Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 14 Lis 2015 13:14 

W jaki sposób można całkowicie skasować tę feralną rejestrację w Ryanarze?
 PM off  

Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎 Dominikana na 2 tygodnie za 3183 PLN ☀️🌴 Loty + noclegi z basenem 🌞😎
🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN 🏝️ Egipt all inclusive w 5* hotelu przy rafie koralowej 🐠 Tydzień w Szarm el-Szejk za 2099 PLN
#162 PostWysłany: 14 Lis 2015 13:22 

Całkowicie NIE DA SIĘ:
- teoretycznie można po zalogowaniu się na My Ryanair - Ustawienia - Dezaktywuj konto, przy czym nie założysz na to konto e-mail innego nowego konta, bo system go zapamiętał, że był już podany
- w każdej chwili po dezaktywacji konta MyRyanair wystarczy zalogować się podając z tego konta e-mail i hasło, po czym konto jest znów aktywowane, do tego wyskakuje komunikat, że witamy z powrotem
 PM off  

#163 PostWysłany: 16 Lis 2015 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 269
Kilometry: 464 873
niebieski
Jeżeli komuś z jakiegoś powodu zależy by założyć nowe konto na adres e-mail, na który już wcześniej było założone konto (np. żeby dostać voucher ;) do konta założonego na adres mailowy, którego najczęściej używa), to przed dezaktywacją poprzedniego konta można po prostu zmienić zdefiniowany adres e-mail na jakiś inny (zmienią się wtedy dane logowania). Wtedy spokojnie można założyć zupełnie nowe konto na poprzedni e-mail.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 16 Lis 2015 15:56 

złoty
Czy można jakoś zapisać na swoim koncie rezerwacje wykonane u pośrednika żeby każdorazowo ich nie wyszukiwać, na przykład przy odprawie?
Niby pisze: "Nie zapisałeś(-aś) jeszcze żadnych podróży
Aby zapisać podróż, użyj <tutaj serduszko>
przycisk na stronie z wynikami wyszukiwania"
ale ja tego serduszka nie widzę w opcjach rezerwacji.

#165 PostWysłany: 16 Lis 2015 15:59 

niebieski
hey, nie tylko ty, ta funkcja na razie nie ma swojej funkcjonalności, nie wiem czy dobrze gramatycznie to napisałem, pzdr
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#166 PostWysłany: 16 Lis 2015 17:15 

srebrny
santech napisał(a):
hey, nie tylko ty, ta funkcja na razie nie ma swojej funkcjonalności, nie wiem czy dobrze gramatycznie to napisałem, pzdr

Nie tylko dobrze to napisałeś, ale jesteś jednym z nielicznych, którzy te słowa rozumieją. Pajace z banków zaśmiecili nam język używając słowa "funkcjonalność" zamiast funkcja i teraz już wszyscy tak mówią. A Twoje powyższe zdanie to kwintesencja różnicy znaczeń tych słów.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#167 PostWysłany: 18 Lis 2015 19:05 

niebieski
Dostał ktoś ostatnio voucher czy już koniec promocji?
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 18 Lis 2015 19:19 

niebieski
Nikt nie ma tego vouchera - tym, którzy go mieli, został zabrany. I ani widu, ani słychu.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 18 Lis 2015 23:06 

Loty: 246
Kilometry: 462 266
niebieski
Perfidny ten Ryanair - zapisałem sobie nr vouchera i jeszcze kilka dni temu działał normalnie i obniżał cenę lotu, teraz już nie działa...
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 18 Lis 2015 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Chcieli zrobić fajną akcję...kijowo im wyszło, teraz się głowią co z tym zrobić...myślę, że będą próbować zamieść pod dywan - najtaniej i bez zbędnego rozdrapywania tematu :roll:

#171 PostWysłany: 18 Lis 2015 23:44 

srebrny
A myślicie, że dlaczego od poniedziałku loty z Polski, Niemiec po 20 EUR? Przypadek?

#172 PostWysłany: 19 Lis 2015 00:07 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
pytanie do znawców , czy my jako konsumenci możemy powiadomić jakiś urząd w związku z zabraniem nam vouchera?? może UOKiK, moim zdaniem to wyłudzenie danych nie podawałem ich za free tylko za odgórną korzyścią w postaci vouchera .
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 19 Lis 2015 00:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Proponuję jednak spacer. Ja wiem, że prawa konsumenta, że się należy, że jak oni tak mogli i w ogóle. Mimo wszystko, zalecam spacer albo poczytanie relacji z podróży na forum :)
4 ludzi lubi ten post.

#174 PostWysłany: 19 Lis 2015 00:24 

srebrny
Tak, najlepiej obśmiać. Ale rozumiem, taka twoja rola.

Mezo, za żądanie oddania "zabranego" vouchera to możesz co najwyżej zostać wyśmiany. Co nie zmienia faktu, że to niesamowicie chamski skok na poufne dane: personalne, numery dowodów, paszportów, kart kredytowych, telefony, adresy oraz badanie preferencji klientów (jakość mogła być różna). Wiemy, że Administracji Forum zależy na tym by mieć dobre stosunki z liniami i żeby biznes się kręcił, ale ta zagrywka Ryana zakrawa o marketingowe samobójstwo. Na każdym szanującym się rynku firma zostałaby zlinczowana za takie praktyki. Tutaj pewnie rozejdzie się po kościach. W takim quasi-oligopolu, wystarczy, że Ryan rzuci jakieś bilety za 10 euro OW i motłoch zapomni, bo poleci pod Paryż czy Bergamo za 80 zł. Easy.

Żeby nie było - mam to gdzieś, nabrali raz, nabiorą jeszcze nie jeden. Natomiast wkurza mnie notoryczna obrona linii lotniczej. Jest wybitnie nie na miejscu w obliczu tego, jak się zachowała.

Ostatnio edytowany przez Arekkk, 19 Lis 2015 00:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#175 PostWysłany: 19 Lis 2015 00:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie obśmiewam! Po prostu uważam, że nie ma sensu psuć sobie życia takimi pierdołami. Te dane już każdy z nas 100 razy Ryanowi podawał.
Nie było tu naprawdę nic prześmiewczego z mojej strony ;) Po prostu szkoda życia na takie pierdoły.
5 ludzi lubi ten post.

#176 PostWysłany: 19 Lis 2015 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
W tym co robi Ryanair nie ma nic odkrywczego. Masa ludzi zgodziła się być beta testerami podczas prac nad nową stroną i w zamian dostanie (lub nie ;)) voucher. W bardzo wielu miejscach (np. gry) jest dokładnie to sano. Robisz za beta testera dostajesz jakiś gadżet lub coś czego nie ma normalny user.

Robienie wieeeeelkiego halo z cofnięcia vouchera za 10 Euro na etapie testów aplikacji wg. mojej oceny jest śmieszne. Kompresik na głowę i policzenie do 10. Jak nie pomoże to nie zaszkodzi. Szymon w poście powyżej trafił w sedno - nie ma co sobie głowy zawracać takimi pierdołami.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#177 PostWysłany: 19 Lis 2015 01:13 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
Arekkk napisał(a):
A myślicie, że dlaczego od poniedziałku loty z Polski, Niemiec po 20 EUR? Przypadek?

Bo zapowiedzieli obniżki cen w związku z wysokim zyskiem. Dlatego.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 19 Lis 2015 01:29 

srebrny
Oczywiście! Ciekawy zbieg okoliczności. Zupełnie przez przypadek jakoś to wszystko ułożyło się w czasie. Dobrze zaplanowana akcja. Nie ma co kopać się z koniem.

#179 PostWysłany: 19 Lis 2015 01:47 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
@Arekkk nie siej teorii spiskowych.
Było 10 euro i nie ma. Żyje się dalej.
Fajnie ze FR istnieje bo bez niego większość z nas by nie polatala.
Czujesz się oszukany? Masz czas? Pisz do centrali ryanair o swoich zalach i walcz o 10 euro. Na forum niestety niewiele zdziałasz.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 19 Lis 2015 01:55 

srebrny
Tylko wyciągam wnioski. Logiczne wnioski.

Zacznij czytać ze zrozumieniem, to oszczędzisz sobie pisania i czasu (jest chyba dla ciebie ważny). 80% twojego postu jest całkowicie zbędna. Co najmniej 2x napisałem w tym wątku, że nie rusza mnie ta "afera". Niby coś dali, później zabrali. Nie pierwszy, nie ostatni raz zmarnowano czyjś czas. 40 zł... Niech robią sobie co chcą. Nienawidzę za to odwracania kota ogonem i wybielania. Ryan Air zachował się po prostu nieelegancko, koniec kropka. A przynajmniej stoi to w kontrze z ostatnią zmianą ich wizerunku. I tylko wyłącznie dlatego wtrąciłem swoje 3 grosze.
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Sogou [Spider] oraz 3 gości