Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 26 Sty 2019 17:34 

Dwie informacje - mam kopie chatu kiedy konsultant potwierdzil ze dla karty dodatkowej tez przysluguje platinium z nielimitowana bezplatna liczba wejsc do salonikow wiec jakby ktos keidys mial z tym klopot to piszczcie na priv - podziele sie

druga sprawa - mam vise platinium w santanderze i teraz - jaki ze ing jest korzystaniejsza - zrobilalam sobie rowniez ing platinium. PP nie ma problemu z tym ze mam dwie karty ? z sandanrderowej mam zamiar korzystac jak bede podrozowac z kims ktos nie ma PP, z ing jak bede jezdzic sama lub z kims kto ma swoja. Ktos robil podobnie?
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Dubaju 🏙️🌴 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 3588 PLN 😎 Relaks w Dubaju 🏙️🌴 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 3588 PLN 😎
City break w Marrakeszu 😎 3* hotel ze śniadaniem za 949 PLN 🇲🇦 City break w Marrakeszu 😎 3* hotel ze śniadaniem za 949 PLN 🇲🇦
#102 PostWysłany: 26 Sty 2019 18:21 

srebrny
Wiele razy i to w różnych konfiguracjach, np 2 osoby z BZ WBK. a jedna ze standardowej karty PP kupionej bezpośrednio na ich stronie.
Generalnie nie powinno byc problemu, ale jak zawsze, wiele zależy od obsługi danego saloniku. Niemniej jednak nigdy nie spotkałem się z odmowa przy uprzejmych prośbach i takich niestandardowych wejściach.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 26 Sty 2019 19:02 

niebieski
Przy działalności z ilu miesięcy brali średnią?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 26 Sty 2019 20:30 

srebrny
Z pita za poprzedni rok
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 29 Sty 2019 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Z racji tego iż w dniu wczorajszym otrzymałem kartę dokonam małej aktualizacji procesu wnioskowania o nią. W sobotę 18.01 założyłem rachunek w ING, po weekendzie dokonałem stosownej wpłaty i w poniedziałek zostałem przeniesiony do segmentu klientów premium. Po kolejnych dwóch dniach złożyłem wnioski o kartę i jeszcze tego samego dnia została mi taka przyznana. Dokumenty z wnioskiem podpisałem dopiero w kolejny poniedziałek, a fizycznie kartę otrzymałem po kolejnym tygodniu - myślę, że jak ktoś się uprze, to całość spokojnie jest do "ogarnięcia" w 1,5 tygodnia.

Poza samą kartą kredytową, otrzymujemy dostęp do programu IAPA, w tym 3 spersonalizowane identyfikatory do kluczy i 2 do bagażu - w przypadku ich utraty IAPA oferuje wsparcie w ich odzyskaniu (i z tego co na szybko przeczytałem do 500 GBP ubezpieczenia). Ponadto sam program daje dostęp do zniżek m.in. na wynajem samochodów (np. Avis do 25%, Sixt do 10%), zniżek hotelowych do 50% oraz jak to oni określają - dostęp do usług dla VIP oraz pokoi o podwyższonym standardzie.
Są jeszcze inne profity, jak http://www.cardsentry.com czy darmowa karta Telestial International SIM z początkowym bonusem $10 (travel SIM Card provides coverage in over 190 countries, on airlines and on-board 220 cruise ships across 380 networks).
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 29 Sty 2019 20:32 

złoty
Tę darmową karte sim dostałeś? Na www nic o tym nie piszą.

Tapniete z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 29 Sty 2019 20:34 

niebieski
Kalispell karta na oświadczenie czy przedstawiałeś jakieś zaświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 29 Sty 2019 20:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@brzemia kartę SIM można zamówić po kontakcie z IAPA (member gets a free International SIM Card. If you don’t have yours yet, please call +44 (0) 20 8865 3272).
@depo - przedstawiałem zaświadczenia o wynagrodzeniu, jak posiadasz dodatkowe dochody, np. z wynajmu nieruchomości to wystarczą wyciągi z wpływów na rachunek.
 Profil Relacje PM off
depo uważa post za pomocny.

#109 PostWysłany: 29 Sty 2019 20:44 

złoty
Karte mozna dostac bez zakladania rachunku. No chyba ze ktos przy okazji potrzebuje kolejne konto.

Tapniete z telefonu

Ostatnio edytowany przez brzemia, 29 Sty 2019 20:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
sranda lubi ten post.

#110 PostWysłany: 29 Sty 2019 20:47 

srebrny
@brzemia - dokładnie tak, ale wtedy nieco wyższe są kryteria dochodowe
@Kalispell - całość jest do ogarnięcia nawet w 3-4 dni robocze, sam składałem wniosek o kartę w czwartek wieczorem (bez konta, bo też nie potrzebuję kolejnego), a we wtorek kurier już ją przywiózł
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#111 PostWysłany: 29 Sty 2019 21:01 
Awatar użytkownika

Loty: 180
Kilometry: 511 197
niebieski
A jesteście na własnej działalności gospodarczej czy na umowie o pracę?
Ja jestem na działalności gospodarczej i mi powiedzieli, że przy dochodzie w ogóle nie biorą pod uwagę wpływów z najmu nieruchomości...
Razem z tym bym się załapał na ludzie do kryterium dochodowego, a tak niewiele mi zabrakło do wymaganego dochodu i Platynowej mi nie chcieli przyznać - jedynie Gold.
Może dlatego, że wszystko (założenie konta, wpłata siana od razu w banku, zmiana segmentu na Premium i wniosek o kartę kredytową) zrobiłem w ciągu 1h w banku?
Do tego musiałem przedstawić księgę przychodów i rozchodów z którego wynika praktycznie wymagany dochód (bodajże brakowało 500 zł w skali miesiąca) i jak wprowadzili to do systemu to ich komputer wyliczył mi całkowicie inny i dużo niższy dochód niż to wynika wprost z dokumentów :)
W każdym razie dziwne ich podejście w tym ING, bo w takim WBK (fakt, że jestem ich klientem od lat) dostałem Platynową kartę praktycznie od ręki.

#112 PostWysłany: 29 Sty 2019 21:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@poszwin również jestem na własnej działalności i dostarczałem do banku KPiR, a od osoby u której zakładałem rachunek otrzymałem informację, że wpływy z najmu nieruchomości również są wliczane (w mBanku jest podobnie). Finalnie, to nie wiem czy analityk dochód z najmu brał pod uwagę, ale taką otrzymałem informację w placówce ING.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 06 Lut 2019 00:25 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
5 przelewów na Revoulta wystarczy ?

#114 PostWysłany: 07 Lut 2019 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
Ps. Oraz czy po otrzymaniu karty możemy swobodnie zrezygnować z klienta premium, rachunku podstawowego i karty do niej ? Zostawiając tylko KK
Wydaje mi się że tak, ale mzke ktoś wie coś więcej?
Dzięki

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 08 Lut 2019 13:29 

Loty: 273
Kilometry: 575 557
złoty
Czy promocja na kartę się zakończyła czy dalej można wnioskować na dobrych warunkach?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 08 Lut 2019 14:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Promocja była do 31.01.2019 r., więc obecnie można co najwyżej mieć nadzieję na kolejną ;)
 Profil Relacje PM off
Ancyna uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 08 Lut 2019 16:03 

W poprzednim roku była jeszcze w lipcu/sierpniu, więc może w tym roku też w okresie wakacyjnym powtórzą:

https://www.ing.pl/_fileserver/item/1125155
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 10 Lut 2019 12:25 

Wpisałem to w innym temacie, ale chyba powinienem tutaj...
===
Taka sytuacja..

Mam Priority Pass z ING, świeża. Koniec stycznia odbyłem kilka lotów, byłem w salonikach.
Pierwszy w Katowicach, zaprosiłem gościa. Pani kazała podpisać, wszystko super, wchodzę.
Powrót był przez Budapeszt, wchodzę z gościem, podpis, jesteśmy. Później już samodzielnie w Warszawie, wszystko ok.

Wróciłem do domu, sprawdzam sobie i ku mojemu zdziwieniu nie ma opłat, za nikogo. Dopiero teraz aktywowałem ta kartę kredytową, myśląc, że dojdą płatności za gościa, które gdzieś wiszą. Dalej nic.
W aplikacji Priority Pass nie mogę sprawdzić, pisałem do Nich, mówią, że karta jako benefit z banku nie może być podpięta pod apke. BTW, też tak macie?!

No to w końcu jak z tym gościem? Jest za friko??? Bo z tym jest związana kolejna sprawa, zastanawiam się czy brać dodatkową kartę czy nie. Jakie macie doświadczenia?

PS. Jesli karta dodatkowa, do głównej, to musi być koniecznie na to samo imie i nazwisko czy jak to działa?! Bo jesli zrobię np. na Brata, to Priority Pass dodatkowa też na Brata będzie, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Lut 2019 12:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Odniosę się do karty dodatkowej.
Możesz ją wyrobić dowolnej osobie powyżej 13 lat i jej dane ( imię i nazwisko ) będą na karcie kredytowej dodatkowej i na karcie PP.
Na marginesie karty kredytowej dodatkowej nie musisz jej dawać. Może używać samej karty PP.
 Profil Relacje PM off
wwwujek lubi ten post.
wwwujek uważa post za pomocny.

#120 PostWysłany: 10 Lut 2019 12:42 

złoty
Ale do wyrobienia osoba musi sie osobiscie pojawic w banku

Tapniete z telefonu
 Profil Relacje PM off
wwwujek lubi ten post.
wwwujek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości