Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 20 Paź 2018 20:25 

Zbanowany
To rozwiązanie ma sporo niedociągnięć - nie obejmuje między innymi przesyłek kurierskich, a jako sprzedawca wiem, że to tą formę dostawy klienci wybierają najczęściej (no a przesyłki kurierskie również nie są drogie, szczególnie gdy korzysta się z brokerów kurierskich - objęcie przesyłek kurierskich usługą mogłoby nastąpić, tylko portal musiałby się nieco bardziej postarać).

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 20 Paź 2018 23:03, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#62 PostWysłany: 20 Paź 2018 22:29 

srebrny
To nie jest niedociągnięcie. Podejrzewam, że Allegro wynegocjowało bardzo dobre warunki dlatego, że InPost i inni liczą na duży wzrost liczby przesyłek, po części wynikający z zwiększonych zakupów, a po części z przejęcia rynku dotychczas należącego do firm kurierskich. Zapewne też paczkomaty i zbiorcze punkty odbioru przesyłek dawały znacznie większą możliwość redukcji ceny przy prognozowanym wzroście liczby przesyłek niż przy dostawach przez kurierów.
2 ludzi lubi ten post.

#63 PostWysłany: 20 Paź 2018 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
i tylko na jakies pierdoly jest darmowa przesylka
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 22 Paź 2018 21:04 

niebieski
A mi paczkomaty i odbiory w punktach zdecydowanie odpowiadają. Kurierów nie cierpię. Potrafią nie zadzwonić i zostawić awizo, często są aroganccy i w dodatku godziny pracy kurierów pokrywają się z godzinami pracy większości osób pracujących na etacie. Problemem wielokrotnie było to, żeby dostarczyć przesyłkę chwilę po 17.

Dlatego wolę przejść się do paczkomatu/do punktu odbioru niż użerać się z kurierem. Dla mnie smart to rozwiązanie rewelacyjne. Przez dwa miesiące kupiłem więcej rzeczy na allegro niż przez ostatnie 2 lata.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 22 Paź 2018 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
@miszti rozważ opcję kuriera z dostawa do twojego miejsca pracy, ja wszystkie paczki biorę na adres biurowy, nawet jak zamawiają inni członkowie rodziny. Kurier zawsze złapie mnie w pracy jak nie odbiór współpracownicy :).
Ps. z smarta korzystam ale paczkomat mam koło firmy :)

#66 PostWysłany: 22 Paź 2018 21:32 

srebrny
Cytuj:
jak nie odbiór współpracownicy

I sprawdzą stan zwartości?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 22 Paź 2018 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
@boots pracuje w małym 4 osobowym zespole, nie mamy z tym problemu :D

#68 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:30 

niebieski
Dryblas napisał(a):
@miszti rozważ opcję kuriera z dostawa do twojego miejsca pracy, ja wszystkie paczki biorę na adres biurowy, nawet jak zamawiają inni członkowie rodziny. Kurier zawsze złapie mnie w pracy jak nie odbiór współpracownicy :).
Ps. z smarta korzystam ale paczkomat mam koło firmy :)

Nie wszyscy pracujemy za biurkiem w małych firmach, kolego.
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.

#69 PostWysłany: 04 Lis 2018 20:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Trzeba będzie zmienić temat wątku, bo od jutra podobno znoszą limit :)
Ma być też możliwość kupowania na miesiąc za 8,99 zł
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 04 Lis 2018 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Dodajmy, że niestety chodzi o zniesienie limitu przesyłek na rok, a nie limitu MZW ;)

#71 PostWysłany: 03 Lut 2019 09:57 
Awatar użytkownika

srebrny
skrzat napisał(a):
Trzeba będzie zmienić temat wątku, bo od jutra podobno znoszą limit :)
Ma być też możliwość kupowania na miesiąc za 8,99 zł

Warto dodać ze ta opcja jest faktycznie ważna 1.5 miesiąca ponieważ jeszcze przez 14 dni po minięciu okresu czekają na opłatę za kolejny miesiąc a smart jest aktywny przez ten cały czas.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 03 Lut 2019 12:54 

srebrny
I uważasz, że nie zażądają dopłaty za ten czas, o ile będzie korzystał z opcji?
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.

#73 PostWysłany: 03 Lut 2019 14:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak właśnie uważam, a nawet mam pewność w tej kwestii, bo miałem taki przypadek :)
W sumie to nawet trochę sam się zdziwiłem. Przy zakupach po upływie miesiąca smart był cały czas aktywny. Wyłączyli go dopiero po upływie dodatkowych 14 dni i przez ten czas normalnie korzystałem z darmowych wysyłek bez żadnej dopłaty.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 03 Lut 2019 14:47 

srebrny
Poczekaj na rachunek. ;)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 03 Lut 2019 14:54 
Awatar użytkownika

srebrny
{...} Nie będzie żadnego rachunku. Po pierwsze minął już miesiąc od wygaśnięcia, a po drugie z korespondencji jaką otrzymywałem od allegro w trakcie tych 14 dni wynikało, że mogę korzystać ze smarta.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 04 Lut 2019 16:09, edytowano w sumie 1 raz
ciach - OT
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 05 Lut 2019 10:35 
Awatar użytkownika

Potwierdzam ten miesięczny smart jest w sumie ważny 1,5 i tyle można z niego korzystać , nie przychodzą żadne dodatkowe opłaty , sprawdzone na własnej skórze .
luka89waw uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości