Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1761 PostWysłany: 19 Maj 2018 12:50 
Awatar użytkownika

złoty
w uberze z góry wiadomo jaka jest trasa i jakie koszty, więc w przypadku braku środków na karcie mogłoby nie dojść w ogóle do przejazdu
 Profil Relacje PM off  

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#1762 PostWysłany: 19 Maj 2018 12:58 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
Uber teraz blokuje środki przed rozpoczęciem przejazdu więc akurat w tym przypadku mogłoby odrzucić przejazd.
 Profil Relacje PM off  

#1763 PostWysłany: 19 Maj 2018 13:18 

Uber owszem blokuje, ale tylko pare Euro jeśli byś zrezygnował z przejazdu. Całej kwoty nie znasz, bo może być zmiana trasy lub czas przejazdu inny lub tak jak ostatnio w moim przypadku. Codziennie robię dwa takie same kursy (wiadomo, w zależności od zapotrzebowania cena pokazuje sie w widełkach od 13-19E) średnio płacę ok. 15E. Podczas jednego przejazdu GPS w tel. kierowcy zaczął nawalać, złapał sygnał przez pierwsze 500m i dopiero potem jak mnie dowiózł. Zapłaciłem za ten przejazd tylko 11E. Więc żadne środki wcześniej nie są blokowane.
Normalna trasa

Image

Promocyjna

Image

Musiałbym zwrócić wystawcy karty, ale na jakiej podstawie?
 Profil Relacje PM off  

#1764 PostWysłany: 19 Maj 2018 13:23 

srebrny
Cytuj:
Musiałbym zwrócić wystawcy karty, ale na jakiej podstawie?

Czytałeś umowę, którą zawarłeś?
 Profil Relacje PM off  

#1765 PostWysłany: 19 Maj 2018 13:56 

Czytałem i nawet przytoczę
Pod warunkiem że środki masz na Revolucie to wtedy ok:

"22.1. On the happening of any event which entitles us to be compensated by you (including, but not limited to, any technical errors on our behalf or on behalf of our third-party providers), we shall be entitled to recover any sum due to us by retaining part or all of any sum that you have lodged with us under any Revolut Transaction or otherwise. You shall have no similar right of set-off. For the avoidance of doubt, this includes if one of the currency balances in your Revolut Electronic Money Account shows that you owe us an amount of funds for any reason or has a negative balance, Revolut may set-off the amount you owe us by using funds you maintain in that currency or in a different currency balance or by deducting amounts you owe us from money you receive into your Revolut Electronic Money Account, or money you attempt to withdraw or send from your Revolut Electronic Money Account, or in a different Revolut Electronic Money Account which you control and by deducting funds from any withdrawals you attempt to make."

Ale jeśli nie masz to wtedy:
"22.2. On the happening of any event which entitles us to be compensated by you, if for whatever reason we are unable to exercise our right of set-off pursuant to Clause 22.1, we may initiate a payment transaction for the amount we are due to be compensated by you from one of your Stored Cards or User Bank Accounts."

Wszystko ok pod warunkiem że na karcie i koncie którą zasilasz masz jakąś gotówkę. A co w sytuacji jeśli zamknę konto i zlikwiduję kartę którą zasilałem Revolut?
Podasz mi punkt z regulaminu?
Wiem wiem, zawsze mogą się sądzić i szukać wiatru w polu, ale prędzej są ubezpieczeni od takich sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#1766 PostWysłany: 19 Maj 2018 14:21 

srebrny
Cytuj:
A co w sytuacji jeśli zamknę konto i zlikwiduję kartę którą zasilałem Revolut?

Pozew, nakaz zapłaty, komornik.
 Profil Relacje PM off  

#1767 PostWysłany: 21 Maj 2018 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Z ciekawości porównałem dzisiejszy kurs na revolut z tym co zapłaciłem w kantorze w poznaniu za ILS i na 791 PLN jestem do tyłu 79ILS :(. Zaraz zakładam konto na telefon żonki bo apki na Windows phone nie ma :(

#1768 PostWysłany: 22 Maj 2018 15:43 

Proszę o potwierdzenie osób które to już przerabiały ostatecznie. Czy zasilenie Revoluta kartą kredytową Citi Simplicity to transakcja bezgotówkowa czy gotówkowa co wiąże się z opłatami? Opinie są podzielone ale jak ktoś już to przerobił to na wyciągu pisze jasno. Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#1769 PostWysłany: 22 Maj 2018 16:56 

Bezgotówkowa.
 PM off  

#1770 PostWysłany: 22 Maj 2018 21:19 
Awatar użytkownika

niebieski
ok a czy ktoś próbował doładować czyjeś konto (matki, zony, siostry lub kochanki) swoja karta bankową?
podaje przykład
zona nie ma środków na koncie lub bank jej zablokował debetówke wiec nie może zapłacić za benzyne na stacji ani doładować konta revolut, my nie możemy jej przesłać bo telefon nam się rozładował lub został w domu wiec przesyłamy jej z biura email ze wszystkimi danymi naszej karty aby doładowała sobie revoluta!
 Profil Relacje PM off  

#1771 PostWysłany: 22 Maj 2018 21:37 

niebieski
-- 22 Maj 2018 21:37 --

@lovenz tak, a dokładnie swoje konto doładowywałem kartą wydaną na inną osobę, kiedy jeszcze była prowizja od kredytówek, a moje wszystkie debetówki revolut rozpoznawał właśnie jako KK. Nie było problemu z tym.

-- 22 Maj 2018 21:37 --

@lovenz tak, a dokładnie swoje konto doładowywałem kartą wydaną na inną osobę, kiedy jeszcze była prowizja od kredytówek, a moje wszystkie debetówki revolut rozpoznawał właśnie jako KK. Nie było problemu z tym.
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.
lovenz uważa post za pomocny.

#1772 PostWysłany: 22 Maj 2018 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
@jarp dzięki za odpowiedz, to świetna wiadomość, normalnie postawie ci kiedyś browar jak się spotkamy

To jesteśmy w domu !
 Profil Relacje PM off  

#1773 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:03 

ciekawostka: używam revoluta dobrych parę miesięcy (drobne kwoty ale zawsze) i mam limit roczny 60kPLN, dzisiaj koledzy zakładali i mają na dzień dobry 120kPLN jak żyć :)

Gdzie/Jak można sprawdzić dzienny limit wpłat (zasilenia kartą)? Będę potrzebował wpłacić kilka kPLN i obawiam się że czekając na ostania chwile może mi się to nie udać.
 Profil Relacje PM off  

#1774 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Tesco w UK zmienia swoja politykę i ustala opłaty przy korzystaniu z ich CC do doładowań prepaidów i kart wirtualnych od 1 czerwca na 3.99%,
także uważajcie bo revolut nadal będzie pokazywał brak prowizji ale tesco wam ja naliczy.

Ostatnio edytowany przez lovenz, 23 Maj 2018 16:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1775 PostWysłany: 23 Maj 2018 15:30 

srebrny
tesco ? gdzie to jest ? w uk ?
 Profil Relacje PM off  

#1776 PostWysłany: 23 Maj 2018 16:30 
Awatar użytkownika

niebieski
tak UK @michcioj, tutaj za używanie CC z logo tesco zbiera się ich punkty które można później wymienić na aviosy
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#1777 PostWysłany: 23 Maj 2018 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Tak jak punkty Payback w de. 1:1 z M&M. Taki OT dla przypomnienia.
 Profil Relacje PM off  

#1778 PostWysłany: 24 Maj 2018 08:25 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dodano 2 kolejne kryptowaluty: XRP (Ripple) i BCH (Bitcoin Cash)
 Profil Relacje PM off
Marco Manno lubi ten post.

#1779 PostWysłany: 24 Maj 2018 11:55 

Dziś przyszła do mnie karta Revolut'a i mam z nią problem... Ponieważ zamiast mojego imienia i nazwiska jest tam zlepek imion moich rodziców :/ również w appce jest teraz zamiast imienia i nazwiska ta zlepka. Miał ktoś z Was taki problem?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1780 PostWysłany: 24 Maj 2018 21:53 
Awatar użytkownika

niebieski
pozostaje ci kontakt z obsługa aby wyjaśnić problem

dziś dostałem email
"If Zlatan tells you to get a free Revolut Visa card, chances are you should listen...

For the next 4 days, all of your friends, family and colleagues who sign up to Revolut via your referral link can order their first physical Revolut Visa card for free!

Whether you know someone who is planning a holiday or needs Revolut to manage their money better every day, we could save them a small fortune - and all thanks to your recommendation! From now until Sunday 27th May, at 23.59 (BST), you can send anyone a free Revolut Visa card."
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość