Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 999 626
złoty
Zaczynam podejrzewać, że autor tematu @kzet ze strachu już zutylizował laptopa i przestał wchodzić na forum. Po przeczytaniu powyższych wywodów, to w sumie mu się nie dziwię;-)
2 ludzi lubi ten post.

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#42 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:19 

Dokładnie, chłop sobie podróżował spokojnie i wszystko było dobrze aż do wczoraj, kiedy to pomyślał "mam kłopot, to zapytam ludzi, co też podróżują, może akurat pomogą". I tu nasz nowy (a raczej już były) kolega popełnił zasadniczy błąd :)

PS. Taka refleksja: wczoraj zamknięto temat o Chorwacji w kombinacji z autostopem, dlatego że nagle okazało się, że kilka osób może się ze sobą nie zgodzić i próbować dyskutować kulturalnie lecz otwartym tekstem (przypomnę: na forum dyskusyjnym). Na forum f4f wartościowa aktywność od dłuższego już czasu jest znikoma (nie licząc kilku ciekawych relacji), a teraz jeszcze zamyka się wątki nie o światopoglądzie, tylko o autostopie.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#43 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:21 

d-t-x napisał(a):
Weź go wyrzuć do śmietnika i zapomnij o sprawie bo sam widzisz, że chciałeś dobrze, ale szpece z f4f udowodnili Ci, że grozi Ci czapa.
.

Dzięki za tego posta. Zrobiłeś mi dzień. :D
Chodzę i sam do siebie się śmieję, a ludzie patrzą z czego ten facet rży.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:33 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Anonymous napisał(a):
Dokładnie, chłop sobie podróżował spokojnie i wszystko było dobrze aż do wczoraj,.

Co takiego było dobrze? To, że zabrał cudzą rzecz ze sobą w dalsze podróże na kilkanaście dni, zamiast po prostu przekazać ją natychmiast właściwym osobom, albo po prostu tylko zgłosić, że coś zostało zostawione?

Nie chcę już rozważać kwestii, że może właściciel stał bardzo blisko, lub odszedł tylko na chwilę. Czy pozostawiony chwilowo przez kogoś bagaż autor wątku też zabrałby ze sobą w dalsze podróże? A portfel z pieniędzmi i dokumentami?

Zachowanie absolutnie karygodne, nieodpowiedzialne i na szczęście penalizowane. Dziwię się, że ktokolwiek z rozsądnych podróżników tego broni, nie myślać, ze sam może stać się kiedyś ofiarą takiego postępowania.

Tak nie wolno, nie należy i nie powinno się postępować - zrozumcie to wreszcie.

Ostatnio edytowany przez Washington, 28 Lip 2018 18:45, edytowano w sumie 1 raz
ciach offtopic
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#45 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:41 

kzet napisał(a):
Temat może dość nietypowy ale próbowałem to załatwić na lotnisku w Barcelonie ale oczekiwanie w kolejce do biura trwałoby dość długo a miałem następny lot - 15 lipca leciałem z Katowic do Barcelony wizzarem,lot był opóźniony, przy odbiorze bagaży jeden z pasażerów zostawił laptopa, chciałem go oddać w biurze zagubionych bagaży - niestety obsługa nie była zainteresowana i odsyłali mnie do terminala 1. Kontaktowałem się też z samym wizzarem ale też jakoś nie byli tym zainteresowani.Może w ten sposób znajdzie się jego właściciel - jeśli tak proszę o kontakt.

Kiedy ty w końcu zrozumiesz w jakim celu autor założył ten temat :?:

Jak przeczytać "ze zrozumieniem" tam nie ma słowa czy zdania co mi za to grozi,czy jak to prawnie zakwalifikować tylko, a nuż na w sumie największym forum podróżniczym przeczyta to wł. laptopa i się z nim skontaktuje :)

Stało się i on tylko szuka wł.
 PM off  

#46 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:47 

srebrny
Nie wiem, w jakim celu założył ten wątek. Ale niestety wiem, w jakim celu zabrał ze sobą cudzą rzecz - wiem to po jego sposobie dalszego z nią postępowania.
I wszystko co tu piszę, to ku przestrodze innych. Ale najwyraźniej to do większości nie trafia...
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
law4free v. 0,6 beta :lol:
po co te rozkminki nt kwalifikacji prawnej? teraz to po ptakach, mleko się wylało, a nuż właściciel zagląda na forum f4f.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:56 

boots napisał(a):
Nie wiem, w jakim celu założył ten wątek. Ale niestety wiem, w jakim celu zabrał ze sobą cudzą rzecz - wiem to po jego sposobie dalszego z nią postępowania.
I wszystko co tu piszę, to ku przestrodze innych. Ale najwyraźniej to do większości nie trafia...

To je zakończ, bo zdarzenie zaistniało w Barcelonie czyli jakbyś nie wiedział na terenie Hiszpanii, a w twoich "strachach na lachy" nie ma słowa jaka jest ewentualnie kwalifikacja w prawie hiszpańskim

Autor niech poda nr. fabryczne na pw,, tak da się sprawdzić czy wł. już stracił nadzieję i to oficjalnie zgłosił, by np. po otrzymaniu odszkodowania kupić nowy (strachu nie ma żadnego, na podstawie okoliczności kwalifikuje się zdarzenie)
 PM off  

#49 PostWysłany: 28 Lip 2018 11:58 

boots napisał(a):
Dziwię się, że ktokolwiek z rozsądnych podróżników tego broni, nie myślać, ze sam może stać się kiedyś ofiarą takiego postępowania.

W tym momencie mógłbym napisać "przeczytaj jeszcze raz mój wpis, tym razem ze zrozumieniem" - ale nie zrobię tego, bo naśladownictwo najwyższą formą pochlebstwa :)

Do rzeczy: nie bronię zabierania czyiś rzeczy, opowiadam się jedynie za pisaniem na temat. On chce oddać tego laptopa, którego już zabrał, kapisz? Po co te moralizatorskie tyrady o tym co powinien, co mógł i tak dalej - przecież to wszystko jest w obecnej sytuacji nieistotne.
 PM off
elpatafiano lubi ten post.

#50 PostWysłany: 28 Lip 2018 12:00 

srebrny
@gorny77
Cytuj:
(strachu nie ma żadnego, na podstawie okoliczności kwalifikuje się zdarzenie)

Sam potwierdziłeś kiedyś, że nie masz wiedzy prawniczej - zatem dlaczego to piszesz?
@Don_Bartoss
Cytuj:
Po co te moralizatorskie tyrady o tym co powinien, co mógł i tak dalej - przecież to wszystko jest w obecnej sytuacji nieistotne.

Jest bardzo istotne - dla tych, którzy chcieliby kiedyś tak samo postąpić.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 28 Lip 2018 12:06 

Z 27-letniego doświadczenia zawodowego i współpracy z prokuratorami :) polskim prokuratorami, nie wymądrzam się przy tym jak to jest w PL w temacie o zdarzeniu w ES

kzet napisał(a):
Temat może dość nietypowy ale próbowałem to załatwić na lotnisku w Barcelonie ale oczekiwanie w kolejce do biura trwałoby dość długo a miałem następny lot - 15 lipca leciałem z Katowic do Barcelony wizzarem,lot był opóźniony, przy odbiorze bagaży jeden z pasażerów zostawił laptopa, chciałem go oddać w biurze zagubionych bagaży - niestety obsługa nie była zainteresowana i odsyłali mnie do terminala 1. Kontaktowałem się też z samym wizzarem ale też jakoś nie byli tym zainteresowani.Może w ten sposób znajdzie się jego właściciel - jeśli tak proszę o kontakt.

Na tym proponuję zakończyć ten kolejny temat, z wywodami forumowicza, którego na forum prawniczym zapewne nie chcą, a tu nikt nie rozumie :lol: :!:
 PM off  

#52 PostWysłany: 28 Lip 2018 13:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Gość się nie odzywa bo za waszymi radami próbował w domu uruchomić. I wtedy wybuchło...
tak się martwicie ze na lotnisku ślady oroxhu wykryją a w domu każecie uruchamiać gdy dzieci w sąsiednim pokoju?

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 28 Lip 2018 14:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 28 Lip 2018 14:01 

niebieski
Z elitarnością naprawdę, wyjątkowo, mówiłem poważnie i miałem na myśli szeroko pojętą społeczność.

Społeczność, dla której podróże- te małe i te duże- są pasją, realizacją ambicji, jednym z celów życia. Nieważne dokąd, ważne jak, w jakim celu. Chociaż zwykle apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Paradoksalnie nawet świadome i kulturalne auto-stopowanie ma w sobie coś z ww. cech. Poważnie!

W zestawieniu z masą ludzi, dla których urlop- tak, tak, znam takich- to:
- "Smutna konieczność", bo fajniej by było "odpoczywać" w domu przed TV, ale wypada gdzieś jechać.
- Coroczny identyczny rytuał, to samo miejsce, ten sam sposób, zero polotu, inwencji i spontaniczności.
- Leżenie przy basenie, obowiązkowo "zajmując leżak" 6:00 rano kłębkiem ręczników i ogólnie podróże ultra-hard all inclusive, gdzie nie opuszcza się kurortu.

Tak że sorry, ja tak to widzę. Wchodzę tutaj regularnie, czytam, patrzę, czerpię pomysły. A później w zasadzie gdziekolwiek w realu zderzam się z rzeczywistością.

Mało to było tematów o tym, jak to z jednej strony znajomi zazdroszczą/dziwią się/sami chcą podróżować tak jak Wy, a później kompletnie nic z tego nie wychodzi? O tym mówię.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 30 Lip 2018 01:39, edytowano w sumie 1 raz
kurortu w miejsce resortu
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 28 Lip 2018 14:05 

A że kompletnie w 100% nie na temat.....widać elity nawet tu tak mają

Do autora tematu: skontaktuj się na pw (wiem, że to 1 postowiec, ale liczę, iz sobie da radę ;) :) )

Przy okazji zapytaj poniżej czy ktoś już nie szukał czy jak to załatwić

Załączniki:
pyrzowice.PNG
pyrzowice.PNG [ 10.68 KiB | Obejrzany 1189 razy ]
 PM off  

#55 PostWysłany: 28 Lip 2018 14:38 

srebrny
trudno ocenic sytuacje i motywacje autora watku po jednym poscie, ale zabieranie ze soba czyjegos bagazu jest malo odpowiedzialne.

jako przestroga, pierwsze zdanie: Dwóch mężczyzn ukradło telefon, który w centrum handlowym zostawiła mała dziewczynka.

a okazuje sie ze telefon jednak znalezli, a nie ukradli. moze nawet chceli zwrocic obsludze, ale nikogo nie bylo, albo duze kolejki, a spieszyli sie na autobus. to tak pol zartem. efekt jest taki ze wyladowali na interii jako zlodzieje.

https://fakty.interia.pl/slaskie/news-k ... Id,2612096
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#56 PostWysłany: 28 Lip 2018 14:47 

niebieski
a może gość ma po prostu lepkie rączki i ta cała historia ma drugie dno :lol:
Wyczaił na lotnisku lapka bez opieki więc najzwyczajniej pod wpływem chwili go przytulił. Refleksja przyszła z czasem....
no bo ktoś może przecież zgłosić, miejsce jest mocno niefortunne, kamery, ktoś może przejrzeć monitoring itd itd....
Kiedy już na spokojnie wszystko przemyślał i zrozumiał że mogą być kłopoty postanowił w razie ewentualnych problemów choć trochę się " wybielić " :mrgreen:
No i tak powstał ten wątek :lol: Co złego to nie ja :lol:
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 28 Lip 2018 15:00 
Awatar użytkownika

niebieski
A może po prostu nie umie go włączyć bo nie zna hasła.

#58 PostWysłany: 28 Lip 2018 15:19 
Awatar użytkownika

srebrny
to akurat proste- 123456

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
ponchek lubi ten post.

#59 PostWysłany: 28 Lip 2018 15:42 

ja tam obstawiam:
Admin
admin
 PM off  

#60 PostWysłany: 28 Lip 2018 16:27 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
@Razem, zabranie tego laptopa po to żeby go oddać wydawało mi się tak nierealne, że też pierwsze co mi przyszło do głowy to to, że temat powstał po to żeby później mieć dowód, że chciało się go oddać, ale w sumie człowieka nie znam, więc nie chciałem się wychylać z takimi teoriami
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: olus oraz 8 gości