Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#321 PostWysłany: 24 Sty 2019 22:07 
Awatar użytkownika

niebieski
@p27 a jakieś info kiedy? Wczoraj próbowałem dodać go do moich kart w C i go nie zaakceptowało. 0.65% to naprawdę nie dużo i do przełknięcia.
 Profil Relacje PM off  

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#322 PostWysłany: 24 Sty 2019 22:14 

niebieski
Pewnie jak wprowadzą model z miesięczną subskrypcją, bo darmowy amex to jeden z elementów nowej karty black. Myślę, że nastąpi to już niedługo.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 25 Sty 2019 00:29 

p27 napisał(a):
...dla pewności możesz na podpiętej karcie wyłączyć płatności gotówkowe...

Dzięki za podpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 25 Sty 2019 10:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytam sie suportu kiedy amex będzie dostępny a oni

Hi Kris,

Thanks for your message. Currently, we are only able to support UK consumer Amex cards. We will look to support European Amex cards from the middle of next year (2019). Stay tuned for updates regarding this feature launch on social media.

In the meantime, please let me know if there's anything else we can help you with.

Więc powiedziałem że ja mieszkam w UK i mi odpowiedziano

Hi

Thanks for your reply.

We haven't launched our Amex product to all of our customers yet, just to a small group of beta testers. We'll be launching to everyone in the coming weeks so stay tuned!
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 25 Sty 2019 18:33 

Skorzystałem z bankomatu euronetu z podpiętą kartą mbanku, która ma zablokowane transakcje gotówkowe. Pieniążki wypłacone w a blokadach jest tyle ile wypłaciłem. Bankomat nie proponował mi przewalutowania ani nie informował o żadnych dodatkowych opłatach. Bez problemu zmieniłem również pin.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#326 PostWysłany: 28 Sty 2019 02:31 

niebieski
Po aktualizacji aplikacji pojawiła mi się wersja beta, w której jest już możliwość podpięcia Amexa i zakładka, gdzie będzie się dokonywać zmiany rodzaju subskrypcji (na razie mam możliwy tylko downgrade z black na blue).
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 28 Sty 2019 04:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Świetnie działa mega z Amexem, doładowanie £100 to koszt £0.65

Załączniki:
Screenshot_20190128-025331_Curve-432x888.jpg
Screenshot_20190128-025331_Curve-432x888.jpg [ 39.14 KiB | Obejrzany 1336 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 28 Sty 2019 15:24 

niebieski
Na stronie już zmieniono, że za Curve Black jest teraz pobierana miesięczna opłata. Dla dotychczasowych posiadaczy rozpoczyna się 3-miesięczny okres testowy nowej karty Black, ale z polskiej perspektywy nie widzę żadnych korzyści. Wychodzi na to, że nawet zapowiadany wcześniej 30-dniowy okres na wykonanie 'back in time' pozostał ostatecznie na dotychczasowym poziomie 14 dni.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 28 Sty 2019 18:34 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
Widzialam te nowe warunki i wychodzi na to, ze powyzej 24K funtow platnosci na Amex oplaca sie wziac opcje karty metalowej, zamiast placic prowizje. Pytanie tylko czy warto w ogole placic Amexem, zeby zarobic dodatkowe punkty, jesli mozna zarobic inne punkty za darmo (np punkty Hiltona na karcie VISA albo cashback na innej karcie). Tego nie policzylam. Potencjalnie moglabym przepuscic okolo £50K przez te karte i Amexa, co daloby mi okolo 50K mil United czy M&M i kosztowalo £150. Albo za darmo moge dostac 100K punktow Hiltona lub £250 cashback.

Dodatkowe benefity sa niskiej wartosci. Ubezpieczenie podrozne jest bardzo okrojone, np nie ma w ogole czesci o Missed Connection, co moim zdaniem jest dosc istotne. A limit wartosci wypozyczonego samochodu do 35000 euro dyskwalifikuje ubezpieczenie wkladu wlasnego. Na przyklad teraz jestem w Szwecji, gdzie zrobilam rezerwacje na najtansza kategorie, a dostalam C-klase automat z 4Matic i dobrym wyposazeniem, ktora bez dodatkow ma cene katalogowa w UK £41K, a w Szwecji zapewne jeszcze wyzsza. Ubezpieczenie dziala tylko podczas TRIP czyli jak wynajme sobie samochod lokalnie w UK, to polisa juz nie obejmuje tego. Roczna polisa, ktora kupuje za 90 funtow dziala na caly swiat, obejmuje SLI w USA, auta z car club i auto zastepcze z salonu. Limit wartosci samochodu to £125K.

Dobra zmiana, ktora widzialam na Headforpoints, to nowe maksymalne limity, zapewne niezalezne od typu karty, tak jak dotychczas:
Daily spend (inc ATM withdrawals) – £4,500
Daily ATM withdrawal cap – £1,000
Monthly spending limit (on a rolling 30 day basis) – £120,000
Annual spending limit – £1,400,000
lovenz lubi ten post.

#330 PostWysłany: 28 Sty 2019 19:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś moźe ma wypraktykowane ile trzeba bezpiecznie odczekac po zmianie karty żeby transakcja przypisała sie do nowo wybranej? Robiłem dzisiaj dwa zakupy w sumie dość bezpośrednio po sobie i pomimo zmiany karty (wybrania innej) oba zakupy przypisały się do starej.
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 28 Sty 2019 19:25 

Również tak robiłem i nie miałem z tym problemu. Karta od razu została przypisana do innej.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 28 Sty 2019 19:33 

niebieski
Normalnie nie trzeba nic czekać i przepięcie następuje od razu, ale akurat w tych dniach trwa wprowadzanie zmian w aplikacji i pewnie z tego powodu są komplikacje, u mnie np. po aktualizacji jest (chwilowo) niedostępna opcja płatności z konta karty Rewards.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 28 Sty 2019 19:49 

srebrny
Z dzisiejszego mejla od Curve, dot. posiadaczy Curve Black.
Cytuj:
As a Curve Black cardholder, when you upgrade your app you will get 3 months of the new Curve Black, with all its new benefits, for free. Your first subscription charge will be in 3 months and we will remind you well in advance.

If you are still not convinced after the 3 months’ trial, you will be able to keep your Curve Black Legacy tier with its benefit of unlimited fee-free foreign exchange and increased free foreign ATM extractions, without paying any monthly subscriptions.

Please note that the Curve Black Legacy tier will not have any insurance benefits, as these are only being launched as part of the new Curve Black benefits. This tier will not be available to new Curve Black customers.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 28 Sty 2019 19:56 

Czyli rozumiem że mając Black nie muszę płacić po 3 miesięcznym okresie próbnym?
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 28 Sty 2019 20:03 

niebieski
Dokładnie. W ogóle, jeśli ktoś nie zaktualizował aplikacji, to poleciłbym się z tym wstrzymać, co prawda można dodać Amex, ale ogólnie apka działa gorzej.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 28 Sty 2019 21:39 

niebieski
No wlasnie, wydaje mi sie ze "gejm czejndzerem" to by byl wstep do lounge - np ilestam wejsc darmowe albo w mocno niskiej cenie typu 10 EUR/ GBP np. Ubezpieczenie - tak jak mowi Aga, szalu nie ma (choc moglo byc gorzej).
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 29 Sty 2019 00:03 

mnie bardziej martwi że będą utrudniać korzystanie z kart kredytowych, nie do końca zrozumiałem ale kredytowa nie może być główna z której korzystamy czy wypłacamy z bankomatów
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 29 Sty 2019 03:11 

niebieski
Jak najbardziej można korzystać z karty kredytowej, ale w granicach ustalonych przez jej wydawcę. Chodzi o to, żeby z kredytówki podpiętej pod Curve korzystać w ten sam sposób, co używając tej karty kredytowej solo. Jak ktoś będzie przeginał, to mogą mu konto zablokować. Temat jest rozwinięty tu: https://www.curve.app/en/fair-use
 Profil Relacje PM off
epikie lubi ten post.

#339 PostWysłany: 29 Sty 2019 11:00 
Awatar użytkownika

niebieski
A jak jest z platnoscia inna niz waluta karty? Czy kursy wymiany sa tak dobre jak w revo? Korzystał ktos?
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 29 Sty 2019 11:05 

p27 napisał(a):
Dokładnie. W ogóle, jeśli ktoś nie zaktualizował aplikacji, to poleciłbym się z tym wstrzymać, co prawda można dodać Amex, ale ogólnie apka działa gorzej.
Ogólnie to chyba nie do końca jednak tak jest. Mam czarna kartę i zrobiłem up date programu (działa kiepsko). W każdym razie w aplikacji mam ustawiony plan Blue. A więc chyba nie do końca jest tak jak Curve napisało.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości