Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 13 Cze 2023 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 308
Kilometry: 354 766
złoty
Może kogoś zainteresuje odpowiedź na reklamację od mBanku. Niestety negatywna.
Cytuj:
Prowizję za przewalutowanie płatności pobieramy zarówno dla transakcji obciążeniowych jak i
uznaniowych zgodnie z Taryfą prowizji i opłat bankowych dla osób fizycznych w ramach
bankowości detalicznej mBanku S.A.
Nadal czekam na odpowiedź od ANA
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️ Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️
#342 PostWysłany: 13 Cze 2023 13:51 

HON fly4free
Taki tekst mBank zawsze wysyłał w odpowiedzi - rozpatrzeniu zgłoszonej reklamacji. Jednak do tej pory zawsze ostatnie zdanie brzmiało "Aby nasza dalsza współpraca była dobra, na Pana rachunek przekazaliśmy NNN zł zwrotu.". Jeśli teraz nie uznają reklamacji, to niedobrze świadczy o banku, ale przede wszystkim warto dokładnie przemyśleć jaką kartą wykonuje się płatność walutową...
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 14 Cze 2023 11:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam i ja.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 24 Cze 2023 10:49 
Awatar użytkownika

złoty
Minął prawie miesiąc odkąd napisałem do ANA w sprawie kasy, którą straciłem na różnicy kursowej i prowizjach. W końcu przyszła odpowiedź - co zaskaskujące - pozytywna:
Cytuj:
We will cover the difference in exchange rates.
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 20 Lip 2023 14:36 
Awatar użytkownika

złoty
Wiem, że większość zapomniała już o tym dealu ale ostatecznie moja przygoda z nim skończyła się dopiero teraz. Wpłynął właśnie przelew od ANA wyrównujący stratę jaką poniosłem na prowizjach za płatność i różnicach kursowych.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
apadlo uważa post za pomocny.

#346 PostWysłany: 03 Kwi 2024 03:51 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
apadlo napisał(a):
brzemia napisał(a):
Zamykamy temat?

Makao!

I po makale.

Dodam tylko rozmowę ze Stevenem - station managerem ANA na JFK.
"Dzień dobry, chciałbym nadać bagaż tylko do Tokio, mam przesiadkę 5h a chciałbym dokupić rzeczy"
"Niestety bagaż musi polecieć do Indonezji, ale rekomenduję wzięcie torby i..."
"No tak w sumie to nie byłem pewiem czy polecę jeszcze z Tokio dalej, więc na razie może jednak do Tokio."
"A to jak tak to nie mogę panu pozwolić wsiąść na pokład! Albo do Dżakarty albo wcale!"
"Ok, zatem polecę do Dżakarty."
"Na pewno?"
"No nie byłem przekonany, ale co tu gadać - namówił żeś pan! A no i polecę z podręcznym."
"Ale bardzo dużo pan ma, nie lepiej nadać?"
"Eeee nie, bo mi jeszcze zgubią"
"W Tokio się pan martwi, że zgubią??"
"Nie no, w Tokio to nie, w Indonezji prędzej, byłem rok temu i zgubili, ja mam doświadczenie"
".....ok. To proszę pokazać jeszcze bilet wylotowy z Indonezji"
Odwraca do mnie monitorek z Timatikiem i pokazuje informację tak jakby ta 'bzdura' byla juz wymagana przez system, a wczesniejsze jego inwencją. Oczywiście ma rację, więc w 5 minut na Expedii amerykańskiej kupuję jakiś SQ do SIN.

"O proszę jest bilet"
"W porządku, to pana karty pokładowe"

Zbieram bambetle i słyszę na odchodnym

"Wyślę wiadomość do Tokio! Sprawdzą czy pan poleciał!"
"Dobrze, niech sprawdzą :) "

Myślę, że sprawdzać nie musieli, w Tokio poprosiłem o anulowanie checkinu:

"Oczywiście, nie ma problemu, ogarniemy zwrot podatków, dzięki że pan mówi"
"Nie chciałem aby samolot czekał"
"Dzięki miłego dnia"

I ja dziękuję forumowiczom za deala i dyskusje :)

Załączniki:
rx.jpg
rx.jpg [ 117.64 KiB | Obejrzany 2008 razy ]
25 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#347 PostWysłany: 03 Kwi 2024 08:28 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Bagaż jak odebrałeś w Tokio?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 03 Kwi 2024 08:57 

srebrny
Jak się nie nadawało bagażu to nie ma co odbierać
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 13 Lip 2024 01:18 

niebieski
abelincoln napisał(a):
abelincoln napisał(a):
Skandal. Do Jaworowicz z tym pójdę. Nie dość że jeszcze mam bilet, to nawet kasy mi nie pobrali, więc nie zarobię na różnicach kursowych.

W tym miejscu chciałbym bardzo ładnie przeprosić linię lotniczą. ANA jest debeściak i jej mafia też.
Nie dość że nie pobrali kasy po zakupie, to na dodatek dzisiaj dostałem zwrot tej niepobranej kwoty :shock:

Po roku! Jak nie pobrali z Revoluta kasy i anulowali bilet ....4 czerwca 2024... nagle wysyłają do mnie maila że chcą mi kasę zwrócić ale przepraszają że mają problemy z wystawcą karty i chcą danych do przelewu na moje prywatne konto. Po wymianie korespondencji (nie wyglądało mi to na jakieś wyłudzenie danych maile dokładne jak rok temu o anulacji) podałem dane (dobrze że paszportu nie chcieli bo temat bym zakończył) i w ostatnim mailu od ANA z 3 lipca 2024 ( tydzień temu) piszą abym spodziewał się przelewu po 15 lipca........wczoraj tj 12.07.2024 ANA zapłaciła przelewem 1290zł ( kasę którą nie pobrali rok temu) chyba za emocje które poniosłem z niepewnością czy będzie Deal czy nie.
Są błędy Error Fare ale też widzę że są błędy Error Refund ;)

Załączniki:
ANA poczta.jpg
ANA poczta.jpg [ 43.08 KiB | Obejrzany 1336 razy ]
ING.jpg
ING.jpg [ 71.65 KiB | Obejrzany 1336 razy ]
Gadekk lubi ten post.

#350 PostWysłany: 13 Lip 2024 01:35 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 312 662
HON fly4free
Ciężko się to czyta, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to chyba nie ma się czym chwalić. Linie lotnicze się tu nie popisały, ale wykorzystywanie takich pomyłek to kradzież, a publiczne chwalenie się tym, zwłaszcza pod własnym nazwiskiem, to głupota.
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#351 PostWysłany: 13 Lip 2024 02:32 

niebieski
Skoro poszedłeś w prywatę to ci odpowiem :
Ze swojego nazwiska jestem dumny i jak chcesz się na piwo umówić to mnie znajdziesz. Zapraszam powymieniamy doświadczenia podróżnicze.
Proponuję zasięgnąć wiedzy z art.278kk co to znaczy kradzież.
Odwracając sytuację w drugą stronę każdy w tym ja który parokrotnie poleciał z EF wg ciebie okradł linię lotniczą? Bo wykorzystał pomyłkę OTA czy linii lotniczej? I został złodziejem?

#352 PostWysłany: 13 Lip 2024 02:42 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 312 662
HON fly4free
Nie chodzi o samo korzystanie z EF, bo linie często akceptują swoją pomyłkę. Problemem jest raczej przyjęcie pieniędzy, które nigdy nie zostały pobrane.
 Profil Relacje PM off
antolll lubi ten post.

#353 PostWysłany: 14 Lip 2024 21:14 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
tomaszl75 napisał(a):
Ze swojego nazwiska jestem dumny i jak chcesz się na piwo umówić to mnie znajdziesz. Zapraszam powymieniamy doświadczenia podróżnicze.

Może nie kradzież ale oszustwo owszem, skoro świadomie odpisałeś ANA, podając nr konta. Każdy wyznaje inny kodeks moralny ale mnie na Twoim miejscu byłoby po prostu wstyd. Dość żenujące to chwalenie się, Tomaszu…
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
Gonzalo83 uważa post za pomocny.

#354 PostWysłany: 14 Lip 2024 21:30 

“Karma is a bitch" , Bitch
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 15 Lip 2024 10:30 

Jezusmaria, kiedyś przy początku covidu enter air za odwołany lot zwrócił mi jak za 3 a nie 2 osoby. Do głowy mi nie przyszło żeby sobie to zostawić :shock: :?
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#356 PostWysłany: 15 Lip 2024 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 638 942
niebieski
monroe napisał(a):
tomaszl75 napisał(a):

Może nie kradzież ale oszustwo owszem, skoro świadomie odpisałeś ANA, podając nr konta. Każdy wyznaje inny kodeks moralny ale mnie na Twoim miejscu byłoby po prostu wstyd. Dość żenujące to chwalenie się, Tomaszu…

krucze z tą kradzieżą czy oszustwem to ciężko,
ale bezpodstawne wzbogacenie na pewno.
QbaqBA lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 356 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość