Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:46 

Loty: 88
Kilometry: 161 652
Hej wszystkim!

Za dwa tygodnie wraz z dziewczyną wybieramy się na 5 dni do Tel Avivu.
Moje pytanie dotyczy ilości funduszy - mianowicie chciałbym się poradzić, ile pieniędzy powinienem mieć, żeby nie musieć się szczypać i skorzystać w pełni z wyjazdu. Gro zamierzamy spędzić na miejscu plus wycieczka do Jerozolimy, restauracje, targi itd itp. Liczę na opinie osób które wybierały się na podobny okres czasu.
Wiem, że przelicznik PLN do ILS to plus minus 1/1. Czy kwota 1000 ILS na osobę będzie w porządku?

Z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#2 PostWysłany: 20 Gru 2017 10:52 

niebieski
Przemyśl jeszcze Jerozolimę: http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_kon ... rozujacych
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:20 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Nie strasz ludzi zaleceniami MSZ. Wystarczy poczytać informacje od osób, które są/były na miejscu.

Sam jadę tylko do Jerozolimy za 2 tygodnie i póki co nie widzę powodu, aby tam nie jechać. Wprost przeciwnie, na pewno będzie luźniej i przyjemniej, bo sporo przestraszonych nie przyjedzie tam w tym czasie.

@Dreszcz - 1000 zł na osobę, to raptem 200 zł dziennie. Nie piszesz, czy hotele też mają się w tej kwocie zmieścić. Bo jeżeli tak, to na pewno tyle nie wystarczy.

Jest wiele informacji na forum, wystarczy poszukać. Np. tutaj:

jak-oszczedzic-w-izraelu,1222,83012
Tom K lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Gru 2017 11:32 

Loty: 88
Kilometry: 161 652
Hej, dzięki za odpowiedź - hotel i przeloty mam już opłacone, chodzi mi tylko o wydatki "na miejscu".

Co do ostrzeżeń MSZ, gdybym się nimi przejmował to siedziałbym w domu.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Gru 2017 11:34, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Gru 2017 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Przelicz sobie też transport - ceny są łatwe do znalezienia i pomogą w ocenie kwoty. Ponadto zastanowiłbym się na Twoim miejscu czy nie warto zjechać nad Morze Martwe. W Tel Avivie wiele z morza nie skorzystasz, tzn ok pewnie na upartego dałoby się do niego wejść, ale bardzo przyjemne to nie będzie. Za to do Martwego wejdziesz plus przyjemnie będzie poleżeć sobie na plaży.
Problem jaki tu widzę, to nie da się czasowo połączyć Jerozolimy i Morza Martwego jednego dnia. Musiałbyś skorygować jeden nocleg i zostać w Jerozolimie, lub dwa razy przyjechać z Tel Avivu (nie wiem czy jedzie coś nad Morze Martwe z Tel Avivu, tzw bliskie Morze Martwe, a nie na południu). Koszt zwiększyłby się o 32 szekle osoba + dojazd nad morze, bodaj 42 szekle w obie, bez karty.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości