Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
pisownia - Puerto Princesa
(nie Puerta Princessa:)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Lis 2018 07:41 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Zobacz ofertę Air Juan i airswitch. Ogólnie sobie sprawdź tutaj:
http://www.aircharterguide.com/Operators/Philippines/PH
 Profil Relacje PM off  

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#42 PostWysłany: 09 Lis 2018 10:23 

dzięki, choć na takie prywatne taksówki mnie nie stać:)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 27 Gru 2018 15:39 

Cześć.
Ma ktoś namiary na wycieczkę z transportem z PPS do Sabang (podwodna rzeka), a następnie przejazdem do El Nido?
Z tego co wyczytałem w poprzednich postach, są 2 agencje turystyczne przy lotnisku, które coś takiego są w stanie zorganizować.
Ktoś taki trip robił? Jak to wygląda cenowo?

Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.
Pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Gru 2018 16:09 
Awatar użytkownika

srebrny
smieci napisał(a):
Nie ma się co niepokoić tylko trzeba latać rano. Najlepiej pierwszym lub drugim samolotem z Manili (Airasia lub Pal) i wtedy ok 7 rano jesteś w Puerto Princesa. Z lewej strony po wyjściu z lotniska masz dwie agencje, które zorganizują Ci cały wyjazd (z dojazdem do El Nido). Jak się ogarniesz to max o 8.00 będziesz już w samochodzie. Ty jedziesz a oni w tym czasie załatwiają przepustki więc na miejscu już tylko czekasz na łódkę. Do 14tej to się jeszce na miejscu najesz (w cenie wycieczki) i ponudzisz. W drodze powrotnej wysadzą Cię na skrzyżowaniu a tam przejmie Cię transport do El Nido. I tu zależnie na kogo trafisz możesz jechać bardzo szybku albo bardzo wolno. My trafiliśmy jakiegoś gadułę i do El Nido dotarliśmy koło 22.00 (bardzo wolno). W El Nido bierzesz trycykla, dajesz 50 peso (plus dolara lub dwa ekstra) i obwozi Cię za po miejscach do spania a ty sobie wybiera.

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
oskiboski uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 05 Sty 2019 13:05 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Odświeżam temat, ile aktualnie kosztuje transport PPS - El Nido busikami Lexxus? W necie 680 PHP, lepiej poczekać i kupić na miejscu??

#46 PostWysłany: 07 Sty 2019 22:29 
Awatar użytkownika

niebieski
elmateo napisał(a):
Cześć.
Ma ktoś namiary na wycieczkę z transportem z PPS do Sabang (podwodna rzeka), a następnie przejazdem do El Nido?
Z tego co wyczytałem w poprzednich postach, są 2 agencje turystyczne przy lotnisku, które coś takiego są w stanie zorganizować.
Ktoś taki trip robił? Jak to wygląda cenowo?

Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.
Pozdrawiam ;)

Jeśli temat aktualny to odezwij się do: https://www.facebook.com/magno.slava
Organizował nam wyjazd z PPS do Sabang (cała wycieczka) i dalej przejazd do El Nido.

Cen niestety nie pamiętam.

#47 PostWysłany: 13 Lut 2020 21:43 

srebrny
Szybkie pytanko, bilety na busa bookowac przez internet czy taniej jest na miejscu po wyjsciu z lotniska ?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 13 Lut 2020 22:29 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
Przez internet będzie dodatkowa opłata.

#49 PostWysłany: 14 Lut 2020 13:40 

niebieski
Uważajcie na busy Lexxus ładują 14 osób do takiego, wiec na 3 miejscach sadzają 4 osoby....
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 13 Gru 2023 17:40 

Loty: 261
Kilometry: 782 938
Z hotelu w El Nido, w którym mam rezerwację na styczeń, dostałam następujące info o transporcie na tej trasie:

If you will be coming from PPS Airport to our place in El Nido Town.

The shared van transfer at the moment is around Php700 per person per way. Also the van ride from PPS Airport to El Nido Town Terminal is approximately 4-5 hrs. This van is a tourist van and leave on time also travels with no delay.

Here's the schedule from PPS Airport to El Nido Town Terminal or Vice Versa:

🚐PUERTO to EL NIDO
1st Trip: 7:30 AM
2nd Trip: 10:30 AM
3rd Trip: 1:30 PM
4th Trip: 3:30 PM
Last Trip: 5:30 PM

🚐EL NIDO to PUERTO
1st Trip: 5:00 AM
2nd Trip: 7:30 AM
3rd Trip: 9:00 AM
4th Trip: 10:30 AM
5th Trip: 1:00 PM
6th Trip: 3:30 PM
Last Trip: 5:30-6:00 PM

i o aktualnych cenach wycieczek:
These are Tour A-1200 per person only, Tour B-1300, Tour C-1400 and Tour D-1200. Subject to etdf fee 200/pax and lagoons entrance fee 200/pax.

Note: etdf fee will need to pay only once . Then the entrance to lagoons is required only for Tour A and Tour D only.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#51 PostWysłany: 13 Gru 2023 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 162 181
niebieski
Jechałem 2 tygodnie temu za 700 peso faktycznie. "no delays"? kpina;) nie wazne skad kupisz oni i tak sie wymieniają pasażerami by nie jechać chociaż z 1 pustym miejscem.

Czekaliśmy godzine aż poprzedni bus się wróci by zabrać 5 osób które było w naszą strone.

A co do cen Tourów... to...

Tour A 1200 < Tour A 1700

Mieliśmy okazje porównać. Dla młodych imprezowych osób polecam Frendz Hostel(nie jako nocleg, jako wycieczki). Tour kosztuje minimalnie więcej, ale cała wycieczka to impreza. Każda inna wycieczka na jakiej byliśmy i jakie mijaliśmy to domy pogrzebowe.

U nich jest muza, alkohol, luz, żarty itp... Tylko tam..

#52 PostWysłany: 01 Lut 2024 15:39 
Awatar użytkownika

złoty
Ceny za bilet bywają różne w zależności od miejsca wyjazdu oraz od tego czy jesteś lokalsem czy turystą.

Tak w ogóle nadmienię, że w Puerto Princesa dworzec autobusowy San Jose Bus Terminal jest już zamknięty i cały ruch przeniesiony jest do Irawan. To jakieś 13 km od centrum miasta. Z centrum miasta do nowego dworca multiwanem jedzie się ok. 40-60 min. Cena 35php, trycyklem 150php (ale to cena dla lokalsów i turyści mogą płacić więcej). Z dworca w Irawan podobno busy do El Nido odjeżdżają co godzinę.

Ostatecznie skorzystałem z transeru z hotelu, w którym nocowałem i zapłaciłem 800php. Przez 80min błąkaliśmy się po mieście zbierając ludzi, a potem przerzucili nas wszystkich do innego busa. Na 12 miejsc jechało nas ośmioro plus kierowca i było całkiem komfortowo.

Po wyjechaniu z PP w 5 h dojechaliśmy do El Nido z czterema postojami. Pierwszy był przy jakiejś stacji benzynowej, drugi przy punkcie widokowym w okolicy Langogan, trzeci przy restauracji koło Roxas (w ofercie śniadania, obiady i kolacje) i ostatni na dworcu autobusowym w Taytay. Na trasie nikogo nie zabierał.

Na trasie z El Nido do Puerto Princesa (odbiór z hotelu) zapłaciłem 700php. Pełny komplet pasażerów. Rozmawiałem z turystami z Filipin i oni za tą samą trasę zapłacili 550php.

Busy odjeżdżające z dworca zatrzymują się na dworcach i zbierają ludzi po drodze, a busy spod hotelu zatrzymują się w swoich punktach i po drodze raczej nie powinny zbierć ludzi. Jenak czasem to prakrykują i zbierają znajomych na krótkie podwózki.

#53 PostWysłany: 16 Wrz 2024 18:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Trochę czasu upłynęło od ostatniego posta, więc zapytam się

Czym najlepiej dostać się z El Nido do Puerto Princessa i czy trzeba wcześniej rezerwować? Jak to wygląda?
I czy normalnie kursują w niedziele?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 16 Wrz 2024 19:59 
Awatar użytkownika

złoty
Kupujesz na miejscu przed odjazdem, sam dopłaciłem trochę i jechałem luksusowym autokarem,
Załącznik:
IMG20240311111633_copy_816x368.jpg
IMG20240311111633_copy_816x368.jpg [ 63.84 KiB | Obejrzany 516 razy ]
,
Mało osób i żadnego upychania w małym busie, jechałem z el Nido do PP i bus kończył kurs w ich zajezdni, nas i Hiszpanów którzy z nami jechali wpakowali do auta i ich podwieźli na lotnisko a nas do hotelu bezpłatnie
 Profil Relacje PM off
wiater uważa post za pomocny.

#55 PostWysłany: 17 Wrz 2024 11:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@kostek966 gdzie te autobusy szukać w El Nido?
W ogóle, kursują w niedzielę? Bo będziemy w niedzielę jechać z El Nido do PP
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 17 Wrz 2024 21:26 
Awatar użytkownika

złoty
Dworzec jest za miasteczkiem, gdzie najpierw ciągną się stragany, potem targ z owocami i przystanki, jak powiesz riksiarzowi że chcesz do PP jechać to Cię zawiezie za stówkę,
To są Filipiny pełna obsługa, czy poprosisz w hotelu czy na ulicy, jak rezerwowalem bilety na prom w hotelu to jak nadszedł czas wyjazdu to przyszli do nas i powiedzieli, że riksza już czeka na dole i co my tu robimy czas jechać, nic nie musieliśmy załatwiać, podobnie w coron na lotnisku, po wyjściu z samolotu od razu pytali jaki hotel i proszę wsiąść do tego busa i prosto do hotelu, także easy wszystko na miejscu bez problemu
 Profil Relacje PM off
wiater uważa post za pomocny.

#57 PostWysłany: 18 Wrz 2024 16:16 

srebrny
Tak jak napisał kostek966 dworzec autobusowy jest na południe od centrum El Nido (ok. 1500 metrów) prawie na skraju Corng Corong. My jechaliśmy mikrobusem - przyjechał po nas pod nasz resort. Jednak opcja kostka966 jest lepsza - nasz mikrobus był rzeczywiście mikro, bardzo ciasno.
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#58 PostWysłany: 30 Paź 2024 11:17 

Planuję dostać się na Cebu z wyspy Palawan, Najszybciej to Air Swift ale koszty wysokie. Dość tanim rozwiązaniem jest lot z Puerto Princessa na Cebu. Z uwagi że godzina wylotu 12.45 pewnie trzeba będzie wyjechać ok. 4 rano. W jakiej cenie koszt busa -transportu prywatnego dla 3 osób?
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 30 Paź 2024 11:25 
Awatar użytkownika

złoty
Masz duży wybór na google, get your guide albo 12go.com dla przykładu
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 30 Paź 2024 14:23 

Myślę, że na miejscu będzie można też coś na szybko zorganizować. Jak to w Azji. Koszt lotu dla 4 osób z El Nido na inne wyspy to koszt 2000-2500 zł więc warto przemęczyć się w busie -nawet zarywając nockę -polecieć z PP z kosztem 7 czy 8 razy mniejszym.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości