Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:27 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
niebieski
Lece wlasnie do LIS z KRK. Zrobilem sobie zdjecie tablicy lotow nad gate i lekko w kadrze, na bocznym planie byla pracownica Ryanair. Po 5 s byla juz u mnie z nakazem usuniecia zdjecia, jako powod podajac, ze ona tam jest. Jako ze zdjecir nie mialo duzej wartosci i chce byc wpuszczony na poklad, to skasowalem, ale zastanawia mnie jakim prawem kobieta tak powiedziala? Bylem w ogolnodostepnym miejscu, robilem zdj tablicy.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Spróbuj sfocić stewardessę :)

#3 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:33 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Może była oburzona, że nie robisz zdjęcia jej tylko tablicy a ona będzie tylko tłem ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:34 

niebieski
Ale ja nie fotografowalem pracownicy, tylko tablice :) nawet nie chcialbym jej fotografowac, cenie sie :)

#5 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:36 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
wtak napisał(a):
Spróbuj sfocić stewardessę :)

w Etihad czekalem kilkanascie minut az wszyscy wyjda i bede mogl zrobic zdjecie stewce-taka piekna byla.nigdy czegaos takiego nie widzialem :D
"niestety nie ma mowy"- to uslyszalem
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:49 

luc4s napisał(a):
Lece wlasnie do LIS z KRK. Zrobilem sobie zdjecie tablicy lotow nad gate i lekko w kadrze, na bocznym planie byla pracownica Ryanair. Po 5 s byla juz u mnie z nakazem usuniecia zdjecia, jako powod podajac, ze ona tam jest. Jako ze zdjecir nie mialo duzej wartosci i chce byc wpuszczony na poklad, to skasowalem, ale zastanawia mnie jakim prawem kobieta tak powiedziala? Bylem w ogolnodostepnym miejscu, robilem zdj tablicy.

Ja rozumiem to, że chciałeś pochwalić się na FB przed znajomymi zdjęciem tablicy lotów z lotniska w Lizbonie Krakowie, ale spróbuj po prostu po ludzku zrozumieć tę kobietę - ona tylko wykonywała swoją pracę, a mało kto lubi być fotografowany bez uprzedzenia, będąc w pracy. Nawet jeśli wyszło to przypadkowo, to po prostu należało kobietę przeprosić za nieporozumienie. Drążenie tematu nie ma sensu.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 12 Sty 2018 13:00, edytowano w sumie 1 raz
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:51 
Awatar użytkownika

Loty: 137
Kilometry: 209 093
niebieski
Widać ta kobieta też się ceni ;) A tak poważnie to prawo w zakresie ochrony wizerunku jest niejednoznaczne. Z jednej strony nie ma ogólnego zakazu utrwalania wizerunku innych osób (bez pytania ich o zgodę), a z drugiej każda osoba ma prawo nie zgodzić się na to, gdyż to narusza jej dobra osobiste. I ona z tego prawa skorzystała. I mówię tu tylko o utrwalaniu wizerunku, a nie o jego ewentualnym późniejszym rozpowszechnianiu.
W tej konkretnej sytuacji podejrzewam, że pracownica chciała po prostu uniknąć ewentualnych nieprzyjemności ze strony pracodawcy, w którego uniform była ubrana.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:52 

@Kian trzeba bylo wyciągnąć telefon i poprosić "by powtórzyła to do kamery" skoro to jak w innym temacie napisałeś zawsze skutkuje :D

A skąd my mamy wiedzieć jakie przepisy o robieniu zdjęć obowiązują w Portugalii, a i można było o nie Panią zapytać

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 12 Sty 2018 12:56, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#9 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:53 

niebieski
Doskonała i jednoznaczna odpowiedź;) Brawo!

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:54 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Miałes pełne prawo do zrobienia zdjęcia.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:57 

@luc4s - nie martw się, nic straconego, pomogę Tobie. W marcu będę leciał z Krakowa do Lizbony - zrobię dla Ciebie zdjęcie tablicy lotów przy bramce i wyślę Tobie :D Trzeba sobie pomagać w trudnych sytuacjach ;)

Ostatnio edytowany przez Anonymous 12 Sty 2018 13:00, edytowano w sumie 2 razy
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 12 Sty 2018 12:58 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@Kian trzeba bylo wyciągnąć telefon i poprosić, by powtórzyła to do kamery skoro zawsze skutkuje :D
A skąd my mamy wiedzieć jakie przepisy o robieniu zdjęć obowiązują w Portugalii, a i można było o nie Panią zapytać
To bylo w Krakowie. Zdj przydaloby mi sie jako przebitka w filmie, ale trudno, da sie zyc. Oczywiscie nie robilrm problemu, ale dziwne to.

#13 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:02 

boots napisał(a):

Nie pisz jak buc tylko podaj podstawę prawną tego prawa, ja rozróżniam prawo do fotografowania osób na ulicy do prawa fotografowania wszystkiego na lotnisku

Faktycznie lot do Portugalii
 PM off  

#14 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:04 

@luc4s, jakby co to ja mam zdjęcie tablicy z Dubaju. Chcesz?
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:06 

srebrny
Anonymous napisał(a):
boots napisał(a):

Nie pisz jak buc tylko podaj podstawę prawną tego prawa, ja rozróżniam prawo do fotografowania osób na ulicy do prawa fotografowania wszystkiego na lotnisku

Faktycznie lot do Portugalii

Podstawa prawna jest oczywista: brak przepisu stanowiącego przeciwnie. No chyba, że Ty taki przepis prawa znasz i podasz...?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:08 

Takie obiekty jak lotniska mają TAJNE plany jego zabezpieczenia, z tego wynikają choćby ograniczenia co do swobodnego fotografowania, kamerowania itp
 PM off  

#17 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:11 

srebrny
Czy regulamin tego lotniska zakazuje robienia zdjęć w miejscach przebywania pasażerów?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie namawiam do robienia zdjęć w miejscach gdzie nie można tego robić, ale istnieje cała masa łatwych w obsłudze programów do ich odzyskiwania :)
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:14 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Takie obiekty jak lotniska mają TAJNE plany jego zabezpieczenia, z tego wynikają choćby ograniczenia co do swobodnego fotografowania, kamerowania itp

Aby na pewno wiesz, w jakim wątku się udzielasz? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 12 Sty 2018 13:14 

niebieski
Anonymous napisał(a):
@luc4s, jakby co to ja mam zdjęcie tablicy z Dubaju. Chcesz?
A po co? Ja mam tez np. Namibii. :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości