Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2361 PostWysłany: 23 Maj 2018 14:20 

Cracoviaczek napisał(a):
kuna80 napisał(a):
Ja wczoraj dostałem bilety które kupiłem 13 marca
Od DHl też nie miałem żadnej informacji.

Bziemek napisał(a):
Bilety właśnie dostałem, bez żadnego wcześniejszego maila, bez zmiany statusu, bez żadnego przycisku where are my tickets. Tak o kurier przyjechał.

gp2005 napisał(a):
Bilety przyszły dzisiaj bez wcześniejszej informacji o wysyłce.

Czy to znaczy, że DHL gra w kulki?
Wiem, że to nie forum o pracy firm kurierskich ale zaczyna mnie to wszystko irytować i zaczynam się martwić o swoje bilety. Nie dość, że jeszcze ich nie mam to wcale nie mam pewności, że kurier ich już nie próbował doręczyć skoro piszecie, że niektórzy nawet żadnego powiadomienia nie dostali wcześniej. Przecież ludzie nie siedzą całymi dniami w domu i czekają na szanownego pana kuriera... a jak mnie nie będzie to komu zostawi? Ktoś tu pisał, że sąsiadowi, ktoś inny, że mu wepchnął do skrzynki - no parodia. Towar za który zapłaciłem niemałe pieniądze jest zostawiany gdzie popadnie? Ja np. nie mam zaufania do swoich sąsiadów. Uważam, że obowiązkowo powinna być informacja o tym, że ma być dostawa i namiary na kuriera żeby można się było umówić. Akurat w sobotę wyjeżdżam na tydzień i znając moje szczęście to pewnie wtedy pojawi się przesyłka i zastanawiam się co wtedy...
Mam nadzieję, że to tylko moje niepotrzebne obawy i bilety dostanę do rąk własnych przed planowanym wyjazdem do Rosji.

Ja o swój bilet też się bałem, nawet dzwoniłem na infolinie DHL gdzie Pani przeszukała dwa tygodnie wstecz i na moje nazwisko nie było żadnej przesyłki. Dzien później (tj. wczoraj rano) dostałem meila i sms-a z informacją że kurier danego dnia dostarczy mi przesyłkę FIFA ticket ... z tego co rozmawiałem z kurierem to obowiązkiem jego jest wręczyć przesyłkę osobie na którą ona jest, gdyż trzeba się podpisać. Nie ma opcji zostawienia u sąsiada a już wogóle wrzucenia do skrzynki na listy.
Bądź cierpliwy, wczoraj Podkarpacie dostało bilety.
 Profil Relacje PM off  

Odpoczynek na Teneryfie 🌤️⛱️🌋 7-dniowy wyjazd za 1629 PLN ✈️🛌 Odpoczynek na Teneryfie 🌤️⛱️🌋 7-dniowy wyjazd za 1629 PLN ✈️🛌
Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
#2362 PostWysłany: 23 Maj 2018 14:35 

Cracoviaczek - nie wiem, czy grają w kulki, czy nie. Ja myślałem podobnie jak Ty, codziennie sprawdzałem, czy na portalu FIFA nie ma info o wysyłce, bo ludzie pisali, że żadnego info, a nie życzyłbym sobie, żeby były gdziekolwiek zostawione. Dzisiaj przed kilkoma minutami dostaję sms i mail, że na jutro mam planowane dostarczenie przesyłki. A może te "braki informacji" wynikają z jakichś błędnych danych przekazanych zapisanych, na którymś etapie: użytkownik/fifa/dhl? Tak tylko sobie myślę.

Cytuj:
z tego co rozmawiałem z kurierem to obowiązkiem jego jest wręczyć przesyłkę osobie na którą ona jest, gdyż trzeba się podpisać. Nie ma opcji zostawienia u sąsiada a już wogóle wrzucenia do skrzynki na listy.

Tu bym się nie zdziwił, bo są wszędzie procedury, nakazy, zakazy, a ludzie, którzy mają jakiś obowiązek, podchodzą do niego jak im się podoba - i to nie dotyczy tylko kurierów. Dotyczy wszystkich ;)
 Profil Relacje PM off  

#2363 PostWysłany: 23 Maj 2018 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Floyd_Kulis napisał(a):
@macio106

Ale inni też niech też powiedzą czy potrzebne są te prawo jazdy międzynarodowe?

Jest to w przypiętym poście u góry:

Cytuj:
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Czego tutaj nie rozumiesz? Wszystko opisane jest tutaj:

https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_ko ... tMode=true

Nie wiem co jeszcze mogę dodać.
 Profil Relacje PM off
piotrpelka uważa post za pomocny.

#2364 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:02 

Ja wszystko rozumiem. Jeszcze raz dziękuję. Ktoś inny dał mi podstawę prawną i mam pełny przegląd informacji. Po prostu jedna osoba spytała się jak możesz ufać komuś z forum, Zeus kazał mi iść gdzie indziej. tylko dlatego zaczepiłem znów Ciebie. Sprawa jasna mieć nie trzeba ale wiadomo nie zaszkodzi.
 Profil Relacje PM off
piotrpelka lubi ten post.

#2365 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:19 

niebieski
W ogóle to polecam stronę http://welcome2018.com i tam zakładkę Host Cities i mapy - są rewelacyjne.
W Moskwie wszystkie zaznaczone wszystkie zabytki ale także sklepy, restauracje, McDonaldsy i inne.
Na przykład juz wiem, że koło mojej kwatery są trzy spożywczaki :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2366 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:56 

Czy orientujecie sie czy dane z linijki z imieniem i nazwiskiem na odwrocie FAN ID musza sie zgadzac idealnie co do kazdej cyfry i litery z paszportem zeby nie bylo problemu z wjazdem i wejsciem na stadion (chodzi o linijke z "<<<<<<")? Wyslalem laczenie 2 wnioski o Fan ID, bo pierwszy list sprawial wrazenie jakby zaginal i na oby tych dokumentach dane w tejze linijce wpisali mi te jakos dziwnie (na pewno nie pomylilem sie przy wprowadzaniu moich danych we wniosku - pierwsza stroan ze zdjeciem ma prawidlowe imie, nazwisko i reszte danych):

Paszport:

P<POLNOWAK<<JANUSZ<FRANCISZEK<<<<<<<<<<<<<<<
EM12345678POL8811033M2902199<<<<<<<<<<<<<<04

Fan ID:

JNOWAK<<JANUSZ<FRANCI4EK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<5
EM1234567<<<6POL0311883M<<<<<<<<<0I0D0000009

(Imie i nazwisko podalem tu fikcyjne, chodzi o sama strukture dokumentu).

1. Czy dane na waszych FAN ID maja podobna strukture do tych, ktore podalem wyzej i wszystko waszym zdaniem jest tu ok?
2. Czy cyfra "4"w drugim imieniu zamiast literki wydaje sie ich bledem czy to moze jakas cyfra kontrolna?

Dzieki za pomoc, oczywiscie wysle im tez zapytanie mailowo czy wszystko jest ok.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Maj 2018 16:03, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2367 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:57 
Awatar użytkownika

Każdy ma tak namieszane
 Profil Relacje PM off
Abcn uważa post za pomocny.

#2368 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:59 

Potwierdzam.
 Profil Relacje PM off  

#2369 PostWysłany: 23 Maj 2018 16:14 

Do mnie dzisiaj zadzwonił kurier i po 3 godzinach dostałem bilety. (warszawa)
 Profil Relacje PM off  

#2370 PostWysłany: 23 Maj 2018 16:30 

niebieski
Dampe napisał(a):

Ja o swój bilet też się bałem, nawet dzwoniłem na infolinie DHL gdzie Pani przeszukała dwa tygodnie wstecz i na moje nazwisko nie było żadnej przesyłki. Dzien później (tj. wczoraj rano) dostałem meila i sms-a z informacją że kurier danego dnia dostarczy mi przesyłkę FIFA ticket ... z tego co rozmawiałem z kurierem to obowiązkiem jego jest wręczyć przesyłkę osobie na którą ona jest, gdyż trzeba się podpisać. Nie ma opcji zostawienia u sąsiada a już wogóle wrzucenia do skrzynki na listy.
Bądź cierpliwy, wczoraj Podkarpacie dostało bilety.

Procedury procedurami, a rzeczywistość rzeczywistością - ja kopertę z biletami znalazłem w skrzynce, bez żadnego maila / sms wcześniej czy też telefonu od kuriera w dniu dostawy - ot, wcisnął jak ulotkę z kablówki...

Ostatnio edytowany przez darom, 23 Maj 2018 16:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2371 PostWysłany: 23 Maj 2018 16:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@darom to zrób reklamację

Zamówiłem kiedyś 6 biletów na koncert U2 (każdy po 60 euro), i "kurier" rzucił jako ulotka do kebabu.
Wywalczyłem 30 euro i darmową przesyłkę DHLem. Zawsze coś
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
darom uważa post za pomocny.

#2372 PostWysłany: 23 Maj 2018 18:26 

Gdzie się znajduje ikona "Where are my tickets? Jest tylko informacja ticket printed, ale Requested w menu głównym jest SZARE i napis allocated in the sale phase. Znajomi z tej samej fazy już dostali parę dni temu lub w tym tygodniu. U mnie zero informacji, a dużo niepewności.co w razie braku dostarczenia do początku czerwca. Gdzie dzwonić by je zostawili w Tickets Centre? A jeżeli już je sprzedali jak jest poniekąd wspomniane?
 Profil Relacje PM off  

#2373 PostWysłany: 23 Maj 2018 18:59 

Zbanowany
@uran
Hipotetycznie, nie mogąc w pakiecie TST4 odsprzedać 2 z 6 swoich biletów, jeżeli wrzucę do ,,resale'' je wszystkie(na mecze grupowe) to co z ewentualnymi na 1/8 finału? One są warunkowe i sprzedając 6, sprzedaję de facto 8?
 Profil Relacje PM off  

#2374 PostWysłany: 23 Maj 2018 19:16 

Czy żeby odsprzedać już dostarczone bilety trzeba wraz z odesłaniem na poniższy adres dołączyć jakiś formularz ? Nie znalazłem takowego, ale jest w opisie "Ticket Purchaser must complete any documents as required". Być może chodzi o dokumenty wysyłki, ale może ktoś już to przeszedł i podpowie. Z góry dziękuję

FIFA World Cup Ticketing Centre
SEAMOS House
Brooks Drive
Cheadle Royal Business Park
Cheadle
Cheshire SK8 3SA
England
 Profil Relacje PM off  

#2375 PostWysłany: 23 Maj 2018 20:00 
Awatar użytkownika

Niedługo rozpocznie się wysyłka kart pokładowych na pociągi

Image
 Profil Relacje PM off  

#2376 PostWysłany: 23 Maj 2018 20:11 

Czy ktoś dostał już bilety z TST4 ,TST5 itd? Bo ja nie i żadnego absolutnie info na mailu ani na koncie Fifa.Nie ma nigdzie informacji printed czy coś podobnego. Ile można czekać? Zaraz wyślą info, że jednak odbiór osobisty i będzie słabo
 Profil Relacje PM off  

#2377 PostWysłany: 23 Maj 2018 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 427 388
Tez nie dostałem. Tst 5 na Polske. Też żadnego info. Jak trzeba będzie odebrać na miejscu to się odbierze na miejscu. Bez paniki
 Profil Relacje PM off  

#2378 PostWysłany: 23 Maj 2018 20:41 

Dzisiaj doszły do mnie bilety z TST3.
 Profil Relacje PM off
Spartanin uważa post za pomocny.

#2379 PostWysłany: 23 Maj 2018 21:52 

A było wcześniejsze powiadomienie DHL?
 Profil Relacje PM off  

#2380 PostWysłany: 23 Maj 2018 22:09 

Tak, wczoraj..
 Profil Relacje PM off
Spartanin uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości