Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Maj 2018 17:48 

Cześć,

mam pytanie odnośnie rezerwacji promów
11 czerwca o 17:30 planujemy popłynąć promem z Piraeus na Amorgos (Aegiali) (blue star ferries)
15 czerwca 0 6:55 z Amorgos (Aegiali) na Donoussa
18 czerwca o 20:50 z Donoussa na Naxos
22 czerwca o 15:00 z Naxos do Rafina

Mam już zarezerwowane noclegi na tych wyspach i zastanawiam się czy muszę zarezerwować wcześniej promy? Jesteśmy bez samochodu wiec mam nadzieje, że wystarczy, że bilety kupimy w tym samym dniu, którym będziemy płynąć na daną wyspę. Proszę dajcie znać jeśli się jednak mylę, czy bilety wypadałoby zarezerwować wcześniej? a jeśli tak to na jakiej stronie najlepiej?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Maj 2018 18:13, edytowano w sumie 1 raz
C
 Profil Relacje PM off  

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#2 PostWysłany: 06 Maj 2018 18:00 

srebrny
viva.gr

wczesniej moze byc taniej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Maj 2018 20:52 

Sprawdż na tej podanej wyszukiwarce http://travel.viva.gr/ferries/booking/i ... e&hv=false jest za 36 e z promocji czasem sie trafia za 19-20e i tylko na niej. Z tego co patrzyłem to nie ma promocji. Ale jest jeden myk na promy ,trzeba zobaczyć dokąd jest trasa twojego promu i wtedy kupić bilet do miejsca docelowego za 20 e .Jednak to rzadko się trafia, ale sam przetestowałem dobre 3-4 razy. Nikt nie sprawdza biletów na wyjściu z promu. Warto też udać się do Katapoli na Amorgos bo z tamtąd bliżej do Chory i ta częśc wyspy bynajmniej dla mnie jest bardziej atrakcyjna. Z Katapoli na Naxos przez małe cykladki kursuje codziennie oprócz niedzieli prom retro Express Skopelitis i nim możecie połączyć waszą podróż z Amorgos na Naxos. Jest już po remoncie w rozkładach rejsów. Jeżeli na Amorgos zastanie was niedziela to tym promem możecie śmiało zrobić powrót przez Ios i potem na Naxos. Nie kupujcie na czerwiec żadnych biletów online ,te ceny z wyszukiwarki Viva są cenami które zapłacicie w każdym porcie przed rejsem promu.Wyjątkiem są właśnie długie trasy przeważnie Blue Star Ferries z Pireusu i do Pireusu i tak jak wcześniej pisałem czasami taniej wyjdzie kupić z promocji bilet na Rodos i wyśiąść na Naxos lub Santorini lub odwrotnie.
 PM off  

#4 PostWysłany: 08 Maj 2018 16:37 

dzięki Andrzej za dużo porad. Czyli generalnie nie kupować biletów wcześniej chyba, że znajde promocje. A odnośnie długich rejsów czyli np. ten z Pireusu na Amorgos (Aegiali) 11 czerwca.. to warto kupić bilet wcześniej tylko ze względu na to, że kupno wcześniej wyjdzie taniej? czy istnieje możliwość, że nie będzie miejsca na ten rejs bo będzie za dużo chętnych?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Maj 2018 22:23 

Twój prom na Amorgos do Aegiali płynie z Pireusu na Astypalię. Nie ma na dzień dzisiejszy żadnych promocji .Czy zapłacisz on line na stronie Blue Star Feries 36 e ,czy przed rejsem w kasie nie ma znaczenia. Płyniesz za tą kwotę promem na 2500 miejsc i w czerwcu na tej trasie ich nie zabraknie. Pamiętaj tylko ,że Blue Star Paros /bo tak chyba jego nazwa/ wypływa chyba z gate E1 na drugiej stronie portu dobre 3 km od wejścia. Dojedziesz tam autobusem darmowym https://www.google.com/maps/dir/Pireaus ... 424248!3e2
 PM off  

#6 PostWysłany: 12 Maj 2018 21:31 

hej,

czyli pod katem promow nie da rady nic taniej znalezc na miejscu niz przez http://travel.viva.gr?

Mam taki plan by leciec na Santorini, a nastepnie plynac promem na inna wyspe 2, inna wyspe 3 (np. Milos, Amorgos, Naxos) i stamtad do Aten promem.

Ale ceny sa dramatyczne :( 49 eur by plynac 2 h na Amorgos, 50+ eur by plynac na Milos :( 100 eur za 2 osoby za 2h transfer to dla mnie dosc sporo.

Nie da rady taniej niz na tej stronce? :(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Maj 2018 23:20 

Take są ceny za szybkie katamarany po wyspach. Nic na to nie poradzisz,puste nie pływają więc popyt jest. Po wyspach greckich ,konkretnie po Cykladach pływa jeszcze 2 tanie promy. Tylko one są cenowo konkurencyjne. Aqa Spiryt od Sea Jet i Artemis od Hellenic Seaways http://www.hellenicseaways.gr/files/dro ... 105_en.pdf z 2015 r ale nic nie zmienia się oprócz godzin o ok -+1 godz. koszt przepraw miedzy cykladkami to srednio 10 e. Ten pierwszy prom Aqa Spiryt musisz szukać w rozkładach i kursuje tak 2-3 razy w tygodniu w dwie strony. Na ten drugi masz link dotyczący konkretnych dni tygodnia.
Z Santorini co każdą niedziele o 11 kursuje prom retro Express Skopelitis na Amorgos tylko do Katapoli z jedyne 12e
Z mojej strony. Jesli masz lecieć na Santorini to potem układaj sobie powrót do Pireusu płynąc na Naxos i póżniej Amorgos i powrót. Wyspy Milos nie zgrasz w tej podróży tanio. Wyjściem jest prom z Santorini raz w tygodniu Anek Lines ale godz ok 3 nad ranem już zostawia wiele do życzenia. Ciężko też zgrać dni podczas kilkunastodniowego pobytu bo płynie on z piątku na sobotę i często po kilka godzin się spóżnia. Masz wyjście,prom Zante Feries o świcie chyba przed 7 co 2 dzień na Milos ale na niego niczym z nikąd nie dostaniesz się oprócz taxi czy transferu hotelowego i jak już będziesz na na Milos to przeprawa z niej na Naxos lub Amorgos to ok 50e Tylko w sobote o 7 jest Artemis za 17e. Cyklady znam jak własną kieszeń i ten Milos jest Ci nie po drodze.
 PM off
Inspiracja uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 30 Lis 2024 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
1. czy Viva.gr zmieniła nazwę na More.com (https://travel.more.com/en/ferries)?
2. czy korzystaliście ze strony Ferryscanner (https://www.ferryscanner.com/pl/ferry)? Jeśli działa to tak, jak SkyScanner, to fajna sprawa.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości