Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#1681 PostWysłany: 05 Maj 2018 12:08 

Trzeba na coś uważać przy przelewie z walutowego na Revolut? Bo tu sie obawiam, że jakieś opłaty mogą być.
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty Pegasus Airlines ✈️ Kuwejt, Arabia Saudyjska, Oman, Kirgistan i Pakistan od 563 PLN 😍 Tanie loty Pegasus Airlines ✈️ Kuwejt, Arabia Saudyjska, Oman, Kirgistan i Pakistan od 563 PLN 😍
Sardynia na przedłużony weekend w świetnej cenie 769 PLN 😍😎 Loty + designerski ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 💙🦩 Sardynia na przedłużony weekend w świetnej cenie 769 PLN 😍😎 Loty + designerski ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami 💙🦩
#1682 PostWysłany: 05 Maj 2018 13:53 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@maybach512: przeelwy w EUR w obie strony Alior-Revolut idą w ramach SEPA - nie ma żadnych opłat ale jeśli chodzi o doładowanie konta w revolut w EUR. Najwygodniej jak masz kartę w EUR do kantoru Aliora i w ten sposób doładować.

Ostatnio edytowany przez seal, 05 Maj 2018 13:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1683 PostWysłany: 05 Maj 2018 13:55 

srebrny
@seal
Ale on chyba nie o to pyta ;-)
 Profil Relacje PM off  

#1684 PostWysłany: 05 Maj 2018 13:59 

złoty
@boots: przegrzanie! ;-) poprawione.
 Profil Relacje PM off  

#1685 PostWysłany: 05 Maj 2018 14:29 

niebieski
seal napisał(a):
@maybach512: przeelwy w EUR w obie strony Alior-Revolut idą w ramach SEPA - nie ma żadnych opłat ale jeśli chodzi o doładowanie konta w revolut w EUR. Najwygodniej jak masz kartę w EUR do kantoru Aliora i w ten sposób doładować.

Trzeba jednak pamiętać, że nie każda suma EUR jest darmowa do przelania. Przykładowo wymieniasz €100 z PLN, to możesz jedynie €100 przelać. Jeśli dostałeś w przelewie €20 i chciałbyś łącznie €120 przelać, to już płacisz za przelew 5 zł.

Sent from my iPad using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#1686 PostWysłany: 05 Maj 2018 16:26 

Czy mając kartę MC jest możliwość otrzymania bezpłatnie drugiej VISA? Np. na inny nr komórki?
 Profil Relacje PM off  

#1687 PostWysłany: 07 Maj 2018 09:44 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
skrzat napisał(a):
Z okazji dołączenia 100 tys. klientów w PL znów jest promocji "karta za darmo": https://www.revolut.com/pl/?p=PL_100K
Link aktywny do 09.05.2018
Nie działa z tą darmowa karta. Hmmm

#1688 PostWysłany: 07 Maj 2018 09:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Pozwoliłem sobie zrobić porównanie (http://dookolakuli.pl/2018/05/07/alior- ... produktow/). Nie ukrywam, że zapoznanie się z Revolut długo trwało i podchodziłem nieufnie. Alior Kantor publikuje na głównej stronie Regulamin i TOiP i wszytko jest jasne. W Revolut trzeba nieźle się naklikać, żeby się wszystkiego dowiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#1689 PostWysłany: 07 Maj 2018 10:28 

Załącznik:
Clipboard02.jpg

Co to jest? To się kupy nie trzyma, zwłaszcza z tym odnośnikiem o numerze 3.
No i naprawdę tak trudno zapamiętać te kilka cyferek/literek?
 PM off  

#1690 PostWysłany: 07 Maj 2018 10:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Owszem. Ja nie jestem w stanie zapamiętać hasła w Alior.
Jeśli trzeba wymienić w weekend to lepiej w Alior. Choć zawsze lepiej wymieniać w jednym i drugim w tygodniu. Zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

#1691 PostWysłany: 07 Maj 2018 10:39 

Tylko napisz to troszkę bardziej po polskiemu - mówię choćby o obu "gdzie wymienić...", bo Ty wiesz o co chodzi, ja też, ale sporo osób może mieć problem ze zrozumieniem przekazu ;)
 PM off
grzegorz84 uważa post za pomocny.

#1692 PostWysłany: 07 Maj 2018 10:42 
Awatar użytkownika

niebieski
FYI
Revolut może nie działać na automatycznych stacjach benzynowych, gdzie nie ma połączenia on line.
"as some automatic petrol pumps and toll booths do not have online connectivity, you may find that you are unable to use your Revolut card at automatic petrol stations."
Podobnie odrzuciło mi płatność w samolocie.

#1693 PostWysłany: 07 Maj 2018 10:42 
Site Admin
Awatar użytkownika

Zdaje mi się, że odpowiedź "Tak" na pytanie "gdzie wymieniać walutę w tygodniu" jest dziwne (pomijam małą literę na początku i brak znaku zapytania, skoro to jest pytanie). Druga sprawa, to tytuł wiersza "www" niewiele mówi. No i że odnośnik "3" w indeksie górnym przy www do niczego się nie odnosi.

A ja jestem w stanie zapamiętać, jak dla mnie taki sposób szyfrowania hasła jest bezpieczniejszy nawet w przypadku podsłuchiwania jakimś niechcianym programem - nie ma dostępu do pełnego hasła, a jedynie do paru liter, przy następnym logowaniu pyta o inne litery ;) (chociaż po pewnym czasie pula 'losowych' liter się powtarza)
 Profil Relacje PM off

#1694 PostWysłany: 07 Maj 2018 22:40 

niebieski
Akna napisał(a):
FYI
Revolut może nie działać na automatycznych stacjach benzynowych, gdzie nie ma połączenia on line.
"as some automatic petrol pumps and toll booths do not have online connectivity, you may find that you are unable to use your Revolut card at automatic petrol stations."
Podobnie odrzuciło mi płatność w samolocie.

W zeszłym tygodniu w Szwajcarii nie działał na samoobsługowych w Szwajcarii (Migrol, Agrola). A takich jest tam większość, zwłaszcza w weekendy, czy wieczorem. Dostaje się komunikat o próbie zablokowania 150 CHF i o tym, że sprzedawca nie jest obsługiwany.

EDIT: te stacje nie są offline, bo zaraz po próbie transakcji otrzymywałem komunikat w aplikacji. Debetówka VISA Getin działała normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#1695 PostWysłany: 10 Maj 2018 19:08 

Udało mi się zrobić pierwszy zakup zagraniczny za pomocą karty Revolut. Zasiliłam konto skutecznie, zakup zrobiłam i po chwili otrzymuję informację o kwocie "zwrócono" i przekreślona kwota (kwota doładowania wcześniejszego). Obecnie ten zapis jest nieaktywny. Nie wiem co to oznacza, bo na kontach wszystko się zgadza...
 PM off  

#1696 PostWysłany: 10 Maj 2018 19:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Podejrzewam, że wartość zakupu przekraczała Twój aktualny limit wydatków na karcie. Sprawdź, jaki masz ten limit i podnieś go stosownie do swoich potrzeb.

Na dole ekranu wciskasz "karty", potem "limit" i następnie "zmień limit miesięczny".

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1697 PostWysłany: 10 Maj 2018 20:39 

Tu wszystko ok, zostały mi jeszcze pieniądze na karcie a kwota "zwrotu" to kwota ostatniego doładowania 20 zł, tak więc to nie przekroczenie limitu
 PM off  

#1698 PostWysłany: 10 Maj 2018 20:46 
Awatar użytkownika

platynowy
To nie chodzi o to, ile masz środków na karcie, tylko, ile z tych środków możesz w danym miesiącu wydać. Innymi słowy, możesz mieć na karcie nawet milion, ale jeśli limit miesięczny wydatków kartą masz ustawiony na np. 1000 zł, to dopóki go nie podwyższysz, więcej niż tysiąc nie wydasz.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1699 PostWysłany: 10 Maj 2018 20:47 

złoty
@Magdalena Twardowska: myślę że najlepszym sposobem rozwiązania Twojego problemu będzie kontakt z supportem revolut - oni mają wgląd i pewnie udzielą konkretnej odpowiedzi - nam pozostaje jedynie "gdybanie".
 Profil Relacje PM off  

#1700 PostWysłany: 10 Maj 2018 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 585
Kilometry: 1 075 549
niebieski
Po spotkaniu w Edynburgu organizowanym przez Revolut dostałem oprócz fizycznych kart linka na darmowe karty. Nie jestem pewien czy zadziała całkiem free przy zamówieniu z PL, ale z UK powinno: "feel free to share the following link (https://www.revolut.com/?p=revrallyedinburgh) with people who could be interested in Revolut. This link will give first-time users a free card when they order through the app"
Może kogoś zainteresuje.

Image

https://mojeflagi.blogspot.com/
Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8665 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości