Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1841 PostWysłany: 01 Cze 2018 22:18 

srebrny
Revolut również poinformował o globalnej awarii.
 Profil Relacje PM off  

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#1842 PostWysłany: 01 Cze 2018 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 139 765
niebieski
asnahtful napisał(a):
Ja czekam 2 tyg. na przelew z revoluta na konto w banku, czy tyle to zwykle trwa? Do supportu pisałem, ale nic nie wiedzą.

Trochę długo. Ja zlecałem 28.05, a dzisiaj mbank zaksięgował.
 Profil Relacje PM off
asnahtful uważa post za pomocny.

#1843 PostWysłany: 02 Cze 2018 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 18
Kilometry: 26 076
Dzisiaj rano doładowywałem Revoluta i poszło w kilka sekund. Ponownie chciałem doładować i już operacja widnieje jako "przetwarzanie" od kilku godzin...
Nie wiem czy to faktycznie ma związek z awarią Visa.
 Profil Relacje PM off  

#1844 PostWysłany: 02 Cze 2018 17:24 

Siemka, za dwa tygodnie wybieramy się do Rosji na mundial. W tym celu zamówiłem sobie bezpłatną kartę Revolut. Bawiąc się aplikacją zauważyłem że nie mogę założyć konta walutowego w Rublach. Czy karta Revolut będzie w ogóle tam obsługiwana? Jeżeli tak to dlaczego nie mogę otworzyć subkonta w Rublach? I czy posiadając tylko złotówki będzie mi przeliczał po kursie pokazanym w aplikacji? Znalazłem w necie dwie informacje, które nie do końca odpowiadają na moje pytania - załączam zdjęcia.
 Profil Relacje PM off  

#1845 PostWysłany: 02 Cze 2018 18:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli nie możesz utworzyć subkonto w RUB to może na stronie są jakieś stare informacje albo wkradł się błąd. Najlepiej zapytaj obsługi. Ja też nie mam RUB
Tak będziesz mógł normalnie płacić i przewalutuje ci według kursu revolut z danego dnia z środków posiadanych na koncie w polskich złotych lub jeśli ich brak pobierze z innej waluty dostępnej w twoim portfelu.
Choć radził bym się zabezpieczyć i nie polegać tylko na revolut i zabrać trochę kasy i jeszcze dodatkową kartę bo Rosja to nie kraj to stan umysłu.

Jeśli się mylę proszę mądrzejsze głowy z forum o sprostowanie
 Profil Relacje PM off  

#1846 PostWysłany: 02 Cze 2018 19:11 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Czy okres rozliczeniowy liczy się od maila "Welcome to Revolut", czy od fizycznego otrzymania karty?

#1847 PostWysłany: 02 Cze 2018 19:19 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Sudoku od maila.

@kotek_sanchezPL : dla zapewnienia "redundancji" proponuję założyć na szybko (nawet tylko na ten okres) Konto Przekorzystne w PEKAO S.A., konto jest darmowe przy wpływie 500zł (może być ping-pong) i przy jednej transakcji kartą. Wypłaty z bankomatów za granicą są bez opłaty dla banku, i kursy transakcji są wg Mastercard - co będzie nawet lepsze od Revoluta :)
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.
Sudoku uważa post za pomocny.

#1848 PostWysłany: 03 Cze 2018 00:36 

W kantorze Aliora by karta do konta walutowego była darmowa to trzeba zrobić nią przynajmniej jedną transakcję w przeciągu 6 miesiecy. I w związku z tym mam pytanie czy doładowanie Revoluta z tej karty jest uznawane jako transakcja pozwalająca ominąć tą opłatę?
 Profil Relacje PM off  

#1849 PostWysłany: 03 Cze 2018 05:19 
Awatar użytkownika

niebieski
lovenz napisał(a):
Jeśli nie możesz utworzyć subkonto w RUB to może na stronie są jakieś stare informacje albo wkradł się błąd. Najlepiej zapytaj obsługi. Ja też nie mam RUB
Tak będziesz mógł normalnie płacić i przewalutuje ci według kursu revolut z danego dnia z środków posiadanych na koncie w polskich złotych lub jeśli ich brak pobierze z innej waluty dostępnej w twoim portfelu.
Choć radził bym się zabezpieczyć i nie polegać tylko na revolut i zabrać trochę kasy i jeszcze dodatkową kartę bo Rosja to nie kraj to stan umysłu.

Jeśli się mylę proszę mądrzejsze głowy z forum o sprostowanie
Właśnie wracam z Moskwy/Petersburga. Kartą i Alior (bardziej opłacalna tu) i Revolutem można płacić prawie wszędzie. Z dostępnością terminali jest chyba lepiej niż w PL.
 Profil Relacje PM off  

#1850 PostWysłany: 03 Cze 2018 07:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

maybach512 napisał(a):
W kantorze Aliora by karta do konta walutowego była darmowa to trzeba zrobić nią przynajmniej jedną transakcję w przeciągu 6 miesiecy. I w związku z tym mam pytanie czy doładowanie Revoluta z tej karty jest uznawane jako transakcja pozwalająca ominąć tą opłatę?
Tutaj chodzi o pierwszą transakcję po wydaniu karty, że musi być w ciągu 6 miesięcy, o ile regulamin się nie zmienił. Moja karta alior w GBP leży już 1.5 roku bez użycia (oczywiście kiedyś nią płaciłem, a na pewno w ciągu tych 6 mies od wydania) i nie pobrali dotychczas żadnej opłaty.
Moim zdaniem, idź kupić butelkę wody czy chusteczek i będzie bez kombinowania darmowosc spełniona

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#1851 PostWysłany: 03 Cze 2018 20:47 

Witam
Revolut zablokował mi konto dziś. Czy miał ktoś może taki problem? Jak sprawdzenie i szybko rozwiązać sprawę?
 Profil Relacje PM off  

#1852 PostWysłany: 03 Cze 2018 20:58 
Awatar użytkownika

niebieski
musisz udać sie do wróżki!

kolego pytanie co zrobiłeś że to konto ci zablokowali
miejsce gdzie najszybciej odblokują to kontakt z obsługą revolut - czat z konsultantem przez app
 Profil Relacje PM off  

#1853 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:02 

Doładowałem konto większą kwotą i zablokowane. Wiem że mam skontaktować sie z obsługą revolut, lecz pytanie czy ktoś miał kiedyś taki problem
 Profil Relacje PM off  

#1854 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:04 

srebrny
Co znaczy: większą?
 Profil Relacje PM off  

#1855 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:06 
Awatar użytkownika

niebieski
swoją visą, przekroczyłeś limit dzienny?
i tak to wszystko sprowadza sie do kontaktu z ich pracownikiem
 Profil Relacje PM off  

#1856 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:06 

2500 zł. Chciałem kupić smartfona z zagranicy i zapłacić wirtualną kartą revolut
 Profil Relacje PM off  

#1857 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
a wysyłałeś im foto dowodu tożsamości? od kiedy masz konto w revolut?
może coś komuś wydało się podejrzane
 Profil Relacje PM off  

#1858 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:20 

Wysyłałem. Moja tożsamość została zweryfikowana poprawnie, także pod tym względem nie wydaje się nic podejrzane
 Profil Relacje PM off  

#1859 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
widzisz ja tylko gdybam, zresztą tak jak wszyscy na forum bo na twoje pytanie tylko pracownik revoluta zna odpowiedz, przeczytaj wątek może gdzieś w nim znajdziesz odpowiedz lub wskazówkę ale to też będzie tylko przypuszczenie

napisz do revoluta bo tylko oni mogą odblokować ci konto i nawet tysiąc naszych pomysłów nic z tym nie zrobi ani nie przyspieszy zdjęcia blokady
 Profil Relacje PM off  

#1860 PostWysłany: 03 Cze 2018 21:36 

Napisałem, dostałem odpowiedź że w jak najszybszym czasie rozwiążą problem. W sumie na messenger kontaktowałem się i więcej załatwiłem niż pisząc z nimi na czacie.. Ale może ktoś miał podobnie i podzieli sie jak to sie potoczyło u niego.

Ogółem dzięki za chęć pomocy :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: katkra oraz 3 gości