Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lut 2018 01:07 

Witam interesuje mnie jak dostać z Krabi do miasta Penang w Malezji ?

Niestety jest na forum bardzo mało informacji na temat tego odcinka i jako, że jade w marcu i będę w tym regionie i tylko z zaplanowaniem tego fragmentu mam kłopot. Otóż busy miejskie niby kursują od 7 do 23 co godzine. Pociągi są albo o 6 i o 12. Czyli na pierwszy - nie zdążysz, a na drugi - może być gonitwa, niby jedzie 4 godziny, ale wiadomo jak to wygląda, poza tym jak nie zdążysz to całą noc później musisz spędzić w Hat Yai, o którym obiektywnie rzecz biorąc są nienajlepsze opinie. Istnieje jeszcze opcja wyjechania wieczorem i ...zostania w Hat Yai na noc, o którym są takie opinie są nienajlepsze (na dodatek nie podróżuje sam tak to bym pojechał bez mrugniecia okiem tak zeby byc o 20 i wstał rano). Plus byłem na tej stronie, która jest podana z biletami gdzie można kupować bilety online i tam tych pociągów do granicy kupić nie można. Ktoś był na miejscu żeby doradzić mi jakoś w tej kwestii ?
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 21 Lut 2018 01:17 
Awatar użytkownika

niebieski
@Genzo
Odezwij się na pw.

#3 PostWysłany: 02 Maj 2018 20:07 

Loty: 47
Kilometry: 158 310
@Genzo jadę w sierpniu i mam ten sam problem, tylko, że chcę dostać się do Langkawi. Jak udało Ci się rozwiązać ten problem? Pozdrawiam! ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Maj 2018 15:28 

Powiem Ci tak ja osobiście przez Hat Yai nie podróżowałem, ale znam rozmawiałem z ludźmi, którzy tam byli i opinia MSZ żeby tam nie jechać jest trochę na wyrost.

Jak chcesz się dostać z okolic Phuket/Krabi na wyspę Langkawi, najlepszym wyjsciem moim zdaniem będzie popłynięcie statkiem, wiem, że z Phuket wypływa i ma kilka postojów, na których możesz się dosiąść (Phi Phi, Koh Lipe chyba itd).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Maj 2018 16:34 

złoty
Genzo napisał(a):
Jak chcesz się dostać z okolic Phuket/Krabi na wyspę Langkawi, najlepszym wyjsciem moim zdaniem będzie popłynięcie statkiem

Nie wiem czy najlepszym, na pewno najprostszym, ale to dość droga impreza (ok. 2500 THB z tego co kojarzę). Zależy jakie kto ma priorytety (i budżet). Można też spróbować pokombinować z lotami. AirAsia lata z Phuket na Penang bezpośrednio (Firefly też, ale bilety droższe), a odcinek PEN-LGK to już można kupić za grosze. Ewentualnie przez KUL. Drogą lądową też zapewne się da. Ja robiłem tak trasę Libong - Langkawi i polecam, jak komuś już się znudzą samoloty i promy ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Maj 2018 17:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Robiłem tą trasę kilka razy, jednak za każdym razem na troche okrężną drogą - ale może cos pomogę:
1. Droga morską, z kilkudniowymi przystankami na Koh Mook, Koh Lipe (i gdzies jeszcze, nie pamiętam ;) )
2. Busem do Suratthani i dalej pociągiem do Butterworth później prom do Georgetown i - następnie szybka łódka do Langkawi.
3. Samolotem - ale o tym na forum jest już wystarczająco dużo informacji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość