Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 19 Lis 2015 08:15 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Napisz do GIODO, że chciałeś im sprzedać swoje dane za 10€, a oni je wyłudzili za darmo.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#182 PostWysłany: 19 Lis 2015 09:36 
Site Admin
Awatar użytkownika

Raczej kwestia tego, że nie ma się co tak rzucać o 10 euro, większość forum raczej podała informacje np o karcie typu pusta entropay, bo i tak nikt niczego nie weryfikował. Jak chcesz to możesz iść się kłócić, ale większość forum nie będzie się procesować o 10 euro...
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 19 Lis 2015 09:43 

srebrny
Nie mam już siły tłumaczyć, że nie chodzi o pieniądze. Co to jest 40 zł?? Dobra, nie odpowiadajcie. CHODZI O SAM PROCEDER. Nauczcie się czytać, to wam pomoże w życiu. EOT. I tak zaraz wejdzie jakiś mod i mnie zbanuje, bo mam inne, niepopularne zdanie.

#184 PostWysłany: 19 Lis 2015 09:50 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
A nie łatwiej napisać/zadzwonić do ichniejszego supportu, grzecznie zapytać, że był voucher a teraz nie ma vouchera i dlaczego zamiast wylewać żale na forum i zgłaszać coś do jakiegoś "urzędu" ?
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 19 Lis 2015 10:12 

A ma ktoś do nich jakiś kontakt mailowy? Jak chcę napisać przez ich stronę (zakłada "Kontakt z nami"), to wyskakuje mi komunikat o tym, że strona nie istnieje.

Jeśli ten kontakt został już podany w wątku, to prośba o jego powtórzenie - przepraszam, ale nie mam czasu na przerzucanie iluś tam stron.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 19 Lis 2015 10:35 

srebrny
Kravkrk napisał(a):
A nie łatwiej napisać/zadzwonić do ichniejszego supportu, grzecznie zapytać, że był voucher a teraz nie ma vouchera i dlaczego zamiast wylewać żale na forum i zgłaszać coś do jakiegoś "urzędu" ?

Jak poczytasz wątek, to wyjdzie, że wiele osób dzwoniło, pisało - i dostawało różne głupie odpowiedzi.

Arekkk napisał(a):
Nie mam już siły tłumaczyć, że nie chodzi o pieniądze. Co to jest 40 zł?? Dobra, nie odpowiadajcie. CHODZI O SAM PROCEDER. Nauczcie się czytać, to wam pomoże w życiu. EOT. I tak zaraz wejdzie jakiś mod i mnie zbanuje, bo mam inne, niepopularne zdanie.

No tak, ale paradoksalnie wychodzi z Twojego maila, że chodzi o pieniądze. I właśnie - tak jak piszesz - nie o to, że ktoś stracił kasę; nie o to, że Ryanair zarobił na tym łącznie fortunę (ale przecież równie dobrze mógł tego nie dawać). Tylko o samą zasadę. My tak naprawdę jesteśmy dość młodym zachodnim społeczeństwem, mamy jeszcze trochę nawyków z PRL, ale nie zdajemy sobie często sprawy, że z punktu widzenia nawet biznesowego takie transakcje mają spore znaczenie. Ktoś naciągnął nas na kasę, w dodatku wyłudził dane (inna rzecz, że i tak wpisujemy je przy każdej odprawie, a teraz już nie musimy) i nieważne, czy naciągnął na dwa złote czy na cztery miliony.
Koledzy mają rację, że warto iść na spacer i się nie podniecać. Bo nie warto się z koniem kopać. I czasem trzeba też o tym pamiętać przy wyjazdach zagranicznych. Najlepsza zasada to "umiesz liczyć, licz na siebie".
Podam taki przykład: w ostatnim czasie na Malcie jechałem autobusem. Odbiłem kartę na jeden przejazd, czyli w ciągu 120 minut mogłem się przesiąść za darmo. Ale ten drugi spierdzielił przed czasem (bo oni tak tam jeżdżą) i musiałem jechać kolejnym. Przesiadki już nie zaliczyło, czyli przewoźnik mnie naciągnął na 75 eurocentów. Są zapaleńcy, co zrobiliby z tego aferę i pisali po różnych urzędach. Ale komu się chce? Co, mam iść do zagranicznego sądu? A przecież to może być poważniejsza sprawa, na przykład hotel obciąży kartę i powie, że nie przypomina sobie, żebyśmy płacili gotówką. I co, będziemy po sądach biegać? Życie...

Ostatnio edytowany przez obibok, 19 Lis 2015 16:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 19 Lis 2015 15:56 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Coś tam przy tej stronie robią. Można np. dodać kolejne osoby i zrezygnowali z opcji "dziecko" - po prostu wybiera się datę urodzin.

Obibok weź kolego duży wdech i zobacz czy słonko za oknem świeci. Rozumiem że bulwersujesz się postępowaniem firmy ale temat jest prosty. Jak ci coś nie pasuje to nie korzystaj. Identyczne dylematy etyczno-moralne były przy temacie Karty Wizz Raiff Bank. Bicie piany o 6 złotych opłaty wprowadzonej przez bank. Skandal ! Zdrada ! I 50 postów o niczym.

Czujesz się oszukany to napisz do FR że serce Ci pęka i dramat się stał życiowy a może dostaniesz te 10 euro z powrotem czego Ci bardzo serdecznie życzę. I niech słońce zawsze nad Tobą świeci a księżyc oświetla Ci drogę do domu w ciemną noc. I daj już temu spokój. Ukoisz tym nasze zatrwożone serca.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 19 Lis 2015 16:02 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Tak tylko wtrącę a propos nieładnego zachowania. Owszem to Ryanaira może nie jest eleganckie. Ale podziękować możecie też tym, którzy noc z 4 na 5 listopada spędzili na zakładniu 48 kont na stronie FR.
5 ludzi lubi ten post.

#189 PostWysłany: 19 Lis 2015 16:11 

srebrny
zulu napisał(a):
Obibok weź kolego duży wdech i zobacz czy słonko za oknem świeci. Rozumiem że bulwersujesz się postępowaniem firmy ale temat jest prosty. Jak ci coś nie pasuje to nie korzystaj. Identyczne dylematy etyczno-moralne były przy temacie Karty Wizz Raiff Bank. Bicie piany o 6 złotych opłaty wprowadzonej przez bank. Skandal ! Zdrada ! I 50 postów o niczym.

Czujesz się oszukany to napisz do FR że serce Ci pęka i dramat się stał życiowy a może dostaniesz te 10 euro z powrotem czego Ci bardzo serdecznie życzę. I niech słońce zawsze nad Tobą świeci a księżyc oświetla Ci drogę do domu w ciemną noc. I daj już temu spokój. Ukoisz tym nasze zatrwożone serca.

Nie uwierzysz, ale nie korzystałem. Znaczy konto założyłem i dane wpisałem, bo dzięki temu łatwiej będzie robić odprawę, ale i tak nie ma tego jak wykorzystać, bo do 16 marca mam już nadmiar lotów innymi przewoźnikami.
Może się kiepsko wyrażam, ale generalnie uważam tak jak Ty (i myślałem, że to wyraziłem powyżej), czyli - słonko świeci i lepiej się tym zająć, niż płakać nad problemem nie do przejścia.
Zwróciłem jednak uwagę, że teoretycznie rzecz ujmując to jest to problem i jest to oszustwo. W sklepie nikt ci nie sprzeda mleka, gdy zabraknie 5 groszy. A tu ktoś podchodzi, daje 40 złotych, a za dwa dni podbiega i wyciąga z kieszeni.
I tak sobie to skomentowałem, patrząc z boku.

W sumie jak się zastanowić to 40 złotych to jest sporo. Ludzie robią problem i biegają za reklamacją, gdy automat połknie im 3 złote na bilet tramwajowy. Nie mówiąc o tym, że jak połknie i pojadą bez tego biletu, to płacą znacznie więcej.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#190 PostWysłany: 19 Lis 2015 16:18 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
Świat, tak jak Ryanair, jest tak bardzo strasznie niesprawiedliwy. Dlatego zamykam temat.
Jeśli pojawią się komuś vouchery - proszę o cynka, otworzę ponownie.

Ostatnio edytowany przez krasnal 07 Wrz 2016 12:05, edytowano w sumie 2 razy
Reaktywacja tematu
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#191 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:33 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Coś takiego z FB
Dziś rano ok 6:30 w RMF FM w reklamie Ryanaira było coś o znizce 41 zl dla posiadaczy myRyanair ale nie udało mi się nic więcej na internetach dowiedzieć, na fp Ryana jest że dziś będzie jakaś akcja - może to to

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potwierdzam, ze jest to voucher na 10€ (41 zł) dla nowych rejestracji do MyRyanair:
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne ... -regulamin

Trzeba uzupełnić profil w dniach od 7 do 9 września, a otrzyma się 10€ voucher na loty w okresie 1.10 -18.12 i 10.01-31.01. Rezerwacja musi być do 21.09

Ostatnio edytowany przez skrzat 07 Wrz 2016 10:49, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off
Revan_ lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#193 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:44 
Site Admin
Awatar użytkownika

Uwaga: Trzeba sobie tym razem zapisać ten kod :)
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:48 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@skrzat
To chyba to! 8-)
Na hiszpańskiej wersji strony ryana jest o tym mowa :arrow: https://www.ryanair.com/es/es/informaci ... ondiciones

w skrócie: dla nowych użytkowników myryanair, którzy założą konto między 7 i 9 września i w pełni je uzupełnia jest przewidziany bonus 10 euro... :mrgreen:

#195 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@namteH
Wyedytowałem już post przed twoim, podając link do polskiej wersji :)
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 381
Kilometry: 612 628
platynowy
ja się z nimi w to po raz drugi bawił nie będę :P

Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#197 PostWysłany: 07 Wrz 2016 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
A już miałem nadzieję, że jakiś sensowny kierunek z KTW w końcu dadzą, ale nadzieje okazały się płonne...
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 07 Wrz 2016 11:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tylko dla nowych? Czy na dawnych "fra..." także?...
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 07 Wrz 2016 11:08 

niebieski
Proponuje także zapisać od razu nr bonu bo istnieje szansa na wyparowanie ze strony myryanair...
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 07 Wrz 2016 11:15 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
niebieski
Dzięki, akurat potrzebowałem kupić krajówkę Ryanaira! Założyłem nowe konto (wcześniej też brałem udział) - nowy mail, nr telefonu, karta, nr paszportu zamiast DO i na luzie przeszło. Powinienem im zapłacić całe 7 groszy, ale nie chcieli :(
 Profil Relacje PM off
samaki9 lubi ten post.
samaki9 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości