Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lut 2018 11:23 

Hello,

no tak sie stalo, ze i mnie strasznie zmoglo. Czy to grypa, czy cos innego, wczoraj 40 st. goraczki, dzis po zbiciu 37,2 ... , dopiero jutro do doktora.

Za tydzien mam leciec na tydzien do Lwowa. Nie musze, moge, sluzbowo. Nie wiem jednak czy to tego czasu wyzdrowieje. Moze i bym sie skusil, ale miesiac temu mielismy przykry przypadek w firmie - kolega polecial tez do Lwowa, byl przeziebiony, caly czas na jakichs gripexach, ibupromach.... na miejscu, tuz po wyladowaniu, nie minely 4 h, zaczal majaczyc, bredzic. Sekcja zwlok wykazala sepse, powodem podobno zmiana cisnienia w samolocie, do tego oslabienie organizmu
i taki efekt, że niestety zmarl .

Mi kiedys przed podroza do Brazylii, gdy bylem na antybiotykach, lekarka odradzala podroz z tych samych powodow.

A jaka jest wasza opinia w tym względzie - czy podroz samolotem moze miec az tak negatywny wplyw na organizm ? Polecielibyscie na moim miejscu ?

Pozdrawiam
Junak1934

Ostatnio edytowany przez Abcn 28 Lut 2018 07:28, edytowano w sumie 2 razy
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎 Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎
Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙 Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙
#2 PostWysłany: 25 Lut 2018 11:38 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Pytanie, co Cię dopadło - to zasadnicza kwestia.
Jeśli to pospolita infekcja sezonowa, to za kilka dni możesz być zdrowy. Jeśli grypa, to małe szanse, aby za tydzień być w miarę w pełni sił. Jeśli choroba dopiero się rozwija, to dzisiaj i jutro okaże się, do ilu stopni sięgnie gorączka i czy nie pojawia się dodatkowe objawy, zatem jutro może być w miarę jasny obraz sytuacji a lekarz - mam nadzieję - właściwie to zdiagnozuje.
A na siłe nie ma co lecieć, bo wiadomo, że lepiej jednak chorować we własnym łóżku w domu, niż w hotelu gdzieś w świecie (choćby i był to sąsiedni kraj).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Lut 2018 11:42 

srebrny
Jeśli jest się poważnie chorym nie powinno się podróżować,zwłaszcza zamolotem i jak się nie musi ;) .Narażasz siebie i innych.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Lut 2018 11:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Warto pamiętać, że ubezpieczenie podróżne często nie obowiązuje, jeśli zachorowało się przed podróżą.

#5 PostWysłany: 25 Lut 2018 12:10 

Dzieki za sugestie. Chyba macie racje. Nie ma co ryzykowac. Owszem, kilka by groszy wpadlo, bo i delegacje i nadgodziny, ale nie ma co wszystkiego przekladac na pieniadze. Lepiej zostac w chacie, jak proponujecie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Lut 2018 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 305 101
Życzę powrotu do zdrowia, żeby to nie była grypa, sepsa...i cokolwiek innego. Jak będzie dobrze to polecisz do Lwowa za tydzień i już. Skoro już mamy zamolot - wyszukiwarka pokazuje mnóstwo takich kwiatków. To skutek uboczny pomieszania liter na klawiaturze: nieco poniżej S trafiamy na Z. Jest nawet gotowy przepis na zamolot i raczej odradzam każdemu podróż czymś takim, bez względu na stan zdrowia:

Załączniki:
fly07.gif
fly07.gif [ 115.47 KiB | Obejrzany 4019 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 28 Lut 2018 00:13 

Myślę że co do choroby powinieneś skonsultować się z lekarzem, on powie ci czy są jakieś przeciwwskazania. W samolocie nie ma wcale takiej wielkiej różnicy ciśnień jak by się mogło wydawać.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Lut 2018 02:03 

niebieski
@junak1934
Leć śmiało, skoro internetowe porady są dla Ciebie takim wyznacznikiem. W końcu to Twoje zdrowie i wszelkie koszty ewentualnych złych decyzji będziesz ponosić sam.
 Profil Relacje PM off
becek lubi ten post.
becek uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 28 Lut 2018 09:30 
Awatar użytkownika

srebrny
PawelGiet napisał(a):
W samolocie nie ma wcale takiej wielkiej różnicy ciśnień jak by się mogło wydawać.

Nie powiedziałbym, że różnica 250 hPa to mało. Na poziomie morza masz załóżmy ciśnienie ok.1000 hPa a w kabinie samolotu ok. 750 hPa. Dla osób chorych, mających problemy z zatokami, schorzeniami nosogardła czy z krzywą przegrodą to jest koszmar. Zdrowe osoby też odczuwają tę różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Lut 2018 10:07 
Awatar użytkownika

srebrny
junak1934 napisał(a):

A jaka jest wasza opinia w tym względzie - czy podroz samolotem moze miec az tak negatywny wplyw na organizm ? Polecielibyscie na moim miejscu ?

moja opinia jest tożsamą z opinia lekarza

kolejny temat z cyklu "porada małego lekarza", naprawdę forum to miejsce na takie dywagacje?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości