Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lip 2018 11:31 

Temat może dość nietypowy ale próbowałem to załatwić na lotnisku w Barcelonie ale oczekiwanie w kolejce do biura trwałoby dość długo a miałem następny lot - 15 lipca leciałem z Katowic do Barcelony wizzarem,lot był opóźniony, przy odbiorze bagaży jeden z pasażerów zostawił laptopa, chciałem go oddać w biurze zagubionych bagaży - niestety obsługa nie była zainteresowana i odsyłali mnie do terminala 1. Kontaktowałem się też z samym wizzarem ale też jakoś nie byli tym zainteresowani.Może w ten sposób znajdzie się jego właściciel - jeśli tak proszę o kontakt.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 27 Lip 2018 11:53, edytowano w sumie 1 raz
tytuł
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#2 PostWysłany: 27 Lip 2018 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
@michzak @Zeus może zmienić tytuł tematu na "Barcelona znaleziony laptop na lotnisku"? Obecny to sugeruje raczej, że założyciel tematu zgubił swój laptop, a nie znalazł cudzy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Lip 2018 12:23 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
@kzet
Zabrałeś ze sobą na dalszą podróż cudzy laptop, zamiast przekazać go pracownikowi lotniska???
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#4 PostWysłany: 27 Lip 2018 12:38 

niebieski
Autor chciał być uczciwy i to się ceni ale zabranie w dalszą podróż przedmiotu w tym przypadku laptopa niewiadomego pochodzenia jest skrajnie nieodpowiedzialne.. Ciekawe czy w ogóle przeszło mu przez myśl że ktoś mógł w nim np przemycać kokainę :lol: nie wspominając o innych niebezpiecznych wynalazkach...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Lip 2018 12:55 

srebrny
Cytuj:
Autor chciał być uczciwy i to się ceni

Wręcz przeciwnie - takie postępowanie nosi znamiona przestępstwa. 15 lipca zabrał cudzy laptop i do dzisiaj (27 lipca) jest w jego posiadaniu. To nie ma nic wspólnego z uczciwością.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:00 
Awatar użytkownika

srebrny
tak na przyszłość
podchodzisz do kontuaru z pracownikami lotniska*, kładziesz go i mówisz ze leżał przy taśmie
odchodzisz
oklaski

*jakimikolwiek

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:01 

niebieski
Ale przecież pisał, że próbował oddać. Miał zostawić na krześle/podłodze? Wiadomo, że pozostawianie bagaży samopas grozi nałożeniem kary. A jak by od razu udowodnił, że nie jego własność?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:02 

niebieski
ale usilne szukanie właściciela już pod uczciwość podchodzi..Tak czy siak zachowanie nieodpowiedzialne i laptopa nie powinien w ogóle zabierać...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:03 

srebrny
Bardzo jestem ciekaw, z jakiego powodu szuka właściciela na polskim forum podróżniczym.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
ewaolivka napisał(a):
Ale przecież pisał, że próbował oddać. Miał zostawić na krześle/podłodze? Wiadomo, że pozostawianie bagaży samopas grozi nałożeniem kary. A jak by od razu udowodnił, że nie jego własność?

TAK, miał zostawić na krześle/podłodze, choć ja zalecam ladę/kontuar

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:04 

srebrny
ewaolivka napisał(a):

Miał przekazać pracownikowi lotniska. Koniec, kropka.
 Profil Relacje PM off
LLAP lubi ten post.

#12 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:07 

Ale nie przekazał. Mleko się rozlało.
 PM off  

#13 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:12 

niebieski
Zaraz zrobi się kilka stron :lol:
Choć postąpił nieodpowiedzialnie wszystko wskazuje na to że chłop chciał dobrze, po co go dalej piętnować.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:28 

srebrny
Cytuj:
wszystko wskazuje na to że chłop chciał dobrze

Żartujesz, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Lip 2018 13:32 
Awatar użytkownika

srebrny
ja tylko napisze ze czasem jak ktoś zgłosi kradzież to jest przeglądany monitoring
nie muszę mówić jakie będą wnioski wyciągnięte z nagrania pokazującego wyniesienie laptopa na zewnątrz

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 27 Lip 2018 17:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Widziałem akcje we Frankfurcie. Ktoś zostawił saszetkę z dokumentami przy bramce, dalekie A, puste korytarze. Goście podeszli do obsługi przy innej bramce a panie odeslaly ich do service center w innej części terminala, bo „ im nie wolno wziac cudzej rzeczy”. Chłopaki poszli ale widziałem zrezygnowanie w ich oczach. Bo pachniało to przesłuchaniem i tłumaczeniem się , w momencie gdy chciało się pomóc.
Rozumiem wiec ze nikt nie chciał odebrać od gościa tego laptopa ale to można było do security podejść albo „na Becka” - położyć i poinformować odwracając się na pięcie.
Teraz pozostaje chyba znaleźć jakiegoś maila i napisać na lotnisko ze taki laptop jest do odebrania. Licząc się z tłumaczeniem „dlaczego pan zabrał”.

Ostatnio edytowany przez BrunoJ, 27 Lip 2018 18:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 27 Lip 2018 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 999 626
złoty
boots napisał(a):
Bardzo jestem ciekaw, z jakiego powodu szuka właściciela na polskim forum podróżniczym.

No przeca napisał, że leciał z Katowic. 50 procent szans, że to Polak;-)

#18 PostWysłany: 27 Lip 2018 18:24 

srebrny
A niby dlaczego?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 27 Lip 2018 18:52 

srebrny
Cytuj:
Żartujesz, prawda?
;) Krąży po świecie teoria, że nie ma niemądrych pytań ,ale student który zadał pytanie "tramwajowe" nie był chyba jedynym, który udowodnił, że ta teoria nie jest prawdziwa.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#20 PostWysłany: 27 Lip 2018 20:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
becek napisał(a):
tak na przyszłość
podchodzisz do kontuaru z pracownikami lotniska*, kładziesz go i mówisz ze leżał przy taśmie
odchodzisz
oklaski
*jakimikolwiek

Potem laptop wybucha a ty spędzasz resztę życia w wiezieniu*

*jakimkolwiek

Ja rozumiem Twój tok myślenia ale chyba zapominasz w jakimś świecie żyjesz. Może na Ukrainie czy w Maroku by to przeszło ale nie w kołchozie. I wcale nie chodzi o to czy wybuchnie czy nie... przecież o byle g mogą się przyczepić...
Gdyby ja znalazł porzuconego/zapomnianego laptopa to bym to zgłosił ale raczej bym nie dotykał ani bym nie przebywał w pobliżu.
chris0o lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Djorkaeff, Tomasz101 oraz 11 gości