Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Cze 2018 13:20 

Hej, czy ktoś wybierał się w ostatnim czasie w podróż marszrutką lub busem popołudniową/wieczorną porą z Tbilisi (prawdopodobnie ze stacji Ortachala?) do Baku i jest w stanie potwierdzić istnienie takiego połączenia (ewentualnie podać przybliżoną godzinę ostatniego pojazdu)?

Wiem o istnieniu nocnego pociągu, jednak z tego co zdążyłem się zorientować nie uda mi się w lipcu dostać biletów na przejazd nim tego samego dnia, a muszę od razu wyruszyć do Baku.

Znalazłem jedną relację osoby, która ruszyła z Ortachali w okolicy godziny 17, ale nie jestem pewien, czy była to jednorazowa marszrutka, czy jakkolwiek regularne połączenie.

Bardzo dziękuję Wam za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi
Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN Zimowa ucieczka do słonecznej Hiszpanii 🌞🏨 Benidorm z all inclusive za 1979 PLN
#2 PostWysłany: 30 Cze 2018 15:09 
Awatar użytkownika

złoty
Z dworca autobusowego Ortachala nie powinno być problemów z dojazdem do Baku. Dojazd na dworzec komunikacją miejską za 0,50 GEL. Przed dworcem czekają zwykle naganiacze proponujący taksi w dowolne miejsce. Proponuję ich odpuścić i udać się kładką na dworzec. Kasy są na dolnym poziomie. Oferta we wszystkich możliwych kierunkach jest spora a ceny w okienkach dużo niższe jak na górze. Rozkład jazdy proponuję wygooglać, ale może się trafić coś na miejscu poza rozkładem. Może się zdarzyć, że z biletem na autobus pojedziesz marszrutką, albo nawet taksówką. Załączam zdjęcie kas i autobusów (pierwszy z prawej jest do Baku). Powodzenia

Załączniki:
DSC_2255.jpg
DSC_2255.jpg [ 89.16 KiB | Obejrzany 3021 razy ]
DSC_2254.jpg
DSC_2254.jpg [ 124 KiB | Obejrzany 3021 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Cze 2018 22:40 

niebieski
Ja mogę potwierdzić dane z tamtego roku. Na dworcu Ortachala faktycznie - tam gdzie @Yaneck wskazał, były regularne autobusy i naganiacze. Zeszło się na dół, nie było problemów z miejscem, właściwie w naszym przypadku tak z biegu. Byliśmy tam gdzieś na 50 minut przed odjazdem, to wtedy była jakaś 16:30 czy coś takiego. Naganiacze u góry mówili, że już autobus odjechał i tylko taksówka została, ale okazało się, że jeszcze nie odjechał.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Lip 2018 01:59 

Super, dziękuję Wam bardzo za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Lip 2018 11:47 

niebieski
Cześć! Może alternatywą będzie samolot? Między Tbilisi a Baku lata linia Buta Arways, leciałem nimi w zeszłym roku. Z tego co widzę są nocne loty - wylot 01:20, przylot 02:30. Cena - 39 Euro tylko z bagażem podręcznym, 54 Euro za rejestrowy do 10 kg.

https://www.butaairways.az/en/
 Profil Relacje PM off
TIT uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 19 Sty 2019 14:54 

Cześć. Może warto zastanowić się nad nocnym pociągiem? Odjeżdża on codziennie o 20:35 z dworca głównego w Tbilisi i rano jesteś w Baku. Przy okazji zaoszczędzisz na jednym noclegu. Za przejazd pierwszą klasą zapłacisz 81,50 GEL/osoba.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości