Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: JFK
#1 PostWysłany: 04 Cze 2018 08:56 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 358 646
niebieski

Dokąd
  • JFK

Data wylotu
  • 27.04.2019

Data powrotu
  • 03.05.2019

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1100zł z Oslo

Dodatkowe informacje
  • Pytanie czy może być taniej lub czy podobna cena może się trafić gdzieś z PL ?

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
 Temat postu: Re: JFK
#2 PostWysłany: 04 Cze 2018 08:57 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 592
Kilometry: 1 267 069
Moze tak moze nie, regularnie trafiaja sie ceny w okolicach 1000 pln z Berlina. Termin odlegly ja bym poczekal, jak Ci sie spieszy to kupuj ;)
Oszukani lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Cze 2018 03:29 

@Oszukani

Pozwolę sobie na taką swoją refleksję w tym klimacie. Ostatnio musiałem zrobić krótki powrót na święta zza Wielkiej Wody i zacząłem kombinować jak tu by najtaniej się dostać do Polski i z powrotem do US. Otóż po miesiącu wnikliwych analiz zakupiłem w mojej ocenie super-tanie bilety SASu. No i tyle dobrego. W międzyczasie zmieniono mi godzinę odlotów o całe 3 wcześniej - wylot nie był z miasta zamieszkania - koniecznością stała się noc na lotnisku - dojazd na styk był zbyt ryzykowny - szarpnąłem się na hotel obok, bo spanie na Newark wśród rzeszy bezdomnych to nie moja bajka. Okej. Dalej po przylocie z powrotem trafiłem na zawirowania pogodowe w Bostonie skąd z kolei startował samolot na EWR, który miał mnie zabrać do Pitta - nocka na EWR wśród tłumu podróżnych uwięzionych przez pas niżowy na Wschodnim Wybrzeżu. Dużo stresu z przebukowaniem biletu (osobny niż lot do Europy i znów do US) i kolejna dopłata do biletu. A w międzyczasie jeszcze musiałem dopłacić za bagaż, bo coś tam. Suma summarum zrobiłem interes życia - trasa, którą mogłem kupić za 3500zł i 14-godzin OW na jednym bilecie zamieniła się w 34h OW i 38h w drugą, a kosztowała mnie ostatecznie 3900 zł. Nauczyłem się, że: 1) podróż na 1 bilecie 2) z punktu A (dom) do B (cel) i z powrotem do A. Oczywiście mieszkając np. w Kielcach czy Częstochowie pkt a = WAW,LCJ,KAT,KRK.

Gdybyś mieszkał w Polsce to Tobie radzę przyczekać na okazję TAP-a z Portugalii i za 1450+/- wziąć lot WAW-LIS-EWR-LIS-WAW z możliwością 21 stopoveru w Lizbonie. Pomyśl, że sam dolot do Oslo Gardenmoen czy jakoś tak do minimum 250-280zł, no chyba, że fantazjujesz o dolocie na Rygge czy Torp :lol:

Ucz się na moich błędach ;-)

#4 PostWysłany: 07 Cze 2018 07:49 
Awatar użytkownika

niebieski
@LLAP właśnie takiej historii chciałbym uniknąć. Po zsumowaniu dojazdu z Poznania do WAW/GDN/SZZ żeby złapać DY cena już nie jest taka fajna. Tak samo przy lotach z POZ do TRF + zmiana lotniska.

Dużo bardziej korzystanie wyjdzie albo TP z WAW albo coś z TXL

Dzięki za opisanie swojej przygody

#5 PostWysłany: 07 Cze 2018 13:30 

Z tego co pamiętam to LOT oferuje czasem RT za 1500 z Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Cze 2018 04:17 

@Kotikson
Wybacz złośliwość, ale ceny na linii WAW-NYC mam na uwadze od trzech lat - a za 1500 to możesz polecieć z WAW do LHR.

Minimum LOT-owskie (choć kocham LOT) to 1899zł - kto zejdzie niżej w przeciągu roku - daję dobre piwo na TimeSquare!

#7 PostWysłany: 08 Cze 2018 07:18 
Awatar użytkownika

niebieski
LO za 1500zł? To nie widziałem, to musi być coś jak Czupakabra :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość