Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Kwi 2026 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 208
Kilometry: 423 842
niebieski
A czy bezpieczeństwo w montevideo jest na podobnym poziomie co w innych stolicach am. płd. ?
 Profil Relacje PM off  

Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
#2 PostWysłany: 09 Kwi 2026 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 561
Kilometry: 1 077 142
srebrny
W moim odczuciu na o wiele wyższym.

#3 PostWysłany: 09 Kwi 2026 15:03 

niebieski
Zdecydowanie, to jedno z niewielu miast regionu gdzie spokojnie mozna spacerowac po zmroku.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Kwi 2026 18:41 

HON fly4free
Ja też potwierdzam, spędziłem jakiś czas temu tydzień tam i sporo krążyłem wieczorami plus wracałem późno z nocnych imprez w weekendy.
Spokój i bezpiecznie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Kwi 2026 18:48 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po zmroku spacerowałem w wielu miast/stoli SudAmeryki i nie czułem jakieś zagrożenie. Może bo większość zycia spędziłem w Atenach

W Montevideo, po prostu czułem się bezpiecznie ze mi nie ukradną komórkę z stolika.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Kwi 2026 22:06 

niebieski
W miastach/stolicach Ameryki Południowej dzielnica dzielnicy jest nierówna więc do pewnych części miast/stolic nie wejdzie się nawet w ciągu dnia. A jak ktoś spróbuje to w zdecydowanej większości przypadków skończy się dla niego źle, ja takich nie znam choć ktoś może napisać, że był na faweli np. Rio - może był , ale na jakimś organizowanym tourze z gyg.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Kwi 2026 08:31 

niebieski
Poczucie bezpieczeństwa w Montevideo może być złudne.

Kilka lat temu w niedzielne przedpołudnie w centrum Montevideo koleżanka została napadnięta i straciła aparat.
Broniła się, ale napastnik przeciągnął ją po bruku, aż puściła rzemień...

Była w grupie kilku osób, oddalona może o 20-30 metrów, wszystko odbyło się tak szybko, iż nikt nie zdążył zareagować...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Kwi 2026 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
bigosm napisał(a):
W miastach/stolicach Ameryki Południowej dzielnica dzielnicy jest nierówna więc do pewnych części miast/stolic nie wejdzie się nawet w ciągu dnia. A jak ktoś spróbuje to w zdecydowanej większości przypadków skończy się dla niego źle, ja takich nie znam choć ktoś może napisać, że był na faweli np. Rio - może był , ale na jakimś organizowanym tourze z gyg.

Jakąś niekonsekwencję widzę w tym zdaniu. Piszesz, że w Am. Płd. w wielu miejscach jest tak niebezpiecznie, że nie da się tam wejść nawet w ciągu dnia, a jak się wejdzie, to kończy się źle. Jednocześnie piszesz, że nie znasz takich... miejsc? Czy może nie znasz przypadków, w których skończyło się to źle? Na koniec puentujesz, że ludzie bywają w miejscach niebezpiecznych, ale tak naprawdę to zorganizowane wycieczki.

Możesz zatem zdradzić jakieś konkrety, szczególnie w Urugwaju, do jakiego miejsca nie powinienem wchodzić nawet w dzień?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość