Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Gru 2017 22:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Proszę unikajcie GOLDCAR jak ognia. To banda oszustów. Swoją przygodę opisałem na blogu. http://dookolakuli.pl/2017/12/15/goldcar/2/
Kontakt z nimi przysparza co najmniej kilku nieprzespanych nocy. Nawet nie chodzi o kasę, ale niemoc.
Uprzedzając komentarze. Tak mogłem się zapoznać z opiniami i skorzystać z innej firmy...
Gdybyście mieli jakieś inne pomysły jak uprzykrzyć życia tym oszustom, dajcie znać, chętnie dopiszę do listy.

Ostatnio edytowany przez grzegorz84, 25 Gru 2017 02:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
apadlo uważa post za pomocny.

Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN
 Temat postu: Re: Uwaga na Goldcar
#2 PostWysłany: 25 Gru 2017 01:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Milionowe kary za nieuczciwe praktyki http://www.konsumenteuropa.se/en/news-a ... practices/

Chętnie bym czytał że zrozumieniem ich umowy jednak:
The Italian Competition Authority (AGCM) declared: Goldcar does not inform consumers clearly and sufficiently about coverage and prices of the additional insurances. The AGCM did also not accept terms and conditions regarding refuelling. The Competition Authority criticized the company for taking advantage of consumers being in a weak position. In total, a fine of two million Euros was imposed on Goldcar Italy and Goldcar Spain.

Ostatnio edytowany przez Washington, 26 Gru 2017 11:45, edytowano w sumie 1 raz
ciach offtop
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Gru 2017 01:37 

Goldcar zasłużenie cieszy się złą opinią. W necie jest pełno podobnych historii. Jeżeli się decydujemy to z pełną świadomością. Pewnie wykupienie pełnego ubezpieczenia rozwiązuje sprawę. W końcu chodzi o to by zarobić. Autor chciał pokazać, że da radę z nimi no i nie dał. :? Dziwię się, że osoba z 4 latami na forum wpakowała się w taką historię, choć wpisów ostrzegających o Goldcar jest mnóstwo. W zasadzie co kilka miesięcy ktoś oszukany ostrzega, innych wpisów chyba nie ma, a mimo to historia się powtarza. Ma czas na tworzenie bloga, walkę opisywanie. Jeśli masz jaja i wynajmij włoskiego prawnika, zaangażuj rzecznika konsumentów i pozwij dziadów. Tylko takie działania dają rezultat i pomagają w relacjach z takimi firmami. Całe te wpisy mają bowiem głęboko w............. Całe te prawne dywagacje boots śmiechu warte. Już widzę jak lecą do sądu z art. 212 k.k. Co więcej moim daniem mieliby duże szanse by taką sprawę przegrać.
Marcin P. też twierdził, że on nikogo nie oszukał i dotrzymał wszystkiego co było zapisane w umowach. Nie jego wina, że umów nie czytali. Ciekawe czy go uniewinnią.
 PM off
Tom K lubi ten post.

#4 PostWysłany: 25 Gru 2017 01:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Goldcar zasłużenie cieszy się złą opinią. W necie jest pełno podobnych historii. Jeżeli się decydujemy to z pełną świadomością. Pewnie wykupienie pełnego ubezpieczenia rozwiązuje sprawę. W końcu chodzi o to by zarobić. Autor chciał pokazać, że da radę z nimi no i nie dał. :? Dziwię się, że osoba z 4 latami na forum wpakowała się w taką historię, choć wpisów ostrzegających o Goldcar jest mnóstwo. W zasadzie co kilka miesięcy ktoś oszukany ostrzega, innych wpisów chyba nie ma, a mimo to historia się powtarza. Ma czas na tworzenie bloga, walkę opisywanie. Jeśli masz jaja i wynajmij włoskiego prawnika, zaangażuj rzecznika konsumentów i pozwij dziadów. Tylko takie działania dają rezultat i pomagają w relacjach z takimi firmami. Całe te wpisy mają bowiem głęboko w............. Całe te prawne dywagacje boots śmiechu warte. Już widzę jak lecą do sądu z art. 212 k.k. Co więcej moim daniem mieliby duże szanse by taką sprawę przegrać.
Marcin P. też twierdził, że on nikogo nie oszukał i dotrzymał wszystkiego co było zapisane w umowach. Nie jego wina, że umów nie czytali. Ciekawe czy go uniewinnią.
Dałem się też nabrać innym firmom wynajmującym samochody. W styczniu wynajmuję kolejny i jestem pewien, ze też mnie naciągną (chyba, że wczesniej trafię do więzienia). I chyba nigdy nie czułem się traktowany fair przez nie. Praktyki stosowane w tzw. tanich liniach to pikuś w porownaniem z małym drukiem pisanymi umowami o wynajem samochodu. Dlatego też byłem pewny, że i w GOLDCAR mnie rypną, nie spodziewałem się, że w taki sposób.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Gru 2017 01:49 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
To dorzucę jeszcze chrustu aby płomień był większy.
W moim przypadku podpisałem umowę, zapłaciłem itd. Ubezpieczenie w firmie zewnętrznej. Padło sprzęgło. Zewnętrzna firma nie ponosi odpowiedzialności. GoldCar także. Jednak w umowie którą podpisałem nie ma tego zaznaczonego. Nawet nie ma nic o usterce mechanicznej.
Powołują się na inną wersję umowy będącą na ich stronie. Sprawa trwa już 2 lata.
@boots co z tego że mam rację jak oni mają moje zabezpieczenie z kk?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Gru 2017 01:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Współczuję!

Ostatnio edytowany przez krasnal, 25 Gru 2017 09:41, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Gru 2017 01:51 

Przecież jak wygrasz sprawę w sądzie będą musieli zwrócić kasę pobraną z karty. Jeżeli nie idziesz do komornika.
 PM off  

#8 PostWysłany: 26 Gru 2017 11:59 
Site Admin

Temat posprzątałem. Proszę się w nim skupić na opiniach o firmie Goldcar (najlepiej opartych na własnych doświadczeniach)
grzegorz84 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 22 Sty 2018 14:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Postaram się skupić na własnych doświadczeniach:) :D :D :D
Szanowni Forumowicze, miło mi poinformować, że MasterCard uznał mój chargeback w stosunku do opłat pobranych przez firmę GOLDCAR. Na całość wnioskowanej przeze mnie kwoty.
Nie poprzestaję w wysiłkach, wysłałem ponowne zapytanie do mBanku jakie poczynania podjęli, żeby inni klienci nie poczuli się oszukani przez tę firmę.
Dziś update na http://dookolakuli.pl/goldcar

Ostatnio edytowany przez grzegorz84, 22 Sty 2018 14:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 22 Sty 2018 14:28 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Gratuluję wytrwałości (zawziętości) w walce z nimi. Oby więcej takich finałów.

#11 PostWysłany: 22 Sty 2018 15:34 

niebieski
Brawo! Też miałem z nimi jazdy, jak prawie każdy, ale to była raczej drobnostka i zakończyło się szczęśliwie.

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off

#12 PostWysłany: 22 Sty 2018 18:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Oddzieliłem część włoską od tematu maltańskiego. No i gratuluję pozytywnego rozwiązania sytuacji!
 Profil Relacje PM off

#13 PostWysłany: 28 Mar 2018 15:57 

Zobaczmy czy coś się zmieniło ... auto odbieram w nocy w Piza ( średnia ocen 1,2 na 5 :P)
będzie hazard 8-)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 16 Lip 2018 14:30 

Noooooo....... 8-)

neutralnie
*40EUR za to, że Pan poczekał 25min po zamknięciu wypożyczalni ( otwarta do 24)

minus
*10EUR za opłtę , że dostałem diesla
*mega naciąganie na ubezpieczenie
*depozyt zwolniony dopiero po 5 dniach

Plusy
* nowe autko
*szybkość obsługi , szybkość zwrotu auta

Podsumowanie.
Trzeba być ostrożnym albo wykupić full ubezpieczenie u nich ale mimo wszystko na mały +
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość