Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Lut 2018 14:50 

Witam, to mój pierwszy post, więc z góry przepraszam, jeśli wybrałam zły dział. Bardzo liczę na waszą pomoc. Wczoraj w nocy wróciłam Wizzair z Tel-Awiwu, niestety dopiero w domu zorientowałam się, że zostawiłam w kieszeni fotela kartę pokładową. Problem polega na tym, że są na niej moje dane, tzn imię nazwisko, numer paszportu i data ważności. Nie wiem co teraz zrobić, czy liczyć na to, że obsługa sprzątająca znalazła i wyrzuciła kartę, czy zastrzec paszport czy się nie przejmować.
Liczę na Waszą radę. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎 Hiszpańskie Costa Dorada w 3* hotelu 🏨🌊 Maj w słonecznej Katalonii za 2469 PLN 😎
Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙 Poszukaj zorzy za kołem podbiegunowym 😍❄ Wycieczka do Tromsø za 789 PLN (loty + ⭐⭐⭐ hotel) 🏔️💙
#2 PostWysłany: 09 Lut 2018 14:55 

srebrny
Odpocznij, wyśpij się i zapomnij...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 09 Lut 2018 14:57 

niebieski
Daj spokój, nic się nie stanie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lut 2018 15:27 

srebrny
@Onomatopeja11 Nie ty pierwsza i nie ostatnia,wiele kart pokładowych ląduje też w całości w lotniskowym koszu,choć chyba nie jest to polecany sposób pozbywania się makulatury zawierającej nasze dane ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Lut 2018 18:21 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@Onomatopeja11 - jak w hotelu poproszą cię o paszport i spiszą z niego dane, bo tego wymagają lokalne procedury, to też panikujesz i chcesz go zastrzegać? Olej to i się nie przejmuj. Z samym numerem i datą ważności nic nie zrobią. To są dane, które widzą setki ludzi na lotniskach czy w hotelach i nic się nie dzieje.

#6 PostWysłany: 09 Lut 2018 18:33 

No, a teraz jeszcze dołóż do tego kanarów :P
Oni już mogą z tym zrobić coś konkretniejszego (podpis nie jest konieczny).
 PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lut 2018 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
@Onomatopeja11 jak wróciłaś to nie masz się czym przejmować. Mi lecąc do Tel Avivu LOTem wbili pieczątkę "dodatkowa kontrola bezpieczeństwa". Jak to zobaczyłem to kartę podarłem i wyrzuciłem i posługiwałem się kartą mobilną. Musieli chyba jednak o tym gdzieś do systemu info dać, bo gate normalnie przeszedłem i... wyciągnęli mnie z autobusu do samolotu i sprawdzali ręcznym wykrywaczem metalu a bagaż z zawartością jakimś paskiem dziwnym. Także jak ktoś leci do Tel Avivu LOTem i zbiera karty pokładowe jak ja - niech tą do Tel Avivu sobie daruje i posługuje się jedynie mobilną :)

#8 PostWysłany: 12 Lut 2018 12:05 

srebrny
Piatek napisał(a):
Jak to zobaczyłem to kartę podarłem i wyrzuciłem i posługiwałem się kartą mobilną. Musieli chyba jednak o tym gdzieś do systemu info dać, bo gate normalnie przeszedłem i... wyciągnęli mnie z autobusu do samolotu i sprawdzali ręcznym wykrywaczem metalu

Jak byś nie kombinował,to nie musieliby cię z autobusu wyciągać ;)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#9 PostWysłany: 12 Lut 2018 12:10 
Awatar użytkownika

srebrny
miriam napisał(a):
Jak byś nie kombinował,to nie musieliby cię z autobusu wyciągać ;)

Myślałem, że to tylko wizualnie ta pieczątka jest - chciałem uniknąć tej dodatkowej kontroli bezpieczeństwa, ale jednak gdzieś to check-in musiał oznaczyć :) Swoją drogą to z 30% paxów było przed gate kontrolowanych dodatkowo, jakby nagle po przejściu kontroli bezpieczeństwa coś nielegalnego miało się magicznie pojawić u nich. Człowiek uczy się całe życie - na przyszłość do Izraela tylko z kartą mobilną :)

#10 PostWysłany: 12 Lut 2018 12:38 

miałam mobilną lecąc ze Stansted i po jej pokazaniu przed kontrolą bezpieczeństwa dostałam do ręki karteczkę z jakimś symbolem którą miałam pokazać następnej osobie z obsługi celem dodatkowej kontroli :? więc tak też się nie uniknie :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Lut 2018 12:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No i koniec tematu :)
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości