Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Lip 2017 03:15 

Loty: 62
Kilometry: 119 293
Ja przez pierwszy miesiąc miałem Vodafone, nie polecam ze względu na słabą ofertę. Później zrobiłem research i doszedłem do wniosku, że najlepszą ofertę ma Aldi Mobile. Korzysta z infrastruktury telstry (również 4g, niektóre mniejsze sieci nie oferuja 4g) więc zasięg jest bardzo dobry i prędkość internetu także. Jeśli chodzi o ofertę, do wyboru jest kilka pakietów lub pay as you go, ja za 35aud/30dni mam 6GB internetu, nielimitowane połączenia/smsy wewnątrz Australii i 200minut na stacjonarne m.in. do Polski.
Przed zakupem startera jakiekolwiek sieci warto sprawdzić jakie częstotliwości obsługuje wasz telefon i czy sieć z jakiej chcecie korzystać używa którejś z nich

marcino123 napisał(a):
Telstra śmiga spoko, ale tylko w miastach typu MEL czy SYD.
Wyjazd do Uluru = brak sieci :!:

Pod samym Uluru miałem doskonały zasięg 4G, podczas przejazdu przez outback czasami pojawiał się słaby zasięg h/h+.

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#22 PostWysłany: 23 Paź 2017 14:37 

Jeśli ktoś nie szuka długoterminowego rozwiązania bo przemieszcza się z Australii do Nowej Zelandii to Telstra ma fajną opcję, przy zakupie karty Sim za 10 AUD dostajemy 1GB INTERNETU plus 5 Gb w prezencie,do tego nielimiotwane sms i rozmowy na numery australijskie. Starter kupiliśmy to w salonie Telstry i Pan nam aktywował i zamontował kartę:) Pakiet ważny na 7 dni
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.
monroe uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 23 Paź 2017 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
@kamil0244
Dzięki wielkie, przyda się za trochę ponad 2 miesiące :)
Dla nas bardziej wersja za 30AUD bo jest na 28 dni a nie tylko na tydzień.

Nie ma problemu z zasięgiem (głównie chodzi o miasta)?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 25 Paź 2017 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 525 302
niebieski
Ja kupiłem sobie w Woolworths starter Vodafone wartu 30 AUD za 15 AUD. Nielimitowane rozmowy i smsy w Australii, 50 smsów zagranicznych i 3 GB danych na 4 tygodnie. Taką promocję 50% widziałem kilkukrotnie w Woolworths w ciągu sześciu miesięcy więc przed zakupem warto tam sprawdzić czy akurat jej nie ma.
monroe lubi ten post.
monroe uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 06 Sty 2018 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 324
Kilometry: 723 327
niebieski
Czy ktoś ma coś sprawdzonego na Tasmanii ?? Widzę że w większych miastach typu Sydney czy Melbourne jest duży wybór, ale wiem od @gosiagosia że np Optus nie daje rady na Tasmanii. Ktoś coś w tym temacie :?:

Image
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Sty 2019 12:40 

Loty: 120
Kilometry: 376 170
Czy są jakieś problemy w rejestracji karty pre-paid komórkowej? Na stronach niektórych operatorów podają, że w celu weryfikacji potrzebują ID klienta albo transakcji z karty kredytowej. Ktoś ma jakieś doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Sty 2019 12:47 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Manix2: ja kupiłem na Australijskim grouponie za grosze kartę Kogan Mobile z pakietem 20gb net na miesiąc - z dostawą do hotelu w którym zaczynałem wycieczkę po Antypodach, przyjechałem i karta na mnie czekała w recepcji (oczywiście najpierw z hotelem ustaliłem że jest taka możliwość) - rejestracja przez stronę WWW zajęła kilka minut i numer śmigał szybko.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Sty 2019 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
@Manix2
Poczytaj sobie jeszcze ten wątek:

mobilny-internet-w-australii,849,54284
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Sty 2019 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 206 572
Cześć,
Ze swojego doświadczenia polecam operatora Optus. Jest to w tej chwili jeden z większych (o ile nie największa jeżeli patrząc na wszechobecne sponsorowane przez nich wydarzenia) operatorów. Zasięg praktycznie wszędzie (oprócz pustyni wiadomo), lecz w miejscach już z zasięgiem Vodafone miewał problemy lub w ogóle nie wykrywał sieci.
W promocyjnej cenie dostałem starter na miesiąc za 20$ na lotnisku w Sydney po przejściu odprawy celnej, miałem bodajże 45gb neta, nielimitowane rozmowy i smsy na terenie AU.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości