Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Cze 2012 21:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Chciałbym zapytać czy dostał ktoś już dodatkowe mile premiowe, w promocji lotu 1500 mil za zakup na lot.com, za przeloty wykonane w marcu, albo kwietniu? W mojej ocenie PLL Lot trochę sobie, kpią z klienta organizując promocje z których się nie wywiązują. Przykład. Nie naliczono mi jeszcze 500 dodatkowych mil za zakup na lot com ze stycznia i lutego. 3 razy napisałem e-mail i dostałem 3 identyczne odpowiedzi... Na infolinii zaś twierdzą, że to nie ich wina tylko Lufthansy.

W każdym razie chciałbym wiedzieć czy tylko ja mam takiego pecha w programie miles&more :-) ?

Pozdrawiam!

Davidiacus
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 03 Cze 2012 22:03 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Czyli nie jestem jedynym, który odnosi wrażenie, że te promocje LOT-u z dodatkowymi milami są naciągane...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Cze 2012 22:56 

platynowy
To prawda, żenujące jest to że trzeba się "prosić" tygodniami o należne mile. Ja nie wiem jaki problem zaprogramować system tak aby mile promocyjne naliczyły się razem z właściwymi za lot? Z myChoice jakoś tego problemu nie ma i mile wpadają razem z normalnymi.

#4 PostWysłany: 03 Cze 2012 23:46 

HON fly4free
Nie są naciągane ani nikt z nikogo nie robi jaj, tylko są problemy techniczne po migracji i zmianie platformy (a to było i jest w gestii Lufthansy rzeczywiście). Wszystkie mile zaległe pewnie beda musiały ostatecznie być ręcznie wklepane a to trochę trwa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Cze 2012 14:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
A aby było śmieszniej to dostałem e-mail od niemieckiego operatora miles&more (tam napisałem reklamację w końcu), że oni chętnie mile naliczą ale musi o to zwrócić się polski oddział reprezentowany przez LOT. hm... nic z tego nie rozumiem, ale Niemcy raczej lubią porządek więc skłaniam się ku temu, że najpierw ktoś w locie wymyślił promocję 1500 mil za lot krajowy a dopiero potem pomyślał, że może być problem z obsługą takiej ilości osób, które kupiły bilety...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Cze 2012 14:17 

HON fly4free
Oczywiście, że to tak nie powinno wyglądać niezaleznie czy wieksza częśc problemu leży po stronie LH czy LO. No ale tak czy owak pewnie trzeba sie uzbroic w ciepliwośc jesczze.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Cze 2012 14:59 

platynowy
Pasażera nie interesuje czy to wina LO, LH czy też Air Uganda!! Promocja pochodzi z LO i oni są za to w 100% odpowiedzialni, a to jak sobie technicznie to rozwiązują to ich sprawa.

#8 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Zgadzam się, że takie postępowanie to kpina z klienta. A może portal F4F powinien artykuł na ten temat zamieścić? O ile mi wiadomo to ludzie z Lotu i Lufthansy czytają tego typu portale w ramach monitornigu rynku. W końcu z próbą olewania klientów po anulowania połączeń do Hanoi się udało :) A swoją drogą ciekaw jestem jaka jest skala tego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Cze 2012 15:52 
Awatar użytkownika

marek2011 napisał(a):
Nie są naciągane ani nikt z nikogo nie robi jaj, tylko są problemy techniczne po migracji i zmianie platformy (a to było i jest w gestii Lufthansy rzeczywiście). Wszystkie mile zaległe pewnie beda musiały ostatecznie być ręcznie wklepane a to trochę trwa.

Wow, trochę mi to przypomina kartkę która wiele lat temu zawisła w niedalekim ode mnie Urzędzie Miasta - "z powodu komputeryzacji Urzędu petenci będą obsługiwani wolniej". Huh, ciekawe czy na liczydłach będą liczyli te mile...

davidiacus napisał(a):
Zgadzam się, że takie postępowanie to kpina z klienta. A może portal F4F powinien artykuł na ten temat zamieścić? O ile mi wiadomo to ludzie z Lotu i Lufthansy czytają tego typu portale w ramach monitornigu rynku. W końcu z próbą olewania klientów po anulowania połączeń do Hanoi się udało :) A swoją drogą ciekaw jestem jaka jest skala tego problemu.

Myślę że Lufie i oddziałowi M&M koło dupy będzie latało to co o nich napisze F4F z tej prostej przyczyny, że targetem tej linii nie są użytkownicy tego portalu, wręcz przeciwnie - większość ludzi tutaj to junk customers, klienci których linia najchętniej w ogóle by zbanowała. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Cze 2012 16:01 

HON fly4free
Awerik: całe te przenosiny M&M na nową platforme ujawniły róznorodne nagłupsze problemy, które usuwali tygodniami i które wyglądały tak, jakby era komputeryzacji zaczęła się w tamtym roku :)
I wszystko wskazuje na to, że automatyczne naliczanie mil przy tej okazji tez ponownie szlag trafił bo nie nalicza nie tylko tych promocyjnych za krajowki ale w ogole (albo bardzo wybiórczo) innych za zakup biletu na lot.com zrealizowane po migracji.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Cze 2012 16:09 
Awatar użytkownika

marek2011 napisał(a):
Awerik: całe te przenosiny M&M na nową platforme ujawniły róznorodne nagłupsze problemy, które usuwali tygodniami i które wyglądały tak, jakby era komputeryzacji zaczęła się w tamtym roku :)
I wszystko wskazuje na to, że automatyczne naliczanie mil przy tej okazji tez ponownie szlag trafił bo nie nalicza nie tylko tych promocyjnych za krajowki ale w ogole (albo bardzo wybiórczo) innych za zakup biletu na lot.com zrealizowane po migracji.

Wiesz, ja rozumiem, że mile za loty liniami spoza grupy LH mogą być naliczane przez dłuższy czas - usprawnienie systemu na pewno jest możliwe technicznie, tylko jest stosunkowo trudne i drogie... Ale na litość Boską, przecież to co się obecnie dzieje w M&M ludzkie pojęcie przechodzi. Trzy-cztery lata temu nawet nie zaprzątałem sobie głowy dodawaniem numerów M&M do rezerwacji, bo za loty LH czy LOTem mile były dodawane automatycznie po ich zgłoszeniu. A teraz trzeba na to czekać nawet kilka tygodni!!! M&M zaliczyło nieprawdopodobny regres, trochę współczuję ludziom którzy płacą grubą kasę za loty żeby później ich traktowano jak w mięsnym za PRLu...

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Cze 2012 22:49 

niebieski
Oj tam, oj tam... Mnie się naliczyły po tygodniu :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Cze 2012 12:37 

Loty: 120
Kilometry: 122 460
Sprawdźcie sobie stany kont milowych bo część brakujących mil za rezerwacje zostały juz dopisane. Jednak wydaje mi się, że zostały dopisane mile za loty marcowe.

#14 PostWysłany: 20 Cze 2012 16:13 

Zbanowany
niebieski
Ja dziś dostałem, ale po 500 mil za lot, a powinno być po 1500...
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Cze 2012 17:11 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 216 022
Właśnie dziś dostałem mile. Na szczęście w prawidłowej wysokości - czyli 1500.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości