Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Gru 2018 16:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Ponieważ @Raphael polubił dziś ten mój oto wpis: viewtopic.php?f=81&t=46181&p=881550#p881550
dotyczący po części Orbitza, a po części Kyoto Century Hotel, postanowiłem odświeżyć ten wątek, bo ostatecznie trafiłem do rzeczonego hotelu i bylem tam przez 3 dni, więc wyrobiłem sobie zdanie bezpośrednio i namacalnie.
Powiem tak: jeśli trafi się Wam okazja na dobrą zniżkę, możecie rezerwować ten hotel bez najmniejszych obaw. Lokalizacja przy dworcu jest rewelacyjna! Koniecznie weźcie tamtejsze śniadania - bardzo urozmaicone, z dużą ilością dziwnych lokalnych smakołyków (choć w niektórych przypadkach, to słowo nie do końca odpowiada doznaniom :D ). Pokoje, jak to Japonii, za duże nie są (umywalka jest w korytarzu, żeby w łazience było więcej miejsca), ale bardzo przyjemnie urządzone.
I wbrew temu, co w 2017 r. odpisali mi z Orbitza, angielski znają tam całkiem, całkiem i są do tego bardzo mili, uprzejmi i uczynni (w recepcji można załatwić wszystko, łącznie z biletami autobusowymi).
Gorąco polecam (i hotel i tą część miasta) :)

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#22 PostWysłany: 27 Gru 2018 17:30 

niebieski
http://morris-hostel.com/kyoto/

Na mnie zrobił kolosalne wrażenie, bo nigdy nie spałem w hostelu o takim standardzie. Zdecydowanie warty polecenia. Lokalizacja jest ok, blisko do atrakcji (pieszo) lub pociągu do Nary. DOjazd z dworca tramwajem. Darmowa pralnia, super śniadania (dodatkowo płatne - ale warte ceny).
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Maj 2019 15:18 

Hej,

Bookuje hotel na 4 noce w Kyoto - zabookowalem Gion Miyagawacho Grandereverie w okolicach Gion
Czytalem ze to fajniejsze miejsce niz hotele kolo dworca

Zgadzacie sie? Czy lepiej jednak kolo dworca mieszkac z racji transportu? Chce zrobic klasyczne rzeczy do zwiedzania w Kyoto + day trip do Nary / Osaki

Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Maj 2019 15:54 
Awatar użytkownika

Loty: 405
Kilometry: 918 570
https://goo.gl/maps/nYaXW3KC8pwWn9hD7 - to jest fajna okolica.

ten hotel jest w super XIX-w domku, Cały kwardrat to małe fajne domy. Super klimat.

#25 PostWysłany: 23 Maj 2019 20:34 
Awatar użytkownika

niebieski
@olekskw

Jeżeli, tak jak napisałeś w innym temacie, planujesz przede wszystkim zwiedzanie samego Kioto, to nie ma konieczności mieszkania w bliskim sąsiedztwie głównej stacji. Komunikacja miejska w Kioto opiera się na autobusach i wystarczająco dobrym miejscem noclegowym będzie takie, z którego łatwo można dostać się do przystanku obsługiwanego przez dużo linii. W internecie możesz wyszukać mapę sieci autobusowej, która ułatwi Ci rozeznanie jak przebiegają trasy.

Hotel, o którym napisałeś wygląda nieźle, chociaż - jak sugeruje autor wiadomości powyżej - zastanowiłbym się czy skoro nocujesz w Kioto, to nie byłoby ciekawiej zamieszkać w bardziej tradycyjnie urządzonym miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Maj 2019 13:33 

Dzieki. Fakt, wolalbym cos bardziej tradycyjnego
Polecacie jakies lokalne, klimatyczne miejsce w fajnynym polozeniu, ale zeby mialo tez chociaz prywatna lazienke?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 03 Cze 2019 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 959 810
niebieski
Centrum Kioto zwiedza sie pieszo lub rowerem (polecam), wiec najwygodniej szukac hotelu lub ryokanu polozonego w centrum wlasnie.
Szkoda zycia na dojazdy.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Cze 2019 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 224
Kilometry: 470 054
niebieski
Ja również polecam okolice dworca. Jeśli wybierasz się z Kyoto do Nara, Fushimi Inari czy chociażby do Arashiyama to jest to najwygodniejsza opcja. Dla nas dodatkowo Kyoto było bazą do wypadu do Himeji i chyba też do Hamamatsu, więc bliskość dworca była bardzo ważna.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 22 Kwi 2023 09:05 

platynowy
Polecam Richmond Hotel Premier Kyoto Ekimae. Bardzo przyjemny nowoczesny hotel, jakieś 7min od dworca kolejowego.
Spałem tam za 7.510 JPY rezerwowane przez Agoda.

W cenie zawarty jest wstęp na Afternoon Tea oraz Sake Hours - dostępnych jest kilka japońskich win, softów od 19 do 21 do tego orzeszki.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Wrz 2024 15:25 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 115 845
Nocowałam (wrzesień 2024) w hotelu Sequence Gojo, polecam. Oczywiście były małe niedociągnięcia, ale to był największy pokój jaki miałam do tej pory w Japonii.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 20 Sty 2025 15:33 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
tropikey napisał(a):
Ponieważ @Raphael polubił dziś ten mój oto wpis: viewtopic.php?f=81&t=46181&p=881550#p881550
dotyczący po części Orbitza, a po części Kyoto Century Hotel, postanowiłem odświeżyć ten wątek, bo ostatecznie trafiłem do rzeczonego hotelu i bylem tam przez 3 dni, więc wyrobiłem sobie zdanie bezpośrednio i namacalnie.
Powiem tak: jeśli trafi się Wam okazja na dobrą zniżkę, możecie rezerwować ten hotel bez najmniejszych obaw. Lokalizacja przy dworcu jest rewelacyjna! Koniecznie weźcie tamtejsze śniadania - bardzo urozmaicone, z dużą ilością dziwnych lokalnych smakołyków (choć w niektórych przypadkach, to słowo nie do końca odpowiada doznaniom :D ). Pokoje, jak to Japonii, za duże nie są (umywalka jest w korytarzu, żeby w łazience było więcej miejsca), ale bardzo przyjemnie urządzone.
I wbrew temu, co w 2017 r. odpisali mi z Orbitza, angielski znają tam całkiem, całkiem i są do tego bardzo mili, uprzejmi i uczynni (w recepcji można załatwić wszystko, łącznie z biletami autobusowymi).
Gorąco polecam (i hotel i tą część miasta) :)

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka

Ja również bardzo polecam ten hotel. Za 2 noce dla dwóch osób ze śniadaniem w całkiem sporym, bo 30-metrowym pokoju zapłaciłem 38 tys. jenów. I to tylko dlatego, bo miałem sztywne daty i jedna nocka w tym terminie była dużo droższa. Można było spokojnie złapać noclegi za 11-13 tys. za dobę. Rezerwowałem bezpośrednio na stronie hotelu i dzięki promocji wyszło taniej niż na Bookingu, czy gdzie indziej.
Śniadania koniecznie trzeba wziąć, bo jest to też niewątpliwie duża okazja do skosztowania rzeczy, których być może nigdy nie próbowaliśmy lub już więcej nie będziemy. Wybór jest przeogromny, są nawet lody, a także kilka rodzajów sake dla tych, co muszą.
Naprawdę trudno do czegokolwiek się przyczepić. Jak będę miał jeszcze kiedykolwiek okazję, to na pewno się tam zatrzymam.
tropikey lubi ten post.

#32 PostWysłany: 10 Kwi 2025 21:45 
Awatar użytkownika

Loty: 434
Kilometry: 689 784
srebrny
THE POCKET HOTEL 京都烏丸五条 - to coś pomiędzy hotelem, a hostelem, gdyż wszystko ma w standardzie porządnego hotelu, za wyjątkiem wspólnych łazienek.
Jednak najfajniejszą rzeczą są śniadania w pobliskiej restauracji Yayoi Ken. Nie uświadczymy tam wielu gaijinów, za to w pełni tradycyjne śniadanie z fermentowanym natto oraz surowym jajem. Nawet, gdy nie śpicie w hotelu to polecam spróbować.

Załączniki:
foto.jpg
foto.jpg [ 148.83 KiB | Obejrzany 299 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 26 Cze 2025 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
W Kyoto spaliśmy w Daiwa Roynet Hotel Kyoto-Hachijoguchi. Hotel zlokalizowany 5 minut drogi od głównej stacji. Recepcja była bardzo miła, śniadania dobre, pokoje dobrej wielkości 18 m2. Przy kolejnej wizycie na pewno skorzystam ponownie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości