Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 156  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Curve
#301 PostWysłany: 21 Sty 2019 11:00 

niebieski
shadowofacloud napisał(a):
Płatności 30 dniowe okno, wypłaty z bankomatów 200 GBP w miesiącu kalendarzowym.

30-dniowe okienko liczone jest od daty założenia karty, od pierwszego wydatku czy jakoś inaczej?
 Profil Relacje PM off  

Szaleństwo w Mediolanie 🍕 Weekendowy city break za 455 PLN ☕ Loty i 4* hotel ze śniadaniem✨* Szaleństwo w Mediolanie 🍕 Weekendowy city break za 455 PLN ☕ Loty i 4* hotel ze śniadaniem✨*
Zimowy wypoczynek na Fuerteventurze 🏖️ All inclusive w 4 ⭐️ hotelu za 2855 PLN 😎 Zimowy wypoczynek na Fuerteventurze 🏖️ All inclusive w 4 ⭐️ hotelu za 2855 PLN 😎
#302 PostWysłany: 21 Sty 2019 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
Sorry, nie doprecyzowałem, to jest kroczące okienko. Czyli suma płatności dokonanych w ciągu ostatnich 30 dni.
 Profil Relacje PM off
BarneyGF uważa post za pomocny.

#303 PostWysłany: 21 Sty 2019 20:53 

niebieski
Spore zmiany w modelu opłat Curve - Curve Black będzie kosztował 9,99 GBP miesięcznie (a nie 50 GBP jednorazowo jak do tej pory). Pojawił się plan Metal, na razie tylko w UK (i chyba wciąż w fazie beta-testów). Poniżej porównanie:

https://www.curve.app/terms-compare

Prawdę powiedziawszy nie widzę tu poważnej konkurencji dla Revoluta. Opinie na community forum też w większości negatywne.

https://community.curve.app/t/anyone-else-less-than-enthused-about-the-changes-to-a-subscription-model/3517/114

Widzę, że już się wycofali z części zmian dla obecnych posiadaczy Curve Black. I prawidłowo, bo jeżeli ktoś zapłacił 50 GBP, to mógł się czuć oszukany (szczególnie jeśli mieszka w kraju nieobjętym ubezpieczeniem). Teraz będzie możliwe pozostanie na Curve Black na dotychczasowych zasadach.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 22 Sty 2019 00:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Takie pytanko chociaż nie spodziewam się cudów.
Zrobiłem zakup w Amazonie. Płatność kartą Curve. Pod nią podpięta kredytowa. Zamówienie oczekuje na realizację więc Amazon na razie nic nie pobrał, nie zrobił blokady. (Sprawdzałem. Poza tym z tego co wiem Amazon obciąża kartę dopiero z chwilą wysyłki.)
I teraz: zakładam, że w chwili wysłania i powstania blokady obciąży ona tą kartę która będzie aktualnie w danym momencie wybrana do płatności w Curve?
Raczej nie wydaje mi się żeby Curve w jakiś magiczny sposób zpamiętywało jaką kartę miałem podpiętą w chwili składania zamówienia (skoro nie powstaje blokada).
Zależy mi żeby obciążenie poszło na tę konkretną kartę więc wydaję się, że jedyną metodą jest mieć ja stale wybraną w Curve do czasu obciążenia. (co mi niezbyt odpowiada bo większość płatności robię innymi podpiętymi kartami) ewentualnie zmieniać na inne tylko na chwilę i liczyc na łut szczęścia, że Amazon nie obciązy własnie w tej chwili.
Nie robiłem nigdy "Back in Time" ale z tego co wiem opcja ta nie działa przy kartach kredytowych.
Ktoś przerabiał coś podobnego?
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 22 Sty 2019 02:13 

niebieski
@billy
back in time nie ma ograniczeń jeśli chodzi o rodzaj karty
problem może się pojawić jeśli obciążane karty będą miały ustawioną inną walutę i transakcja się zaksięguje
 Profil Relacje PM off
billy uważa post za pomocny.

#306 PostWysłany: 22 Sty 2019 04:38 
Awatar użytkownika

p27 napisał(a):
Spore zmiany w modelu opłat Curve - Curve Black będzie kosztował 9,99 GBP miesięcznie (a nie 50 GBP jednorazowo jak do tej pory). Pojawił się plan Metal, na razie tylko w UK (i chyba wciąż w fazie beta-testów). Poniżej porównanie:

https://www.curve.app/terms-compare

Prawdę powiedziawszy nie widzę tu poważnej konkurencji dla Revoluta. Opinie na community forum też w większości negatywne.

https://community.curve.app/t/anyone-else-less-than-enthused-about-the-changes-to-a-subscription-model/3517/114

Widzę, że już się wycofali z części zmian dla obecnych posiadaczy Curve Black. I prawidłowo, bo jeżeli ktoś zapłacił 50 GBP, to mógł się czuć oszukany (szczególnie jeśli mieszka w kraju nieobjętym ubezpieczeniem). Teraz będzie możliwe pozostanie na Curve Black na dotychczasowych zasadach.

Jeśli chodzi o płatności za Curve Black to tak, ale jedynie przez pół roku. Wprowadzili taki okres przejściowy i zaczną pobierać opłatę miesięczną od 18.V 2019.

https://www.curve.app/terms-closed-beta (punkt 4.2).

Chyba, że te T&C są już nieaktualne - w linku jest "closed beta".
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 22 Sty 2019 06:37 
Awatar użytkownika

niebieski
kruczi napisał(a):
back in time nie ma ograniczeń jeśli chodzi o rodzaj karty

Dzięki. To rozwiązuje sprawę. Wydawało mi się, że nie można przesuwac płatności z kart kredytowych i miałem wbite w głowę, ze widziałem to gdzieś w info na samej apce. Na takim "ekraniku powitalnym" z informacjami.
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 22 Sty 2019 07:59 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
Jeśli chodzi o płatności za Curve Black to tak, ale jedynie przez pół roku. Wprowadzili taki okres przejściowy i zaczną pobierać opłatę miesięczną od 18.V 2019.

https://www.curve.app/terms-closed-beta (punkt 4.2).

Chyba, że te T&C są już nieaktualne - w linku jest "closed beta".

Z wczorajszej wypowiedzi na forum Curve wynika że aktualni posiadacze Curve Black dostaną "rozszerzoną" usługę o ubezpieczenie i obsługę Amexa na pół roku za darmo, a po tym czasie zdecydują czy zostają przy darmowym Blacku na starych zasadach, czy wybierają płatna wersję z tymi dodatkowymi bajerami. Natomiast nowi użytkownicy będą mogli zamówić Black jedynie na nowych zasadach z co miesięczna opłatą.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#309 PostWysłany: 22 Sty 2019 09:09 
Awatar użytkownika

A czy znalazł ktoś warunki tego ubezpieczenia? Wczoraj nie udało mi się na nie trafić.
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 22 Sty 2019 12:31 

niebieski
Czyli warto teraz wykupić blacka, póki jest lifetime za 50 GBP?
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 22 Sty 2019 12:38 
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że nie ma już takiej możlwości - Curve Black kupione od 18.12.2018 standardowo wpadają w plan miesięcznej subskrypcji.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 22 Sty 2019 12:56 

niebieski
pisałem do nich i można jeszcze kupić za 50 GBP. Wysłałem kolejne pytanie czy będę musiał dodatkowo płacić 10 miesięcznie - dam znać jak mi odpiszą.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#313 PostWysłany: 22 Sty 2019 14:03 
Awatar użytkownika

O, to super.

Czyli to by oznaczało:
1. 200 GBP miesięcznie dodatkowo w ramach limitu wypłat (4 GBP na plus),
2. większy limit wydatków (teoretycznie bez ograniczeń, praktycznie powyże 15k GBP może pojawić się dodatkowa opłata),
3. 30 dni na back in time,
4. cashback z 6 a nie 3 sklepów,
5. coś jeszcze?

Z mojej perspetywy kluczowy jest punkt 1 - pewnie byłbym w stanie wykorzystać to jakieś 6 razy w roku. Czyli 24 funciaki do przodu. Czasem może też punkt 2, ale ciężko mi to precyzyjnie skwantyfikować. Pi razy oko, zwróciłoby się po 1,5 roku. A w tym czasie mogą pojawić się inne opcje, plus płacę już za revolut metal... Raczej zostanę przy blue.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 22 Sty 2019 18:57 

Loty: 12
Kilometry: 15 275
A czy znalazł ktoś warunki tego ubezpieczenia? Wczoraj nie udało mi się na nie trafić.

Ubezpieczenie i tak nie jest aktualnie oferowane dla użytkowników z Polski, a gdy je wprowadza to i tak jego warunki mogą się różnic od oferty dla mieszkańców innych krajów.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 22 Sty 2019 19:18 
Awatar użytkownika

Tak, to już sobie wyczytałem na stronie, którą podałem wyżej.

Co nie zmienia faktu, że, jestem ciekaw, czy oferują coś więcej niż revo.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 24 Sty 2019 17:52 

Witam, dziś pierwszy raz będę korzystał z karty. Planuje głównie wykonywać nią transakcje bezgotówkowe ale czasem pewnie będę chciał skorzystać z bankomatu. Czy jeśli w tabeli opłat banku z którego korzystam jest określona oplata za wypłatę z obcych bankomatów to czy będę nimi obciążony korzystając z C ? Chodzi mi o krajową kartę debetową. Czy dobrze zrozumiałem, że można nią wypłacić bezpłatnie 10 razy z limitem 200 GBP na dzień ?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 24 Sty 2019 18:08 
Awatar użytkownika

Nie ma na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi - Curve przekazuje kod MCC (https://en.wikipedia.org/wiki/Merchant_category_code) do banku/organizacji, która wydała Ci kartę. Co oni z tym zrobią to inna kwestia. Na własnej skórze przetestowałem wypłaty Curvem z Revoluta (PL, bankomaty Planet Cash; MY bankomaty Maybank, TH rozmaite bankomaty) i revo traktował to jako zwykłą transkację bezgotówkową.

Ale nie ma gwarancji, że zawsze tak będzie i, że twoja karta nie zachowa się inaczej. Przetestuj na małej kwocie najlepiej.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 24 Sty 2019 20:04 

niebieski
Nie widziałem do tej pory opinii, żeby gdzieś takie opłaty pobierali, ale dla pewności możesz na podpiętej karcie wyłączyć płatności gotówkowe, wtedy ryzykujesz tylko odrzuceniem transakcji w bankomacie.
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 24 Sty 2019 21:10 
Awatar użytkownika

niebieski
A coś więcej o Amex wiadomo. Kiedy będzie można podpiąć i czy tylko z Black będzie działać czy z każdym rodzajem konta C
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 24 Sty 2019 21:48 

niebieski
Będzie działać, tylko nie za darmo. Dla starego black i blue będzie 0,65% prowizji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3115 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 156  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości