Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kierunek Afryka
#1 PostWysłany: 01 Sie 2011 20:05 

Potrzebuje biletów dla 5 osób jak najtaniej w terminie grudzien - styczen (tak żeby na miejscu być około miesiąca) i teraz możliwe opcje.

1. Najlepiej w jedną stronę do Lusaki w Zambii a powrotny z Zanzibaru/dar es salaam z Tanzanii.

Możliwe dowolne opcje po okolicznych portach lotniczych, wszelkie sugestie mile widziane.

To co znalazłem do tej pory to dobre ceny z Kairu do >Dar/Zanzibaru po 1250PLN lub wyzej wspomniane multicity po 1850PLN ale pojawia sie problem z dolotem do Kairu i ta cena nie jest juz tak atrakcyjna. Nie ma możliwości doleciec do Kairu w sensownej cenie dla 5 osób. Jeśli ktoś rozwiązałby ten problem to byłoby super.

Jeśli nie do Kairu to może macie ciekawą propozycję bezpośrednio do Afryki wschodniej???
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
 Temat postu: Re: Kierunek Afryka
#2 PostWysłany: 01 Sie 2011 20:07 
Awatar użytkownika

niebieski
superneon napisał(a):
Potrzebuje biletów dla 5 osób jak najtaniej w terminie grudzien - styczen (tak żeby na miejscu być około miesiąca) i teraz możliwe opcje.

1. Najlepiej w jedną stronę do Lusaki w Zambii a powrotny z Zanzibaru/dar es salaam z Tanzanii.

Możliwe dowolne opcje po okolicznych portach lotniczych, wszelkie sugestie mile widziane.

To co znalazłem do tej pory to dobre ceny z Kairu do >Dar/Zanzibaru po 1250PLN lub wyzej wspomniane multicity po 1850PLN ale pojawia sie problem z dolotem do Kairu i ta cena nie jest juz tak atrakcyjna. Nie ma możliwości doleciec do Kairu w sensownej cenie dla 5 osób. Jeśli ktoś rozwiązałby ten problem to byłoby super.

Jeśli nie do Kairu to może macie ciekawą propozycję bezpośrednio do Afryki wschodniej???

a lot.com do kairu sprawdzales? z tego co pamietam ich first minute to bylo ok 6 stowek/os,rt.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Sie 2011 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 142 548
Cześć

Ja około 3 tygodni temu kupiłem na stronie Egyptair 3 bilety z Warszawy przez Kair do Nairobi (wylot 19.1.2012) a powrót (12.2.2012) z Entebbe z Ugandy przez Kair do Warszawy.
Koszt 2256 zł za osobę.
Wszystko w każdą ze stron jest na jednym bilecie, a połączenie Warszawa - Kair i Kair - Warszawa, wprawdzie wykonywane przez LOT ale oznaczone Egipskim numerem lotu, więc mam nadzieję, że w przypadku zawieszenia połączeń LOTu do Kairu na zimę coś w zamian egipskie linie mi zapewnią. Przynajmniej tak napisali na infolinii.

Sprawdź też szeroko niedawno opisywane łączone połączenia Lotu Warszawa - Mediolan, a później Etopskich linii do Afryki Wschodniej (Arusha, Zanzibar, Dar Es Salaaam i chyba Mombassa) i powrót analogiczny z dowolnego z tych miast do Mediolanu.
Koszt również wyniósł około 2300 zł/osoba za osobno kupowane bilety Warszawa - Mediolan, Mediolan - Warszawa oraz Mediolan - Arusha a powrót z Zanzibaru do Mediolanu.
Tym razem termin to listopad 2011.
Nie wiem oczywiście czy jeszcze coś się znajdzie.
PZDR
Gerber
http://www.facebook.pl/SzczytyAfryki
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Sie 2011 21:47 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
z Maroko gdziekolwiek pojechać do innego kraju jest problem, kolei są tylko 2 linie, jedna nie daleko granicy Algierii, ale tej granicy nie można przekroczyć, druga opcja to z Agadiru 24 h do Dakhli i stamtad probowac do Mauretanii, ale to tez ciężko bo tam są jakieś zaminowane tereny i tylko raz na jakiś czas policja robi konwój, że można się tam przedostać przez granicę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Sie 2011 22:16 

Z tym lotem to byłoby pięknie gdyby tych promocyjnych biletow bylo wiecej niz jeden na lot.

Egypt air wychodzi w miare ale nie za bardzo mi pasuja inne miejsca procz dar es salaam. Miejscem ktore musze odwiedzic jest północna z
Zambia, a jesli to mozliwe to wolalbym uniknac podwojnego kupowania wiz do tego samego kraju bo jade z rodzina i komplety wiz po 50e/os stają się sporym kosztem. Chciałbym odwiedzic rwande ale optymalne rozwiaznie wtedy byloby w jedna strone do Lusaki i spowrotem z entebbe.

Tak czy inaczej dzieki za dotychczasowe rady.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości