Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kierunek Afryka
#1 PostWysłany: 01 Sie 2011 20:05 

Potrzebuje biletów dla 5 osób jak najtaniej w terminie grudzien - styczen (tak żeby na miejscu być około miesiąca) i teraz możliwe opcje.

1. Najlepiej w jedną stronę do Lusaki w Zambii a powrotny z Zanzibaru/dar es salaam z Tanzanii.

Możliwe dowolne opcje po okolicznych portach lotniczych, wszelkie sugestie mile widziane.

To co znalazłem do tej pory to dobre ceny z Kairu do >Dar/Zanzibaru po 1250PLN lub wyzej wspomniane multicity po 1850PLN ale pojawia sie problem z dolotem do Kairu i ta cena nie jest juz tak atrakcyjna. Nie ma możliwości doleciec do Kairu w sensownej cenie dla 5 osób. Jeśli ktoś rozwiązałby ten problem to byłoby super.

Jeśli nie do Kairu to może macie ciekawą propozycję bezpośrednio do Afryki wschodniej???
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na Maderze od 1584 PLN 😍💚 Bezpośrednie loty + 3* hotel ze śniadaniami i widokiem na ocean 🍴🌊 Tydzień na Maderze od 1584 PLN 😍💚 Bezpośrednie loty + 3* hotel ze śniadaniami i widokiem na ocean 🍴🌊
Wakacje ☀️ Santoryn w szczycie sezonu za 1549 PLN 🌅🇬🇷 Bezpośrednie loty + ⭐⭐⭐ hotel na tydzień Wakacje ☀️ Santoryn w szczycie sezonu za 1549 PLN 🌅🇬🇷 Bezpośrednie loty + ⭐⭐⭐ hotel na tydzień
 Temat postu: Re: Kierunek Afryka
#2 PostWysłany: 01 Sie 2011 20:07 
Awatar użytkownika

niebieski
superneon napisał(a):
Potrzebuje biletów dla 5 osób jak najtaniej w terminie grudzien - styczen (tak żeby na miejscu być około miesiąca) i teraz możliwe opcje.

1. Najlepiej w jedną stronę do Lusaki w Zambii a powrotny z Zanzibaru/dar es salaam z Tanzanii.

Możliwe dowolne opcje po okolicznych portach lotniczych, wszelkie sugestie mile widziane.

To co znalazłem do tej pory to dobre ceny z Kairu do >Dar/Zanzibaru po 1250PLN lub wyzej wspomniane multicity po 1850PLN ale pojawia sie problem z dolotem do Kairu i ta cena nie jest juz tak atrakcyjna. Nie ma możliwości doleciec do Kairu w sensownej cenie dla 5 osób. Jeśli ktoś rozwiązałby ten problem to byłoby super.

Jeśli nie do Kairu to może macie ciekawą propozycję bezpośrednio do Afryki wschodniej???

a lot.com do kairu sprawdzales? z tego co pamietam ich first minute to bylo ok 6 stowek/os,rt.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Sie 2011 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 142 548
Cześć

Ja około 3 tygodni temu kupiłem na stronie Egyptair 3 bilety z Warszawy przez Kair do Nairobi (wylot 19.1.2012) a powrót (12.2.2012) z Entebbe z Ugandy przez Kair do Warszawy.
Koszt 2256 zł za osobę.
Wszystko w każdą ze stron jest na jednym bilecie, a połączenie Warszawa - Kair i Kair - Warszawa, wprawdzie wykonywane przez LOT ale oznaczone Egipskim numerem lotu, więc mam nadzieję, że w przypadku zawieszenia połączeń LOTu do Kairu na zimę coś w zamian egipskie linie mi zapewnią. Przynajmniej tak napisali na infolinii.

Sprawdź też szeroko niedawno opisywane łączone połączenia Lotu Warszawa - Mediolan, a później Etopskich linii do Afryki Wschodniej (Arusha, Zanzibar, Dar Es Salaaam i chyba Mombassa) i powrót analogiczny z dowolnego z tych miast do Mediolanu.
Koszt również wyniósł około 2300 zł/osoba za osobno kupowane bilety Warszawa - Mediolan, Mediolan - Warszawa oraz Mediolan - Arusha a powrót z Zanzibaru do Mediolanu.
Tym razem termin to listopad 2011.
Nie wiem oczywiście czy jeszcze coś się znajdzie.
PZDR
Gerber
http://www.facebook.pl/SzczytyAfryki
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Sie 2011 21:47 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
z Maroko gdziekolwiek pojechać do innego kraju jest problem, kolei są tylko 2 linie, jedna nie daleko granicy Algierii, ale tej granicy nie można przekroczyć, druga opcja to z Agadiru 24 h do Dakhli i stamtad probowac do Mauretanii, ale to tez ciężko bo tam są jakieś zaminowane tereny i tylko raz na jakiś czas policja robi konwój, że można się tam przedostać przez granicę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Sie 2011 22:16 

Z tym lotem to byłoby pięknie gdyby tych promocyjnych biletow bylo wiecej niz jeden na lot.

Egypt air wychodzi w miare ale nie za bardzo mi pasuja inne miejsca procz dar es salaam. Miejscem ktore musze odwiedzic jest północna z
Zambia, a jesli to mozliwe to wolalbym uniknac podwojnego kupowania wiz do tego samego kraju bo jade z rodzina i komplety wiz po 50e/os stają się sporym kosztem. Chciałbym odwiedzic rwande ale optymalne rozwiaznie wtedy byloby w jedna strone do Lusaki i spowrotem z entebbe.

Tak czy inaczej dzieki za dotychczasowe rady.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości