Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 81  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 07 Kwi 2018 21:50 

Darek M. napisał(a):
Zawsze możesz kupić PP na 15 miesięcy

Już mam PP bezpośrednio od nich, ale szukam czegoś bez limitu na kolejne lata - i wolałbym żeby było to za darmo (po spełnieniu warunków obrotu na karcie ma się rozumieć)

xyrxis napisał(a):
Pamietaj zeby dac znac jak Ci poszly pertraktacje bo to dosyc ciekawa kwestia.

Dam znać jak się uda, lub definitywnie nie uda.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#182 PostWysłany: 08 Kwi 2018 15:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Jankiel napisał(a):
Ancyna napisał(a):
Podzwoniłam dziś po konsultantach, zostawiam co zanotowałam (od razu mówię, że to nie wyczerpuje tematu, mogłam się gdzieś pomylić i pewnie większość było, ale może się komuś coś przyda)

- Platynowa Visa Raiffeisen ma ubezpieczenie NNW, podróżne, koszty leczenia, PP niestety tylko 4 razy w roku, wydanie 0 i użytkowanie 0 zł, opłata po roku 500, kryterium dochodu 7000 netto miesięcznie, można zawnioskować o dodatkową dla kogoś, też z PP (sprawdzę jeszcze to dokładnie)
- ING Karta Platynowa z PP, kryterium dochodu 12 000 netto
reszta dotyczy już World Elite Mastercard:
- WBK - kryterium dochodowe 10 000 netto miesięcznie, 500 zł opłaty, 4 wejścia rocznie
- mBank - 20 000 netto dochodu i opiekunka konta nieubłagana
-w Aliorze oczywiście morze kompetencji... pani nawet nie wiedziała ze kk taka jest, potem twierdziła ze tylko 500 zł netto dochodu miesięcznie, opłata roczna 890,wejścia bez limitów... chciałam wykorzystać sytuację i od razu złożyć wniosek, ale doczytała że ... ups, jednak 20 000 ;-) wcześniej też proponowała mi konto elitarne za 100 miesięcznie, z kartą debetową World Elite Mastercard, ale na koniec tez jej wyszło że to w private banking ;-)
-no i Citi - 30000 netto dochodu miesięcznie, 1000 zł opłaty rocznej

Wszędzie można trafić na kogoś takiego, ale nie znaczy to, że można tak generalizować. Może np. ta osoba dopiero się uczyła. Też jestem klientem Aliora i nigdy nie miałem z nimi problemów.
W Raiffeisen do karty kredytowej nie ma PP dla karty dodatkowej.
Sprawdziłem osobiście zamawiając te kartę dodatkowa, ale była tu osoba która dostała (albo na początku dawali albo przez pomylke).
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 08 Kwi 2018 18:35 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Była i nadal jest - nie wiem czy przez pomyłkę - priority pass jest do głównej i do dodatkowej w Raiffeisenie w moim przypadku.

#184 PostWysłany: 12 Kwi 2018 13:19 

Lexx napisał(a):
Czy ktoś z Was miał doświadczenia z Priority Pass dodawanym do karty debetowej w Lion's Bank? (Standard, tzn. bez wliczonych wejść)
Jak długo trzeba czekać na kartę PP? Bank dostarczył kartę debetowa w ok. 10 dni, ale jak na razie nie przesłali PP.

Właśnie się dowiedziałem telefonicznie, ze o ile karta debetowa jest wysyłana "a automatu" to o przynależną do niej kartę Priority Pass Standard trzeba zawnioskować osobiście w oddziale banku - od czasu złożenia wniosku okres oczekiwania to ok. 1 miesiąc.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 12 Kwi 2018 17:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko że taka karta nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Placisz 27USD za osobę. Korzystniej wychodzi kupienie bezpośrednio od PP, co juz było wcześniej wspomniane.

#186 PostWysłany: 13 Kwi 2018 16:15 

Rozumiem. Macie racje - w takim razie nie ma tez żadnego uzasadnienia kupowanie Priority Pass Standard (bez wliczonych wejść), bezpośrednio od PP.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 13 Kwi 2018 16:16, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 14 Kwi 2018 18:54 
Awatar użytkownika

niebieski
skoro taki produkt jest to jakies uzasadnienie jest. Kwestia częstości korzystania, trzeba przeliczyć. Do niektórych kart kredytowych jest za darmo, ale placi się za karte. A i tak potrafi się opłacać.

#188 PostWysłany: 16 Kwi 2018 06:03 

Czy ktoś ma doświadczenia z kartami Diners Club? Chodzi mi o to, czy wydają dodatkową kartę oraz czy każdy bezpłatyn wstęp musi być poprzedzony wydaniem kartą 1000 zł?
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 16 Kwi 2018 06:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Tu jest wątek poświęcony tej karcie:

diners-club-karta-dyskusja-ogolna-i-promocje,181,38970

Diners Club karta - dyskusja ogólna i promocje

Znajdziesz tam odpowiedzi na oba pytania.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez michzak, 16 Kwi 2018 09:37, edytowano w sumie 1 raz
Podmiana linku
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 16 Kwi 2018 12:21 

BrunoJ napisał(a):
Tylko że taka karta nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Placisz 27USD za osobę. Korzystniej wychodzi kupienie bezpośrednio od PP, co juz było wcześniej wspomniane.

a chwilę niżej:
BrunoJ napisał(a):
skoro taki produkt jest to jakies uzasadnienie jest. Kwestia częstości korzystania, trzeba przeliczyć. Do niektórych kart kredytowych jest za darmo, ale placi się za karte. A i tak potrafi się opłacać.

Wydaje mi się ze jeżeli ktoś oferuje taka kartę (PP Standard), to pewnie dla kogoś jest warta wydanych na nią pieniędzy.
A jeżeli jest bank który oferuje kartę PP Standard za darmo, do bezpłatnego konta - to uznałem ze dobrze miec ja na wszelki wypadek, do czasu uzyskania lepszej PP.

Ale oczywiście zgadzam się z Toba ze lepiej dostać kartę WBK, o ile ktoś może ja dostać.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 16 Kwi 2018 17:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Wyciągnąłeś cytaty z innych miejsc dyskuisji. Pierwsze pisałem w kontekscie co lepiej wybrać, domyślnie - żeby mieć jak najwięcej/najkorzystniejsze wejscia. Wtedy taka karta się nie opłaca. Drugie było ogólne, skoro taka karta jest to ktoś ją kupuje. jak ktoś potrzebuje kilka razy w toku to może i ok (chociaż są banki które dają karty z kilkoma wejściami za darmo). Ja korzystam kilka(naście) razy w miesiącu, więc dla mnie karta z płatnymi wejsciami jest nieprzydatna.
Lexx lubi ten post.

#192 PostWysłany: 18 Kwi 2018 05:22 

Mam pytanie odnośnie wstępów do saloników lotniskowych przy karcie Diners Club - czy przed każdym wejściem muszę wydać 1000 zł, czy wydanie 1000 zł w ciągu 30. dni przed wejściem upoważnia mnie do pięciu wejść w roku?
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 18 Kwi 2018 06:53 
Awatar użytkownika

platynowy
Bezpłatne wejścia do saloniku są tylko w ciągu 30 dni od wydania tysiąca. Jeśli nie wykorzystasz w tym czasie wszystkich pięciu, w celu kolejnego bezpłatnego wejścia po tym okresie będziesz musiał znowu wydać min.1000 zl. w ciągu 30 dni przed tą kolejną wizytą.

EDIT: teraz dopiero widzę, że ponownie zadałeś pytanie w złym wątku. Prawidłowy jest tu: diners-club-karta-dyskusja-ogolna-i-promocje,181,38970

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 19 Kwi 2018 05:46 

Dziękuję za informację. A ten wątek nie dotyczy kart kredytowych z priority pass, że zwracasz uwagę, że zadałem pytanie w złym wątku?
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 19 Kwi 2018 07:15 

Już wcześniej zostałeś skierowany do właściwego wątku, żeby znaleźć interesujące cię informacje.
I za chwilę pytasz o to samo ponownie.
Odrobinę się wysil i znajdź informację samodzielnie, a nie tylko oczekuj na gotową odpowiedź podaną na tacy.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 19 Kwi 2018 07:24 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
@Bamijak
Diners to nie to samo co Priority Pass, owszem saloniki sie czesto pokrywaja, ale to inny produkt
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 27 Kwi 2018 05:46 

BOŚ Bank do karty MC Gold proponuje wejścia do saloników lotniskowych Lounge Key. Czy ktoś z Was ma doświadczenia w tej kwestii (porównując do PP)?
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 27 Kwi 2018 07:49 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Cytuj:
Skorzystanie z salonu lotniskowego Longe Key od każdego gościa i wizyty równowartość 30 USD

Jak dla mnie ten fragment toip zamyka temat.
pasta lubi ten post.

#199 PostWysłany: 15 Maj 2018 09:24 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
Jest teraz promocja w ING. Po wykonaniu 5 transakcji kartą w przeciągu 30 dni dostajemy od banku 300 PLN. Koszt 1 roku spada zatem z 650 do 350 PLN.

#200 PostWysłany: 15 Maj 2018 15:03 

xyrxis napisał(a):
Lexx napisał(a):
...Jeszcze pertraktuję z mBankiem - zamiana Miles&More na World Elite...

Pamietaj zeby dac znac jak Ci poszly pertraktacje bo to dosyc ciekawa kwestia.

Zgodnie z obietnicą informuję że pertraktacje z mBankiem poszły dobrze. Po 2 miesiącach pertraktacji dostałem kartę World Elite w ramach zmiany z karty Miles&More (niebieskiej), przez formularz w serwisie online mBanku + kontakt osobisty w placówce.

W mojej sytuacji (dochody tylko za granicą, nie w PLN i bez wpływów na rachunek w Polsce), udało się przepchnąć wniosek dołączając zaświadczenie o dochodach na formularzu do kredytu hipotecznego na którym nie ma informacji o NIP firmy, etc. Bez zaświadczenia o dochodach nie było szans, mimo długiej historii z mBankiem.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1617 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 81  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości