Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2016 21:35 

Cześć!

Wybieram się z dziewczyną pod koniec września na Filipiny na zasadzie "one way ticket".
Czy jeśli kupię lot w 1 stronę (póki co najtańszy regularny lot widziałem Qatarem za 1,7k) a bilet z Filipin poza kraj kupie u jakiegoś azjatyckiego "przewoźnika" za np. 100zł byłe gdzie, to mogę nie spodziewać się problemów wizowych? Jak wiadomo zazwyczaj wołają biletu powrotnego a tutaj mogę im pokazać bilet do np. Indonezji i nie powinno ich dalej interesować jak stamtąd się dostane do kraju?

Swoją drogą, tak z doświadczenia, jaka cena będzie ceną przystępną za taki lot? Dajmy na to 1500 zł w jedną stronę wydaje mi się całkiem ok.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 07 Sty 2016 21:57 
Awatar użytkownika

Miałem taką samą sytuację, przylatywałem na Filipiny z kraju A na bilecie w jedną stronę i wylatywałem z filipin do kraju B, nikt nie zadawał pytań, dostałem pieczątkę w paszporcie od ręki. W razie jakiś problemów wystarczy pokazać bilet na dalszą podróż.
m4r1u5z lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Sty 2016 22:21 

Jeżeli będziesz miał bilet do jakiegoś innego azjatyckiego państwa to oczywiście, że żadnych problemów nie będzie. Ale nie bój się, nikt o nic nie będzie pytał. "Białasy'' są traktowane trochę inaczej. Zwłaszcza teraz przed wyborami i po aferze z podrzucaniem nabojów do bagażu. Ale pilnuj bagażu i tak (rejestrowy na kłódkę itp).
 PM off
m4r1u5z lubi ten post.

#4 PostWysłany: 08 Sty 2016 08:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Mogłbyś przybliżyc co to była za afera z tym podrzucaniem bo nie doszły do mnie słuchy takie ?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Sty 2016 09:12 

platynowy
m4r1u5z napisał(a):
Cześć!
Czy jeśli kupię lot w 1 stronę (póki co najtańszy regularny lot widziałem Qatarem za 1,7k)

Nie zapomnij sprawdzić ceny w obie strony z kilkoma kombinacjami "wirtualnej" daty powrotu. RT może wyjść taniej, a lecieć z powrotem nikt nie każe :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sty 2016 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
maarcin1938 napisał(a):
Mogłbyś przybliżyc co to była za afera z tym podrzucaniem bo nie doszły do mnie słuchy takie ?

http://time.com/4093899/airport-bullet- ... ilippines/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Maj 2017 17:48 

W niedzielę lecę na Filipiny, nie zdążę wyrobić wizy w konsulacie więc zostaje mi 21 dniowa on arrival. Czy muszę w takim razie dokupić jakiś śmieciowy bilet wylotowy z Filipin żeby mi dali taką wizę na lotnisku w Manili czy obejdzie się bez?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Maj 2017 18:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nam oraz innym sprawdzali na lotnisku bilety wylotowe z Filipin.

#9 PostWysłany: 30 Maj 2017 18:25 

Japonka76 napisał(a):
Nam oraz innym sprawdzali na lotnisku bilety wylotowe z Filipin.

Hmm a fejki nieopłacone przejdą?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 30 Maj 2017 18:29 
Awatar użytkownika

Loty: 719
Kilometry: 996 247
platynowy
Próbowałem polecieć na Filipiny bez biletu powrotnego, bo nie miałem pojęcia o takim wymogu. Na lotnisku w Hongkongu żadne prośby i tłumaczenia nie pomogły. Puścili mnie do samolotu dopiero po zakupie biletu w drugą stronę.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Maj 2017 18:40 

Ok to czas zarezerwować jakiś najtańszy.

A jak później będę chciał wizę o 2 miesiące przedłużyć to znowu kolejny bilet?

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 31 Maj 2017 15:05, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Maj 2017 20:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
pabien napisał(a):
A jak później będę chciał wizę o 2 miesiące przedłużyć to znowu kolejny bilet?

O dwa miesiące? Sto procent pewności nie mam ale sądziłem, że maks to 59 dni od dnia przyjazdu.

p.

#13 PostWysłany: 31 Maj 2017 08:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja również miałem kontrolowany bilet powrotny.
Co do fake ticket - moze by przeszło, u nas akurat szybko rzucili okiem na wydrukowany bilet i w zasadzie tyle.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 31 Maj 2017 11:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Dobrze dzwoniło:

Cytuj:
W przypadku obywateli polskich planujących dłuższy pobyt, należy wystąpić przed podróżą o wizę, która wystawiana jest przez filipińskie przedstawicielstwa dyplomatyczne i urzędy konsularne na okres do 59 dni.

Za MSZ
p.

#15 PostWysłany: 01 Cze 2017 10:51 

Jak wygląda sprawa wizy?

Wizę turystyczną wbijają z automatu na lotnisku w Manili lub Cebu na 28 dni. Przebywając powyżej 28 dni jako turysta, musisz złożyć wniosek w biurze imigracyjnym – znajduje się w każdym większym mieście. Najbliższe od nas to Dumaguete. Za pierwszym razem otrzymujesz wizę na kolejny miesiąc koszt 3500 Pesos. Kolejne wizy przedłużamy co 2 miesiące w ten sam sposób koszt 3500 Pesos.
Wiza, która Ciebie dotyczy, to wiza turystyczna. Można przebywać na niej 3 lata na Filipinach, po tym okresie trzeba opuścić kraj na 24h i zacząć procedurę od nowa.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 20 Sty 2019 10:57 

Mam pytanie odnośnie zaprezentowania biletu na powrót. Lecę z Qatarem, oni maja odprawę 48h przed wylotem a dostałem tylko mailowo potwierdzenie rezerwacji i eticket. Jak im w Manili po przylocie pokaże rezerwacje na telefonie to podbija wizę w paszporcie?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Sty 2019 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
Tak.
tkjpics lubi ten post.
tkjpics uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość