Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Lut 2019 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 171 198
tak i dla każdego innego etapu te 30 dni są ok, tak dla ostatniego etapu który kończył się w raz z końcem konkursu - już nie do końca. Nadal masz 30 dni na dosłanie wizy ale ta wiza musiała być wystawiona do 14.10 czyli przed ogłoszeniem laureatów ostatniego etapu.
 Profil Relacje PM off  

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#22 PostWysłany: 04 Lut 2019 18:35 

srebrny
@tropikey
Cytuj:
. Zapis ten dopuszcza sytuację, w której uczestnik nie dysponuje wizą w momencie przesyłania formularza online

Nie dysponuje to mówiąc krótko nie ma w dyspozycji, nie może w tej chwili zrobić jej fotki, ale wiza została wystawiona w okresie trwania konkursu.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#23 PostWysłany: 04 Lut 2019 18:40 
Awatar użytkownika

platynowy
boots napisał(a):
@tropikey
Cytuj:
. Zapis ten dopuszcza sytuację, w której uczestnik nie dysponuje wizą w momencie przesyłania formularza online

Nie dysponuje to mówiąc krótko nie ma w dyspozycji, nie może w tej chwili zrobić jej fotki, ale wiza została wystawiona w okresie trwania konkursu.

Tak, tu może być przyczyna... Choć nadal napisane to jest w niejasny sposób. Co inego bowiem (w mojej ocenie) "nie dysponować wizą", a co innego "nie mieć możliwości przesłania jej zdjęcia". Myślę, że reklamację nadal można złożyć, choć na pewno będą powoływać się na tą inną interpretację.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Lut 2019 18:52 

srebrny
Różne rzeczy się zdarzają a złożenie reklamacji (bez robienia sobie zbytniej nadziei) nic nie kosztuje,do stracenia nie ma nic.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Lut 2019 20:18 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Reklamacje napisałem i złożyłem w terminie. Moją reklamacje motywowałem poruszanymi wyżej punktami regulaminu, czyli:

po 1. nierówne traktowanie uczestników przez regulamin, osoby powiadomione o wygranej w okresie trwania konkursu do 14.10 np lipiec, sierpień, wrzesień mogły złożyć wniosek o wizę, otrzymać ją i przedstawić. Osoby powiadomione o wygranej w październiku (w moim przypadki 29.10) nie miały takiej możliwości

po 2. regulamin informuje że: jeśli w momencie powiadomienia nie posiadasz wizy masz ją uzyskać i przedstawić do 30 dni.

Otrzymałem odpowiedz, że nie uznano mojej reklamacji. Bez konkretnego odniesienia się do moich zarzutów.
Napisałem drugą reklamacje z prośbą o konkretne ustosunkowanie się do moich zarzutów w pierwszej reklamacji.

W drugiej reklamacji powołano się na ten punkt że konkurs się skończył 14.10 i w tym okresie należało uzyskać wizę. I że jest to ostateczne i nie podlega już odwołaniu.

Wg. mnie regulamin w kilku miejscach jest niespójny i jak ktoś się wyczytywał jasno pisze. Osoby które w momencie powiadomienia o wygranej nie posiadają wizy mają ją dostarczyć do 30 dni.
Nie przemawiał ten punkt do organizatorów który kilkakrotnie cytowałem. Pomimo tego zapisu twierdzą że wizę należało uzyskać do 14.10.

Dziękuje za zainteresowanie się tą sprawą, pisma reklamacyjne mam do wglądu dla osób które coś jeszcze mogą doradzić i pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Lut 2019 20:23 

srebrny
Cytuj:
Osoby które w momencie powiadomienia o wygranej nie posiadają wizy mają ją dostarczyć do 30 dni
.
Tak wcale nie jest tam napisane. Przeczytaj to, co wcześniej napisałem i zapomnij o nagrodzie.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Lut 2019 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Rozumiem w takim razie, że jakby miał wbitą w paszport wizę z datą wydania 14.10, ale dostarczył ją 13.11 to byłoby w porządku. Jeśli natomiast wyrobił ją powiedzmy 10.11 i dostarczył 11.11 to już jest be?
Mieli do tego oczywiście prawo, ale świadczy to bardziej o jakimś bezmózgim podejściu do pisania tego regulaminu niż faktycznym przemyśleniu.

#28 PostWysłany: 04 Lut 2019 20:43 

srebrny
Tak - z tą poprawką, że zdjęcie mógłby dostarczyć do 28 listopada.
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.
Tom K uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 04 Lut 2019 20:45 
Awatar użytkownika

niebieski
A czyli tutaj jeszcze bierzemy poprawkę na zapis o dacie powiadomienia o wygranej :lol:
No to chyba nawet Ty przyznasz, że to absurd, choć na papierze wszystko jak najbardziej w porządku.

#30 PostWysłany: 04 Lut 2019 20:59 

srebrny
To po prostu regulamin konkursu i mogą być w nim w zasadzie prawie dowolne reguły. Dlaczego akurat taki zapis w nim umieszczono? Nie mam pojęcia, ale pewnie autor regulacji potrafiłby to wytłumaczyć.

Ostatnio edytowany przez boots, 04 Lut 2019 21:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 04 Lut 2019 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
boots napisał(a):
...ale pewnie autor regulacji potrafiłby to wytłumaczyć.

Sądzę, że tutaj akurat mogłoby być różnie 8-)
eskie lubi ten post.

#32 PostWysłany: 04 Lut 2019 21:40 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
a to nie był jakiś konkurs LOT i związane było z tym, żeby jak najwięcej ludzi złożyło wniosek o wizę, żeby zmniejszyć tę ilość odmów do 3%? Dlatego zależało im, żeby wcześniej zdobyć wizę?
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#33 PostWysłany: 05 Lut 2019 09:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Chciałbym podziękować wszystkim za zainteresowanie się tematem i chęcią pomocy. Po wysłaniu reklamacji i nie uznanie jej przez organizatora, uznałem że nie mam najmniejszych szans cokolwiek więcej zrobić.

@boots w regulaminie w §3 ust. 3 pkt iv jest zapis.

...przesłanie,korzystając z funkcjonalności formularza online,zdjęcia wizy (promesy wizy) na pobyt w USA wystawionej w Okresie Trwania Konkursu dla Uczestnika przez ambasadę USA w RP, z zasłoniętymi wszystkimi danymi dotyczącymi Uczestnika poza imieniem i nazwiskiem oraz datą wystawienia wizy,

przy czym jeżeli Uczestnik nie dysponuje wizą ta część dotyczyła mnie

jeżeli Uczestnik nie dysponuje wizą, ostateczny termin na przesłanie jej zdjęcia wynosi 30 dni od powiadomienia przez Organizatora o prawie do nagrody, wówczas przesłanie zdjęcia wizy następuje na adres email Organizatora kontakt@lotemdousa.p lz dopiskiem„Konkurs – Wygraj podróż do USA

Organizator Twórca regulaminu w jasny i czytelny sposób podkreślił w pierwszej części cytowanego §3 ust. 3 pkt iv to, że osoby posiadające w danym momencie wypełniania formularza online wizę muszą ją mieć wydaną w Okresie Trwania Konkursu (jest to napisane w regulaminie), jednak osoby nie posiadające wizy w danym momencie mają ją uzyskać i przesłać do 30 dni od powiadomienia o wygranej na adres email. W drugiej części odnoszącej się do osób nie posiadających wizy nie ma nic o tym że ma byc uzyskana w okresie trwania konkursu. I są to wszystkie warunki jakie Organizator zawarł i uściślił jakie należy spełnić. Organizator nie zawarł informacji w zapisie regulaminu, że osoby dosyłające zdjęcie wizy na adres email mają mieć ją wydaną w Okresie Trwania Konkursu (tym bardziej, że taką informację, warunek zawarł w pierwszej części zdania dotyczącego osób posiadających wizę).

"(...) przy czym jeżeli Uczestnik nie dysponuje wizą ostateczny termin na przesłanie jej zdjęcia wynosi 30 dni od powiadomienia przez Organizatora o prawie do nagrody, wówczas przesłanie zdjęcia wizy następuje na adres email Organizatora (...)"

Pomimo cytowanych powyżej uchybień i nieścisłości organizator powołuje się na zapis że wiza powinna być uzyskana w okresie trwania konkursu tj od 14.05 do 14.10.
Okres powiadomienia i otrzymania informacji o wygranej nie jest okresem trwania konkursu.

Jeżeli mógłby ktoś ocenić czy z tą sprawą można jeszcze coś zrobić czy po prostu złożyć broń i się poddać będę wdzięczny.
Za wszystkie wskazówki dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 05 Lut 2019 09:29 

HON fly4free
ted07 napisał(a):
Organizator Twórca regulaminu w jasny i czytelny sposób podkreślił w pierwszej części cytowanego §3 ust. 3 pkt iv to, że osoby posiadające w danym momencie wypełniania formularza online wizę muszą ją mieć wydaną w Okresie Trwania Konkursu (jest to napisane w regulaminie), jednak osoby nie posiadające wizy w danym momencie mają ją uzyskać i przesłać do 30 dni od powiadomienia o wygranej na adres email. W drugiej części odnoszącej się do osób nie posiadających wizy nie ma nic o tym że ma byc uzyskana w okresie trwania konkursu.
obawiam się, że twoja interpretacja tych zapisów jest błędna
nadrzędnym punktem regulaminu jest §1, pkt. 8:
Cytuj:
Warunkiem wydania Nagrody przez Organizatora jest przedstawienie przez Uczestnika wybranego przez Komisję zdjęcia jego wizy na pobyt w USA wydanej w Okresie Trwania Konkursu
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Lut 2019 12:11 

srebrny
@ted07
Cytuj:
przy czym jeżeli Uczestnik nie dysponuje wizą ta część dotyczyła mnie

Nie, nie dotyczyła. Przeczytaj #22.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 05 Lut 2019 14:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@boots

Jak zinterpretujesz zapis:
w pierwszej części jest mowa o posiadaniu wizy wydanej w okresie trwania konkursu
czytamy:

w §3 ust. 3 pkt iv jest zapis.

...przesłanie,korzystając z funkcjonalności formularza online,zdjęcia wizy (promesy wizy) na pobyt w USA wystawionej w Okresie Trwania Konkursu ...

w dalszej części tego punktu nie ma informacji o tym że wiza ma być wydana w okresie trwania konkursu
czytamy:

... jeżeli Uczestnik nie dysponuje wizą, ostateczny termin na przesłanie jej zdjęcia wynosi 30 dni od powiadomienia przez Organizatora o prawie do nagrody, wówczas przesłanie zdjęcia wizy następuje na adres email Organizatora kontakt@lotemdousa.p lz dopiskiem„Konkurs – Wygraj podróż do USA”...

Zwróćcie uwagę, że brak jest zapisu o Okresie Trwania Konkursu!!! Dla osób dosyłających wizę. Ja tego nie wymyśliłem tak wygląda zapis regulaminu.

@boots jak merytorycznie wytłumaczysz tą rozbieżność w zapisie? Byłem przekonany, że regulamin dokładnie określa co należy zrobić w danym przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 05 Lut 2019 14:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Jestem wewnętrznie przekonany, że autor tego wspaniałego regulaminu nawet o tym nie pomyślał, ale rozchodzi się głównie o to (myślę, że @boots potwierdzi), iż słowa nie dysponować nie oznaczają "nie posiadać", ale oznaczają "nie mieć możliwości użycia czegoś w tym momencie". Toteż jak przeczytasz moją, zawartą wcześniej, wymianę zdań z @boots to zobaczysz różne absurdy z tym związane (m.in ten, że zdjęcie wizy mógłbyś dostarczyć prawdopodobnie prawie miesiąc później niż dostarczyłeś, tylko dlatego, że była ona wyrobiona do 14.10).

Ostatnio edytowany przez Tom K, 05 Lut 2019 15:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Lut 2019 14:59 

srebrny
Promocja była związana z akcją LOTu zachęcania do składania wniosków o wizę, aby wspomóc zejście poniżej 3% odmów. Było o tym mówione na każdym rejsie LOT. Nawet jeśli można by mówić o wątpliwościach dotyczących literalnych zapisów regulaminu (chociaż dla mnie jest jasne że wiza miała zostać wydana w okresie trwania konkursu) , to wykładnia celowościowa jest oczywista i wnioski złożone po okresie trwania konkursu nie spełniają wymogów.

#39 PostWysłany: 05 Lut 2019 15:10 

HON fly4free
@ted07
to nie nas musisz przekonać do swojej interpretacji (wg mnie, błędnej)
ja - w kontekście tego, na co zwróciłem uwagę wcześniej - raczej nie miałbym nadziei na wygraną w postępowaniu sądowym, bo chyba tylko to ci pozostało
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 05 Lut 2019 15:28 

srebrny
@ted07
Ja nie widzę rozbieżności.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości