Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2017 09:53 

niebieski
Podróżował ktoś w ostatnim czasie na trasie Armenia-Gruzja-Azerbejdżan ? Kiedyś czytałem o tym, że niezbyt mile widziane są pieczątki armeńskie na przejściach azerbejdżańskich. Niestety nie mam możliwości pokonania tej trasy w przeciwnym kierunku, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce? Są niemili i sługo sprawdzają czy zawracają ?
 Profil Relacje PM off  

Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍 Warto 🔥 Uzbekistan, Kazachstan i Kirgistan w jednej podróży z Warszawy za 1861 PLN 😎😍
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2017 09:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Może trochę ponarzekać, ale nie będzie problemu.
Większy problem byłaby pieczątka Karabachu, ale przewodnik który pisze ze Górski Karabach jest Ormiański.
 Profil Relacje PM off
Eryk87 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2017 10:03 

Loty: 554
Kilometry: 896 619
niebieski
W tamtym roku byłem w Armenii Teraz we wrześniu byłem kilka dni w Azerbejdżanie Mimo pieczątek z Armenii nie miałem żadnych problemów na granicy Nikt nawet nie zapytał o mój pobyt w Armenii
 Profil Relacje PM off

#4 PostWysłany: 29 Wrz 2017 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 147
Kilometry: 220 763
niebieski
Trzy tygodnie temu jechaliśmy pociągiem z Tbilisi do Baku (po dwóch dniach w Armenii). Strażnicy spytali się tylko kto był w Armenii, a potem dopytali się, czy mamy stamtąd jakieś rzeczy (głównie chodziło im o alkohole) i przeszukali nasze bagaże. Ale wszystko na spokojnie, bez stresu :)
 Profil Relacje PM off

#5 PostWysłany: 06 Maj 2018 19:11 

niebieski
Wlatywałem z Gruzji i na lotnisku było trochę chłodno, trochę szorstko w rozmowie z panią od paszportów. Pytała czy byłem w Armenii, oczywiście najpierw otwierając na stronie z pieczątkami armeńskimi ... finalnie wpuściła. Na wylocie też lekki chłód.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Maj 2018 19:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jeżeli nie masz znaków Górskiego Karabachu na paszporcie to nie ma się co przejmować

Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Maj 2018 19:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 384
Kilometry: 547 133
A co jeśli masz stemple z Górskiego Karabachu? W prz yszłym roku chciałbym zrobić Armenię i G. Karabach, ale Azejberdżan też mam ochotę.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Maj 2018 20:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie wklejaja do paszportu już.

Sent from my Nokia 3330 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Kwi 2024 05:56 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Nigdy nie byłem w Górskim Karabachu, ale byłem w Armenii.
Na lotnisku w Baku podeszliśmy rodzinnie do jednego okienka, pani pogranicznik mnie o nic nie pytała, wbiła stempel i tyle.
Natomiast żonę przepytywała po co była w Armenii, co tam robiła i czy na pewno nie była w Górskim Karabachu. Musiała pokazać jeszcze dowód osobisty, prawo jazdy i finalnie dostała pieczątkę do paszportu i została wpuszczona.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Lip 2024 16:16 

W czerwcu leciałam do Baku posiadając w paszporcie stempelek z Armenii. Byłam tam akurat tuż przed eskalacją konfliktu we wrześniu 2023…Nie miałam żadnych problemów z uzyskaniem wizy, to samo na lotnisku - standardowe pytanie czy byłam w Nagornym Karabachu i w jakim celu podróżowałam do Armenii.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Kwi 2025 11:46 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
Również miałem dwa stemple z Armenii z 2024 roku i na lotnisku z Baku nikt nie zwrócił uwagi. Padło tylko pytanie, czy przyleciałem właśnie lotem z Duszanbe i żadnych dodatkowych pytań. Nie ma potrzeby też okazywania e-visy, bo wszystko mają w systemie. Jedynie na lotnisku w Dusznabe okazałem e-visę przy check-in na lot do Baku i pytanie, czy lecę po raz pierwszy do Azerbejdżanu;

#12 PostWysłany: 11 Maj 2025 01:21 

Pieczątka z Armenii i kilka dodatkowych pytań - na ile przyjechałem, co robiłem w Armenii i czy mam tu przyjaciół, gdzie będę nocował i co będę robił. Wizy nie sprawdzali, mają w systemie, tyle co na lotnisku przed wylotem do Baku.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Maj 2025 08:14 

Jak znaleźli armeńskie pieczątki, pytali co tam robiłem i jak długo byłem (co jest ogólnie bezsensowne, bo daty są na pieczątkach), ale ogólnie nawet niespecjalnie ich interesowały odpowiedzi. Wyglądało na to, że reagują, bo muszą.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 11 Maj 2025 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
To chyba losowo trafia, bo ja dostałem pieczątkę wczoraj bez żadnego pytania o Armenię w paszporcie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości