Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#2921 PostWysłany: 21 Paź 2018 14:32 

srebrny
Można włączyć geolokalizację, wtedy nikt nie wypłaci kasy z miejsca innego, niż miejsce twojego pobytu.
Sam wpadłem w sidła przez siebie zastawione, gdy na lotnisku przylotu chciałem wypłacić kasę przy włączonym trybie samolotowym w telefonie i ostatnim logowaniu telefonu na innym kontynencie.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2922 PostWysłany: 22 Paź 2018 07:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyjaśnijcie proszę jedną rzecz.
Jeśli przykładowo wiem, że będę płacił coś w THB, GBP itd. to jest różnica czy założę "subkonto" w tych walutach i je wcześniej kupię w odpowiedniej ilości, czy nie i będę miał tylko złotówki?
Rozumiem, że Revolut działa tak, że jak mam tylko złotówki na koncie, to jeśli płacę np. GBP a nie kupiłem funtów, to przeliczy transakcję po aktualnym kursie, bez wielkich spreadów i ściągnie ze złotówek.
Ale jeśli np. założę subkonto w THB i kupię sporo tej waluty i coś w niej zapłacę to wówczas Revolut nie pobiera złotówek tylko tę walutę którą mam kupioną w aplikacji wcześniej.
Czyli wynika z tego, że jeśli transakcje dzieją się w dni mniej więcej (dla Londynu) robocze to nic nie stracę nie kupując waluty wcześniej, a stracę jedynie gdy dokonam transakcji w brytyjskie weekendy i święta bo wtedy kursy walut obcych będą mniej korzystne?
Dobrze to wszystko rozumiem?
(Bo w tej chwili nazakładałem subkont dla wielu walut i mam mętlik w stanie kont :D )
 Profil Relacje PM off  

#2923 PostWysłany: 22 Paź 2018 08:01 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Dobrze rozumiesz
rdw lubi ten post.

#2924 PostWysłany: 22 Paź 2018 08:36 
Awatar użytkownika

Loty: 114
Kilometry: 287 811
@rdw jedna dodatkowa uwaga: revolut w pierwszej kolejności spróbuje obciążyć rachunek w walucie, w której dokonujesz płatności, a jeśl nie masz tam wystarczającej kwoty, to rachunek z najwyższym saldem. Na przynajmniej jednym z rachunków musi być kwota wystarczająca na dokonanie tej płatności - revolut nie rozbija płatności między rachunkami.
 Profil Relacje PM off
rdw lubi ten post.

#2925 PostWysłany: 22 Paź 2018 08:56 

srebrny
W pierwszej kolejności waluta w której płacisz, jak nie ma wystarczających środków na wykonanie transakcji to w całości waluta podstawowa (dla nas PLN), jeśli nie ma PLN to waluta z najwyższym saldem.
Można też tymczasowo zablokować rachunki konkretnych walut jak nie chcemy aby z nich pobierało.
rdw lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#2926 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:40 

Cześć,
Czy ktoś mógłby mi pomóc...
Nie mogę nigdzie znaleźć potwierdzenia w pdf przelewu jaki dokonałem płacąc za bilet on line.
Motam się i szukam po aplikacji.
Widzę tylko iż nastąpiło przewalutowanie i aktualny stan konta w walucie pomniejszony o zakup biletu.
Ale nie wiem jak mam znaleźć potwierdzenie tej transakcji.
Proszę o pomoc. Działam na OiS.
Pozdrawiam
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#2927 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Kliknij w szczegóły transakcji (kliknij na nią) -> Wyciąg. Otworzy się dokument, który możesz wydrukować (= zapisać do pdf)
 Profil Relacje PM off  

#2928 PostWysłany: 23 Paź 2018 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
SPLDER napisał(a):
Można też tymczasowo zablokować rachunki konkretnych walut jak nie chcemy aby z nich pobierało.

DOBRE! O takiej opcji nie wiedziałem. To może się przydać, gdy trzyma się na koncie walutę na konkretny wyjazd.

#2929 PostWysłany: 23 Paź 2018 12:19 

michzak napisał(a):
Kliknij w szczegóły transakcji (kliknij na nią) -> Wyciąg. Otworzy się dokument, który możesz wydrukować (= zapisać do pdf)

No własnie jest problem że nie widze tej transakcji...
Jest transakcja wymiany i ten wyciąg mogę pobrać, ale brak jest operacji zakupu biletu on line.
Jedynie pomniejszyło się saldo w walucie. Czy doszło w ogóle do transakcji?
Potwierdzenia nie widzę a stan konta jest pomniejszony o zakup biletu, jakaś przedziwna sytuacja.
Pozdrawiam
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#2930 PostWysłany: 23 Paź 2018 12:38 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@jacekL, a czy na pewno patrzysz na dobre konto? Jesli mowisz ze byla transakcja wymiany to mozliwe ze platnosc bedzie widoczna na koncie w innej walucie.
Przesun palcem w lewo na saldzie konta zlotowkowego zeby zobaczyc historie kont w winnych walutach.
 Profil Relacje PM off  

#2931 PostWysłany: 23 Paź 2018 12:46 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@jacekL: ile czasu minęło od transakcji? może jest dopiero blokada z opisiem "przetwarzanie" na górze.
 Profil Relacje PM off  

#2932 PostWysłany: 23 Paź 2018 13:04 

xyrxis napisał(a):
@jacekL, a czy na pewno patrzysz na dobre konto? Jesli mowisz ze byla transakcja wymiany to mozliwe ze platnosc bedzie widoczna na koncie w innej walucie.
Przesun palcem w lewo na saldzie konta zlotowkowego zeby zobaczyc historie kont w winnych walutach.

Takie to proste :))))
Bardzo Ci dziękuję.
Pozdrawiam
Jacek
 Profil Relacje PM off  

#2933 PostWysłany: 23 Paź 2018 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 582 793
niebieski
Ja już jesteśmy przy "prostych" pytaniach - podpowiedzcie proszę jak w aplikacji w zakładce Płatności usunąć jakieś kontakty telefoniczne - coś kiedyś nacisnąłem wskoczyły mi nr telefonów znajomych i teraz mnie to denerwuje :)
Można się tego pozbyć?
Mam napis: Nie jest jeszcze w Revolut i lista telefonów pod spodem
pozdrawiam

#2934 PostWysłany: 23 Paź 2018 14:10 
Site Admin
Awatar użytkownika

Usuń dostęp do kontaktów dla aplikacji Revolut
 Profil Relacje PM off  

#2935 PostWysłany: 23 Paź 2018 19:36 
Awatar użytkownika

srebrny
A da się jakoś edytować/usunąć zapisane dane bankowe? Robiłem przelew dla brata, wprowadzając dane niechcący wpisałem swoje imię i nazwisko i teraz jego nr konta mam zapisany w aplikacji ppd swoim imieniem i nazwiskiem. Trochę to mylące.

#2936 PostWysłany: 24 Paź 2018 00:56 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Na liście odbiorców, trzymając tego co chcesz edytować czy też usunąć, przesuń go w lewo, pokażę się edytuj i usuń.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

#2937 PostWysłany: 24 Paź 2018 05:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Największe wady Revoluta to wg. mnie:
- brak gwarancji depozytów, bo nie są bankiem i nie jesteśmy chronieni jak w BFG
Ale to mała wada, bo przecież nikt tam mega oszczędności nie trzyma tylko raczej kasę na wyjazdy/płatności międzynarodowe
Bardziej drażnią mnie jego kolejne wady:
- brak stabilności, jasnych reguł działania i pewności funkcjonowania - Mi i tak samo znajomemu Revolut zablokował na kilka godzin (mi) oraz wiele dni (znajomemu) konta za to że wysłaliśmy z Revoluta symbolicznej wysokości przelewy w walutach takich jak CHF, GBP celem sprawdzenia że przelewy chodzą i jak szybko (blokada dostępu do aplikacji bez żadnego powiadomienia ani uzasadnienia, czekanie na łaskę pana, nie wiadomo ile, bez możliwości prostego kontaktu w celu wyjaśnień)
- kolejna wada to sama funkcjonalność - ukradną mi telefon lub przestanie działać i zajmie mi wiele dni odkręcenie dostępu do aplikacji, odzyskanie środków
Na koniec, tu nie wiem jak to działa, ale jestem ciekaw jak Revolut rozpatruje reklamacje kartowe (chargeback) w razie gdy nas oszuka kontrahent itp.

Gdy 1 raz musiałem się skontaktować z obsługą Revoluta (blokada transakcji w tajskich liniach lotniczych) włos mi się na głowie jeżył, gdy najpierw musiałem gadać z botem by połączyć się łaskawie z kimś żywym, tłumaczyć problem ponownie, poddać się weryfikacji itp.
Ten moment, kiedy żywy człowiek przejmuje czata od bota a aplikacja żąda dostępu do aparatu fotograficznego bo ktoś będzie sprawdzał, czy my to my - ci ze zdjęcia dowodu które kiedyś dostali. Prywatność też jest tu nie bez znaczenia, bo konsultant z czata weryfikujący nasz wizerunek nawet nie ostrzega, że będzie nas oglądał z telefonu.
Z takimi uprawnieniami dla aplikacji to byle niewiarygodna aplikacja na smartfonie i już nas podsłuchują i podglądają :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2938 PostWysłany: 24 Paź 2018 09:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zagubiony przelew, zagubiona pani Basia i bot, który nie umiał się odnaleźć (w sytuacji). Czy Revolut ma problem… cywilizacyjny?
https://subiektywnieofinansach.pl/zagin ... -odnalazl/
 Profil Relacje PM off  

#2939 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:08 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@skrzat: no tak - podczas instalacji powinno być ostrzeżenie że w chwili obecnej support dostępny jest tylko w jednym języku i problemu by nie było - użytkownik byłby świadom. Revolut bardzo szybko rośnie, podgryza bankom powoli pewną gałąź przychodów więc będzie co raz bardziej punktowany.
 Profil Relacje PM off  

#2940 PostWysłany: 25 Paź 2018 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 46 405
niebieski
Wróciłem z Kos w Grecji... i z płatności kartą Revoult jestem zadowolony są super, ale większość bankomatów ma prowizje za wypłatę(2-3 Euro), na szczęście wyraźnie o nich informuje przed wypłatą i trzeba to zaakceptować.... Sam znalazłem Alfa Bank, który miał wypłatę za darmo.
Takie praktyki to norma w wielu krajach Europy czy tylko Grecja i ichny kryzys finansowy?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8663 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości