opcją? A może polecilibyście jakaś inną, która spełnia wymienione przeze mnie powyżej opcje dodatkowe.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Cze 2025 18:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Skopje SKP.

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Auto Union

Samochód: miałem rezerwację na Opla Corsa lub podobny z manualną skrzynią biegów. Dostałem Opla Corsę w automacie. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: równowartość 51,25 euro za 3 dni w maju; zaliczka 4,66 EUR w momencie rezerwacji, reszta dopłacana w denarach przy odbiorze samochodu.

Odbiór samochodu: Auto Union nie ma biura na lotnisku - mieliśmy na rezerwacji nr telefonu, na WhatsApp ich nie ma, ale przez Vibera bezproblemowo się dodzwoniłem i po kilku minutach jechaliśmy już po odbiór samochodu. Dojazd 5 minut, na miejscu spory parking i budka z biurem. Obsługiwał nas dość młody facet, bardzo dobrze mówił po angielsku i wszystko tłumaczył co i jak. Nie było żadnego naciskania na dodatkowe ubezpieczenie (ja akurat korzystam z rocznego World Wide Insure). Depozyt na karcie kredytowej – 600 EUR. Dopłata za wynajem w wysokości 2879 MKD możliwa była debetówką. Samochód umyty a w środku czysto.
Corsa prawie nówka - 4 tys. km przebiegu i w zasadzie bez uszkodzeń. Zatankowany do pełna. Przejechaliśmy 550 km (Skopje – Tetowo – Ochryda i okolice – jezioro Prespa – Bitola – Prilep - Negotino – Skopje) – samochód spisywał się bardzo dobrze. Lit benzyny 95 - 73,50 MKD.

Zwrot samochodu: Powrót na parking, sprawdzenie stanu karoserii i paliwa. Wszystko jest jak trzeba, więc pytam jak czy blokada z karty kredytowej zejdzie automatycznie – otóż nie. Żeby odblokować depozyt musiałem dać kartę do terminala, a wypożyczalnia obciążyła ją (pracownik wcześniej o tym poinformował) jednym denarem, co przeliczyło mi na 7 groszy. Nie spotkałem się wcześniej z taką praktyką przy wynajmie samochodów, ale jakoś ten dodatkowy koszt przeżyję ;)
Blokada z karty kredytowej zeszła po 12 dniach.

Podsumowanie: wypożyczalnię jak najbardziej mogę polecić. Jedyny minus to w zasadzie ten długi czas oczekiwania na odblokowanie depozytu.

#18 PostWysłany: 17 Cze 2025 20:41 

Loty: 259
Kilometry: 289 346
https://www.alfarentacar.mk

Wynajem w maju 2025.
Samochód: HYUNDAI I10
Okres: 4 doby
Koszt: 82 € (+ 10 € za każdy dzień pełnego ubezpieczenia) = 122 €

Mają biuro bezpośrednio na lotnisku, a samochody na lotniskowym parkingu dla wypożyczalni. Zatem odbiór jest dość bezproblemowy i szybki (tak samo zwrot). Miła obsługa, zero depozytu. Polityka paliwowa full/full. Samochód czysty i sprawny. Najechane miał 27 tyś. km. i nie sprawiał problemów.

Jak dla mnie to mogę ich polecić.

Załączniki:
DSC09977.JPG
DSC09977.JPG [ 207.04 KiB | Obejrzany 767 razy ]
yendras lubi ten post.
yendras uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości