Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Easybus informacje
#21 PostWysłany: 30 Mar 2013 16:48 

Cześć kupowałem bilet dla kolegów, na easybusa i zaznaczyłem, żeby główny pasażer był inny niż ja.
Jak pozniej w potwierdzeniu się okazało jednak ja widnieje jako główny.
Czy mogą być z tym problemy ? Czy ewentualnie można zmienić nazwisko głównego pasażera ?
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#22 PostWysłany: 30 Mar 2013 22:11 

ok dzieki, a czy nie przyczepią się, że dwa bilety w tym samym kursie będą na to samo nazwisko wystawione?
Najpierw kupiłem sobie bilet, pozniej dokupiłem znajomych i tak jak pisałem wczesniej zamaist za drugim razem ustawić głównego pasażera innego ustawił się ten z moim nazwiskiem.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 30 Mar 2013 22:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Nikogo to nie zainteresuje. Bez stresu, udanej podrozy!
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Kwi 2013 01:27 

Witam domyślam sie że dla was śmieszne pytanie lecz nie byłem jeszcze w UK wiem że godzina do tyłu tam jest teraz pytanie.Wylot mam z KTW o 6.00 jestem w Luton 7.30 bilet na easybusa mam kupic na stronie www na godz. 8 czy 7? Dzięki :)

#25 PostWysłany: 04 Kwi 2013 01:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Uzasadnij dlaczego angielska strona podawalaby cokolwiek zgodnie z polska strefa czasowa.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Kwi 2013 01:35 
Awatar użytkownika

Czas oczywiście jest podawany lokalny ;-)
Zresztą chciałbym by lot do Londynu trwał 1,5h ;-)

Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 24 Kwi 2013 00:48 

Cześć

Mamy w planach podróż do Londynu we 2 osoby i zamierzamy skorzystać z usług easybus.co.uk

Mamy pytanie: jak zarezerwować bilety dla 2 osób?

1. Czy każda osoba powinna się rejestrować osobno w systemie easybus.co.uk i na własną rękę kupować bilety za pomocą własnej karty kredytowej?

2. Czy można to zrobić prościej tzn. jedna osoba się rejestruje podając swoje dane i swój numer karty kredytowej i zamawia bilet dla 2 osób nie podając danych tej drugiej osoby ani numeru karty kredytowej tej osoby? Czy można tak zrobić? Czy nie będziemy mieć żadnych problemów z wejściem do autobusu (bo wiemy, że u niektórych przewoźników to nie przejdzie, bo bilety są imienne i kierowcy sprawdzają tożsamość każdej osoby - a jak jest w przypadku easybus.co.uk?)?

Jedziemy pierwszy raz i nie chcemy mieć kłopotów, tym bardziej, że za nasze bilety zamierzamy zapłacić przez podróżą - jeśli nie wpuszczą nas do autobusu, to nie tylko stracimy te pieniądze, ale również będziemy musieli kupić bilety w znacznie wyższej cenie na miejscu, dlatego - chcąć uniknąć wpadki - prosimy o odpowiedź doświadczonych podróżników :-)

Pozdrowienia
Karolina i Marcin
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 24 Kwi 2013 00:57 

A jak to jest w przypadku Ryanair? Wylot z polskiego miasta podają według naszego czasu, a wylot z Londynu według ich czasu? Ktoś mógłby to potwierdzić?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Kwi 2013 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
W przypadku każdej linii jest tak samo. Wylot jest podawany wg czasu lokalnego lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 24 Kwi 2013 01:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Opcja nr 2.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 24 Kwi 2013 06:48 

Loty: 251
Kilometry: 376 496
niebieski
Tak szczerze mówiąc, to ci kierowcy sprawdzają tylko czy masz bilet i na jaką godzinę, ale nie skanują żadnego kodu kreskowego. Kiedyś przyszło mi do głowy, żeby dwa razy wydrukować bilet i żeby jedna osoba pojechała jednym busem, a druga drugim 10 minut później. No ale to by była kradzież, więc się nie zdecydowałem :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 24 Kwi 2013 07:04 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Kupujesz normalnie bilety dla 2 osób podając jedno nazwisko, kierowca sprawdza tylko bilet tj. godzinę i trasę, odrywa swoją część i wsiadacie nic więcej. ;)

#33 PostWysłany: 24 Kwi 2013 08:31 

niebieski
Warto również pamiętać, że możecie wsiąść do busa jadącego godzinę przed lub po tej wyznaczonej na bilecie, pod warunkiem wolnych miejsc.
 Profil Relacje PM off
karask lubi ten post.

#34 PostWysłany: 24 Kwi 2013 09:14 
Awatar użytkownika

Gooorcz napisał(a):
Tak szczerze mówiąc, to ci kierowcy sprawdzają tylko czy masz bilet i na jaką godzinę, ale nie skanują żadnego kodu kreskowego. Kiedyś przyszło mi do głowy, żeby dwa razy wydrukować bilet i żeby jedna osoba pojechała jednym busem, a druga drugim 10 minut później. No ale to by była kradzież, więc się nie zdecydowałem :)

Wiesz co, wydaje mi się, że kierowcy mają podrukowane jeszcze jakies swoje dodatkowe listy z danymi. Jak ja ostatnio byłam, poprosiłam właśnie o wcześniejszą trasę, to szukał jakiejś innej listy i coś w niej wykreślał, więc to pewnie była lista z późniejszą rezerwacja. Ale głowy nie dam.

Temat postu: Re: Easybus informacje
#35 PostWysłany: 05 Gru 2014 09:41 

niebieski
Jeśli saolot planowo przylatuje o 7.25 to są szanse żeby zdążyć na easybusa o 8.05? Tak kupiłem i teraz mam wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Easybus informacje
#36 PostWysłany: 05 Gru 2014 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Na którym lotnisku? Ja na LTN tydzień temu kupiłem na 8:10 i byłem 15 minut wcześniej. Inna sprawa że autobus nie przyjechał :P
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 05 Gru 2014 09:56 

niebieski
Tak na Luton. Pojechałeś następnym? I jeszcze jedno, łatwo trafić na przystanek? Jadę z dzieckiem..nie chcę bładzić, bo wtedy na bank nie zdążę.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Gru 2014 10:05 

Zależy czy samolot przyleci na czas i jakie będą kolejki do kontroli dokumentów. Ja zazwyczaj wyrabiam się do pół godziny po przylocie.
 PM off  

#39 PostWysłany: 05 Gru 2014 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
dyzio1 napisał(a):
...łatwo trafić na przystanek? Jadę z dzieckiem..nie chcę bładzić, bo wtedy na bank nie zdążę

Image
;)
dyzio1 uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 05 Gru 2014 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
dyzio1 napisał(a):
Tak na Luton. Pojechałeś następnym? I jeszcze jedno, łatwo trafić na przystanek? Jadę z dzieckiem..nie chcę bładzić, bo wtedy na bank nie zdążę.

Nieeee, to by było zbyt proste. 8:30 był pełny, przebookowali nas na 10:10, bo 9:30 też był pełny. 10:10...... Też nie przyjechał! Wepchnęliśmy się do 10:30 tylko dlatego, że dwóch anglików chyba miało dość mojej sprzeczki z kierowcą i wpuściło na s na swoje miejsca. Rzecz dotyczy busów na LIverpool Street, te na Victorię jeżdżą w miarę ok, tylko są obsługiwane przez National Express! Po godzinie odjazdu strzelam, że masz bilety na Victorię/Baker Street.

Stanowiska busów masz dokładnie na wprost, gdy wyjdziesz z terminala przylotów. Tydzień temu te na Liverpool Street odjeżdżały ze stanowiska 9, na Victorię z 10.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości