Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Iranu
#341 PostWysłany: 06 Wrz 2017 14:09 

platynowy
Ktoś potwierdzi stawki w €/$ z ostatnich dni?

🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
#342 PostWysłany: 10 Wrz 2017 12:13 

złoty
Wjeżdżałem 01.09 i płaciłem 75 euro. Nie wiem jaka jest stawka w dolarach.
 Profil Relacje PM off
kusiu0 uważa post za pomocny.

#343 PostWysłany: 16 Wrz 2017 13:04 

@walerek
A weryfikacja noclegu jakaś była ? Dzwonili pytali, miałeś coś ?
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 16 Wrz 2017 13:15 

złoty
@kusiu0

Na lotnisku o dziwo pytał urzędnik wstępnie o ubezpieczenie, którego nie oglądał.
Po zapłacie za wizę i zdaniu paszportów wyszedł inny, który dość dokładnie pytał o plan pobytu.
Oglądał rezerwację hoteli, bilety kolejowe.
Nigdzie przy nas nie dzwonił.
Paszporty z wizami oddane po 20 minutach.
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 30 Wrz 2017 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
niebieski
witam
szybkie pytanie czy ktoś załatwiał wizę do Iranu online ? Co wpisujemy w place issue - nie ma ambasady w Warszawie ; czy jak wpiszę lotnisko IKa będzie ok ?

Załączniki:
Bez tytułu02.jpg
Bez tytułu02.jpg [ 104.71 KiB | Obejrzany 1655 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 05 Paź 2017 13:23 

Na świeżo - byliśmy w Iranie 19.09 - 01.10
Przy wizie nikt nie chciał zdjęć, nie sprawdzono nam też ubezpieczenia ani rezerwacji, chociaż część osób szła do osobnego okienka żeby zweryfikować sobie ubezpieczenie. Loteria.
Płaciliśmy po 90$. Myślę, że zajęło to max 0,5- 1 h. Miedzy okienkami a nami były dwie Iranki - łączniczki które podawały dokumenty/paszporty, nie mieliśmy kontaktu z Panami z okienka. Nie warto bawić się wcześniej w wizę.
Ktoś spotkany mówił o cofniętym Japończyku ze wzg na brak rezerwacji, czy wierzyć nie wiem.
Przy wylocie trafił się psychol rzucający we wszystkich paszportami i czepiający się o patrzenie na niego...
Polecam Iran :)
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 05 Paź 2017 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 211
Kilometry: 384 488
niebieski
Mi tydzień temu oglądali ubezpieczenie. Pan na wydrukowanym certyfikacie dał "okejkę" z parafką. Cena za wizę 75 EUR. Żadnych pytań o rezerwacje noclegów nie było. Zdjęć też nie chcieli. Cała procedura ok 20 min i wiza w paszporcie.
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 05 Lis 2017 23:32 

niebieski
b79 napisał(a):
Przekonam się 29 września :) Ale problemów nie przewiduję. Uważam że gdyby coś miało się wydarzyć, to na etapie wniosku wizowego.

I jak się potoczyły Twoje losy?
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 06 Lis 2017 01:11 

Loty: 157
Kilometry: 256 049
niebieski
@dajkamienia Bez żadnych problemów, pieczątka izraelska być może nawet nie została zauważona. Przylot miałem z Baku o 22.30 (podobno fala jest dopiero po północy), tak więc nawet kolejek nie było i cała procedura przejścia celnego trwała raptem moment. Relacja z podróży na f4f wkrótce.
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#350 PostWysłany: 07 Lis 2017 14:33 

niebieski
Potwierdzam, pieczątka z Izraela ani wiza z USA nie stanowią problemu.
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 20 Gru 2017 20:07 

Witam
Mam pytanie odnośnie wizy przy wjeździe. Złożyłam online wniosek i dostałam odmowę.W uzasadnieniu mam kontakt z agencją. Załatwić wizy przez agencję już nie zdążę - mam 2 tygodnie do wyjazdu. Wychodzi na to, że niepotrzebnie składałam, mogłam zrobić to dopiero na lotnisku. Mój chłopak dostał online bez problemu.
Spotkał się ktoś z czymś takim. Co radzicie teraz robić? Jechać i starać się lotnisku? Czytam też, że już nie mogę dostać on arrival, z powodu tej odmowy....
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 21 Gru 2017 00:36 

niebieski
@iriomoa

ale co to znaczy kontakt z gaencja? zadzwon do nich i wyjasnij powod odmowy.
Bo jak tu nie dali to na granicy tym bardziej...:(
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 21 Gru 2017 00:58 
Awatar użytkownika

Loty: 404
Kilometry: 665 486
niebieski
Informacja z 12.12.17 Fala po północy jest taka, że lądując po 1 nic się nie działo i chłopcy z kontroli spali. Wszystkie procedury wizowe zajęły mniej niż godzinę. Jedyny problem był z ubezpieczeniem. Marudzili z 10 minut, że powinna być jeszcze pieczątka ubezpieczalni. W końcu ich przegadaliśmy bo było nas ośmiu, ale lecąc jeszcze raz postarałbym się o nią.
 Profil Relacje PM off
marcino123 uważa post za pomocny.

#354 PostWysłany: 21 Gru 2017 01:00 

Cześć
Dostałam wiadomość :

Your visa application has been rejected
Reason for rejection:: Please apply via travel agency.

Your sincerely,
Department of Electronic Visa, Ministry of Foreign Affairs.
Islamic Republic of IRAN

Napisałam do nich, ale nie otrzymałam odpowiedzi. Dzisiaj w ambasadzie nikt nie odbierał, spróbuję jutro i zobaczymy. Jadę z chłopakiem, który jest Czechem i dostał ta wizę bez problemu- odbiór na lotnisku. Nigdzie nie zaznaczam, bo nie zauważyłam pytania czy jadę sama czy z kimś..... Żałuję teraz, że wogole składałam to online zamiast zwyczajnie lecieć i dostać w Teheranie
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 21 Gru 2017 01:33 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
Ludzie dajcie spokoj sobie z tymi wizami w konsulatach czy tam innymi e-visami. Zdecydowanie wieksza szansa jest ze urzednik wam jej nie wbije bo zabraknie wam jakiegos dokumentu lub system z jakichs powodow wypluje odmowe. Na lotnisku placisz i po godzinie dostajesz nie dosc ze szybciej to jeszcze taniej. po co sobie komplikowac zycie.

jedyne o co mozna zadbac przed to ubezpieczenie, najlepiej z wyraznie wyszczegolnionym ze jest wazne w Iranie bo nie zawsze satysfakcjonuje ich napis World. jezeli tego nie ma to po prostu wyedytujcie albo dopiszcie to w paincie - potwierdzam ze dziala i nie tylko w moim przypadku
 Profil Relacje PM off
becek uważa post za pomocny.

#356 PostWysłany: 21 Gru 2017 08:39 

niebieski
@iriomoa

Gdzie składałas ten wniosek online? Z tego co wiem Polacy musza korzystac z posrednika (lub oczywiscie juz na lotnisku, co sam zrobilem i nie bylo problemu). Dzwoncdo ambasady, ale ja na twoim miejscu bym levial i zalatwial na lotnisku, poszlo moim zdaniem tylko o sposób zlozenia aplikacji.

Ubezpieczenie koniecznie z dopiskiem "including Iran", w przeciwnym razie trzeba dokupic na miejscu za jakas stowe, wiec tez nie ma dramatu.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 27 Gru 2017 10:38 

Cześć.
Wniosek składałam na http://e_visa.mfa.ir/en/ i teraz żałuję... Dzwoniłam do agencji przed świętami i w tak krótkim czasie nie są mi w stanie załatwić wizy, tylko kod autoryzacyjny, ale też bez gwarancji czy mnie wpuszczą do Iranu. Mam wylot 7stycznia, więc praktycznie nic już nie i zdąże. Dzwoniłam do ambasady w Polsce, gdzie zostałam poinformowana, że nie mają oni dostępu do e-wiz.... Wydzwaniam na numery ze strony ewizowej, ale tam nikt nie odbiera, na maila też nikt nie odpowiedział. Wygląda na to, że moje zwiedzanie Iranu się skończyło.... Myślę jeszcze, czy nie lecieć i nie starać się o VOA, ale z drugiej strony czytam, że w przypadku wcześniejszej odmowy nie można tego robić....

Ostatnio edytowany przez Zeus, 27 Gru 2017 15:51, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 27 Gru 2017 11:09 

niebieski
Na tej stronie eVisa nie ma zadnego telefonu? Sprobuj sie z nimi skontaktowac, moze coś poradzą. Moim zadaniem powodem byla tylko niewlasciwa droga zawnioskowania, wiec osobiscie zaryzykowalbym VoA. Ale ocen czy jesli coś pójdzie nie tak, będziesz w stanie udzwignac to ryzyko.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez Zeus, 27 Gru 2017 15:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 27 Gru 2017 15:44 

Probowalam wszystkie numery ze strony, nikt nie odbiera poza Emiratami, gdzie dowiedziałam się, że mam zadzwonić jutro, bo konsula nie ma. Z jednej strony ryzykowalabym wyjazd, z drugiej - w głowie siedzi mi, że dostanę odmowę na lotnisku z powodu tej evizowej odmowy... Jestem zła na siebie, że składałam o tą evize. Z drugiej strony nie jestem z Polski, a w Izraelu nigdy nie byłam, więc przeciwwskazań żadnych nie ma....

Ostatnio edytowany przez Zeus, 27 Gru 2017 15:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 21 Sty 2018 18:21 

Cześć. Ja tylko kwoli informacji. Po odmowie eVisa skontaktowałam się z agencją, jedną polską, która za wydanie numeru referencyjnego zaśpiewała sobie 100euro... Skontaktowałam się z key2persia, irańską agencją, która numer referencyjny wysłała mi już następnego dnia, a kosztowało mnie to 25$. Na lotnisku bez problemu dostalam VOA. Od 6 stycznia jesteśmy w Iranie, ktory polecam wszystkim - ludzie są cudowni, a kraj piękny.
Pozdr.
 Profil Relacje PM off
digger lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 846 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości