Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lis 2017 20:04 

Loty: 1
Kilometry: 792
Witam,

za kilka dni wylatuje do Tajlandii, moja Żona chciałaby parę dni polezec na "rajskiej" wyspie. Patrząc na pogodę w necie, wszędzie pada. Próbowałem znaleźć jakieś kamerki online ale mega słabo z tym. Czy ktoś z Was jest obecnie na ktorejkolwiek wyspie i może napisać parę słów nt panującej tam pogody? Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam :)

Ostatnio edytowany przez krasnal, 08 Sty 2018 08:44, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 07 Lis 2017 20:20 

Loty: 141
Kilometry: 276 250
Mi tez pokazuje na wszelakich aplikacjach, ze pada a pogoda jest wyśmienita.

Aktualnie na Koh Lipe, na którym jestem od poniedziałku pogoda wymarzona dla "plażowiczek"

Przez weekend na Phi Phi bylo super, niebo lekko zachmurzone, wiaterek i czasem przelotny deszczyk.

Nie ma co sie stresować pogoda on line, bo juz kilka razy tez miałem przekładać wyjazdy (weekend w górach itp) a pogoda była rewelacyjna!

#3 PostWysłany: 09 Lis 2017 04:55 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
@Czwarty Jestem drugi dzień na Koh Lanta, właśnie wybieram się na plaże. Pogoda plażowa, świeci słońce choć trochę chmur też jest. Wg prognozy leje itd, padało faktycznie w nocy. Ale teraz jest ok, wczoraj było to samo.

#4 PostWysłany: 09 Lis 2017 08:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Z jakich prognoz korzystacie? Jakoś nie widzę żeby miały być wszędzie ulewy :roll:
Jedyna słuszna to tmd.go.th i to, że jest ikonka deszczu nic nie znaczy. Ważniejsze jest ile dają procent precipitation coverage. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że jeśli jest grubo powyżej 50% to coś się wylęgnie. Wartości rzędu 30-40% można ignorować.

Mają swoją aplikację na smartfony, polecam "Thai weather" od Thai Meteorological Department.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 09 Lis 2017 09:19 
Awatar użytkownika

niebieski
a na Koh Samui jak to wyglada ?
jaki bedize najlepszy czas na te okolice ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Lis 2017 03:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Akurat Samui jest o tyle fajne, ze bez problemu można tam oglądać kamerki które powiedzą jak jest aktualnie. Na Lancie w dzień jest pełne słońce, w nocy pada. Także prognozy się sprawdzają bo rzeczywiście pada. Co więcej pełene słońce jest nad plażami, a nad środkiem wyspy unoszą się chmury.

#7 PostWysłany: 07 Sty 2018 23:45 

Może ktoś aktualnie przebywa w południowej Tajlandii i chce się podzielić informacjami na temat pogody? :) Styczeń/Luty są raczej suchymi miesiącami, ale z tego co właśnie zobaczyłem w prognozach w tym roku jest inaczej :roll: 19 stycznia lecę na 2 tygodnie do Bangkoku i w planach miałem jedno z miejsc wymienionych w temacie. Z góry dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Sty 2018 09:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli chodzi o Tajlandię to tam w prognozach zwykle pada, co nijak nie ma się do rzeczywistości. JEśli chcesz wiedzieć jaka jest obecnie pogoda odszukaj kamery internetowe w interesującym Cię miejscu lub jego pobliżu.

#9 PostWysłany: 08 Sty 2018 10:39 

Pamiętam jak byłem w Tajlandii w marcu 2015r. to na prognozach nie było grama deszczu, a teraz jednak jest prawie codziennie. Masz może jakiegoś linka z kamerkami online poza tymi z ko samui?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Sty 2018 11:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja za to byłem 2 razy i za każdym razem prognoza mówiła o deszczu każdego dnia. A padało czasem w nocy, a jak w dzień coś spadło to po chwili było pełne słońce. Także nie ufałbym.
A kamery znajdziesz wpisując miejsce do którego jedziesz. W wielu miejscach mają już kamery, choć oczywiście nie wszędzie.

#11 PostWysłany: 08 Sty 2018 12:21 

Czyli można się nie przejmować :) Dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Sty 2018 12:34 
Awatar użytkownika

srebrny
@dziabulek z ciekawości z jakiej prognozy korzystałeś? Korzystałem zawsze z tej o której wspomniałem we wcześnjejszym poście i nigdy mnie nie zawiodła. Prognozy z globalnych serwisów typh accuweather można sobie w buty wsadzić.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Sty 2018 12:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja w grudniu zaliczyłem małą wtopę ignorując prognozy.
Plan był taki że jeżeli na Koh Samui będzie lało, to ląduję na NST i busem jadę na zachodnie wybrzeże. Okazało się że mój lot odwołano bo przez niekończące się od 2 tygodni opady, na pasie startowym poziom wody dochodził do 0,5m a okolicznych drogach do 1.5m. Do dziś przekroczone są krytyczne poziomy a teoretycznie od mamy porę suchą, także wybierając się w najbliższych dniach brałbym hotele z anulacją i miał przygotowaną alternatywę.

#14 PostWysłany: 08 Sty 2018 12:58 

Czyli Ko Samui lepiej jeszcze odpuścić. Na szczęście jeszcze nie kupowałem noclegów bo loty kupiłem dwa dni temu. Tak wygląda pogoda na phuket od @cypel https://tmd.go.th/en/province.php?id=75
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 08 Sty 2018 13:15 

srebrny
cypel napisał(a):

Mają swoją aplikację na smartfony, polecam "Thai weather" od Thai Meteorological Department.

Jak tam ustawić zrozumiały język?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Sty 2018 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@cypel szczerze mówiąc to wiadomo szedłem na łatwiznę i wpisywałem w google lub korzystałem z tej w telefonie (możliwe, ze to nawet ta sama). Prawda jest taka, ze nie przejmowałem się zbyt tematem, bo wiem, że czasem popada.
Ostatni mój pobyt na Koh Lanta, rano o dziwo w czasie śniadania padało, ulewa jak to w tamtych okolicach. Skończyliśmy jeść śniadanie przestało, po 15 minutach słońce na niebie, a ostatecznie było to dzień bez żadnej chmury z najlepszą widocznością ze wszystkich (widać było najwyraźniej sąsiadujące wyspy). Ale w prognozie jeśli był deszcz to w sumie był on słusznie, w końcu rano przez te kilkadziesiąt minut padało.

#17 PostWysłany: 08 Sty 2018 18:46 
Awatar użytkownika

srebrny
boots napisał(a):
cypel napisał(a):

Jak tam ustawić zrozumiały język?

Kliknij w koło zębate (ikonka pod temp.) i na górze po prawej wybierz english
 Profil Relacje PM off
boots lubi ten post.
boots uważa post za pomocny.

#18 PostWysłany: 15 Sty 2018 14:23 

Loty: 224
Kilometry: 572 860
niebieski
Nie wiem czy jeszcze potrzebujesz ale wczoraj i przedwczoraj na phi phi bylo słonecznie i ponad 30 stopni
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 17 Sty 2018 11:55 

Dzięki za info. Już zaklepałem noclegi na phuket i ko lancie.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 17 Sty 2018 13:32 

Na Koh Mook przez 3 dni od 13.01 nie padalo, ale było dość pochmurno. Temperatura pewnie z 25-30. Od wczoraj jestem na ko Lancie, wczoraj około godzinna ulewa po południu, teraz też leje jak z cebra, ale cały dzień do wieczora było bardzo ładnie i ciepło.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości