Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 289 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 18 Lut 2024 21:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Oczywiście ze nie
 Profil Relacje PM off
Zbyszek85 lubi ten post.

Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 3690 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍
#222 PostWysłany: 18 Lut 2024 21:12 

A jak ze zmiana rozkladu w united ? Jest duża szansa że beda zmiany rozkladowe na loty na listopad i uda sie cos skrócić ?
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 18 Lut 2024 21:14 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Image

Może będą, a może nie będą.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#224 PostWysłany: 19 Lut 2024 00:14 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 257 193
Zbyszek85 napisał(a):
A jak ze zmiana rozkladu w united ? Jest duża szansa że beda zmiany rozkladowe na loty na listopad i uda sie cos skrócić ?

Wątpię. United ma tak gęstą siatkę połączeń, że różnice mogą być bardziej kosmetyczne. Jeśli nie chcesz się ruszać z lotniska to United oferuje salonik za 50 $ tylko nie wiem ile tam można przebywać (w tym masz prysznic). Na lotnisku EWR nie ma saloników z karty PP, a samo lotnisko jest słabe i jak to w USA drogie - najtańsze piwo 15 $ i drugie tyle np. burger czy pizza.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#225 PostWysłany: 19 Lut 2024 00:23 

srebrny
Tyle że saloniki UA Club to bieda z nędzą , wygodne miejsce do siedzenia, ale kulinarnie dno.
Zeus lubi ten post.

#226 PostWysłany: 19 Lut 2024 00:50 

HON fly4free
Bez przesady, zależy od lokalizacji i konkretnej poczekalni, ale w ostatnich latach UA bardzo sensownie odnowił wiele U.Clubów i zaopatrzenie w nich wcale też nie jest złe - spokojnie można zjeść nie najgorsze śniadanie czy późniejsze posiłki.

@kubaziem88: z wejściem z "ulicy" jest tylko taki problem, że wpuszczają wtedy, gdy pozwala na to dostępność miejsc w środku nie tylko faktyczna, ale też przewidywana w danej porze dnia. Więc możesz się odbić.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#227 PostWysłany: 10 Kwi 2024 09:20 

Informacja i pytanie:
1. Korzystając z ostatnich mega promocji United na BER-EWR kupiłem 5 biletów dla całej rodziny. Polecam kupować na stronie United a nie Lufhansy, bo na United można wybrać sobie miejsca (a jak lecisz z dziećmi do 12.rż to dziecko i rodzic ma za darmo). W Lufhansie nie ma takiej opcji. Płatność chciałem robić mbank kredytową Intensive oraz zen.com. Obie nie przechodziły w systemie płatniczym united. . Ale pięknie przeszło Revolutem z polskim adresem rozliczeniowym. Info: na trasach do USA z Europy przysługuje każdemu plecak pod fotel (personal item) oraz carry-on czyli mała walizeczka do luku do góry.
2. Mam pytanie do tych co przerabiali: jak dokupić walizkę rejestrowaną w klasie basic economy? na stronie przy zakupie nie było możliwości, po zakupie też nie widzę takiej możliwości w "manage reservation". Czy będzie taka opcja podczas checkinu online czy dopiero na lotnisku przy automatach bagażowych? Koszt 75$ za sztukę, tak?
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 10 Kwi 2024 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 971
Kilometry: 2 126 062
HON fly4free
Możesz kupić na lotnisku. Na mojej rezerwacji też nie mogę zrobić bag prepay.

#229 PostWysłany: 15 Kwi 2024 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 257 193
Nie można kupić wcześniej, tylko na lotnisku w Berlinie.

Jeśli chodzi o bagaże podręczne to mam wrażenie, że nikt większej uwagi nie zwraca.
 Profil Relacje PM off  

#230 PostWysłany: 24 Kwi 2024 07:56 

Hej. Dostałem voucher za opoznienie lotu w wysokosci 150 dolarów do wydania poprzez united.com i zastanawiam się czy da się go jakoś wydać na europejskich trasach/star alliance? Ceny biletów OW do US są tak duże, że chyba go nie wykorzystam ...
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 24 Kwi 2024 09:00 

HON fly4free
Voucher zasadniczo można wykorzystać (o ile nie ma dodatkowych ograniczeń wpisanych w jego warunkach) na wszystkie loty rezerwowane w systemie UA.
UA generalnie nie sprzedaje za $ lotów po Europie czy innych lotów *A jeśli nie są częścią trasy do US, po US itp.
 Profil Relacje PM off
JaLaTam17 lubi ten post.

#232 PostWysłany: 16 Maj 2024 22:29 

Aga_podrozniczka napisał(a):
Zauważyłam też, że przy nie-basic, można wybrać za darmo miejsca płatne. Nie wszystkiego, tylko te najtańsze, ale zawsze coś.

Potwierdzam - w zwykłej taryfie economy na krajówce UA w USA mogłam wybrać miejsca (od razu przy zakupie biletów).
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 20 Maj 2024 23:28 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Moj lot zakupiony na stronie Lufy, a operowany przez United ( MUC - ORD i SFO - MUC ) także pozwalał wybrać sobie za darmo miejsce w samolocie w taryfie economy. To samo miałem na bilecie wewnątrz USA HNL - SFO
Więc nie tylko loty wewnętrze w taryfie economy dają taką możliwość
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 04 Cze 2024 10:18 

złoty
Chcę kupić krajówkę HNL-LAX-EWR (na jednej rezerwacji) w taryfie Basic. Widziałem, że carry-on kosztuje 25 USD na check-in. Dwa wątki:
- czy można dodać ten carry-on online do rezerwacji po jej dokonaniu (po podczas jej dokonywania widzę, że nie ma takiej opcji)? Jeśli tak to w jakiej cenie?
- czy dodając to na check-in muszę zapłacić po 25 USD za każdy odcinek czy jest to dopłata 25 USD za całą rezerwację?

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 25 Cze 2024 14:59 

Cześć, dwa pytania:
w niedzielę lecę do LAS z BER i wszędzie widzę, że są wymiary bagażu, ale nigdzie nie ma wagi - ile może mieć bagaż kabinowy i ile podręczny?

I drugie pytanie:
okazało się, że lecąca ze mną osoba ma status senatora, a jej dzieci wszystkie frequent flyer - czy da się to jakoś dodać do rezerwacji na wypadek overbookingu albo innych zdarzeń, w których taki status jest przydatny?

dzięki
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 25 Cze 2024 15:05 
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 999 485
złoty
https://letmegooglethat.com/?q=united+a ... age+weight

Sad Ripper napisał(a):
Cześć, dwa pytania:
w niedzielę lecę do LAS z BER i wszędzie widzę, że są wymiary bagażu, ale nigdzie nie ma wagi - ile może mieć bagaż kabinowy i ile podręczny?

tak, w zarządzaniu rezerwacją

Sad Ripper napisał(a):
I drugie pytanie:
okazało się, że lecąca ze mną osoba ma status senatora, a jej dzieci wszystkie frequent flyer - czy da się to jakoś dodać do rezerwacji na wypadek overbookingu albo innych zdarzeń, w których taki status jest przydatny?

dzięki
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#237 PostWysłany: 02 Wrz 2024 21:59 

srebrny
lot LAS-LAX, 30.08.2024 wszystko niby fajnie, Pan z checkinu nie patrzyl na wage bagazu glownego do .pl,
ale... kurde zimno jak ch..ra, jak za przeproszeniem w cebu pacific, wlozcie jakies dlugie spodnie i bluze/sweter, bo w krokich jeansach i tshircie zmarzlem
w samolocie :-) :-)
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 10 Paź 2024 18:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

United Airlines (UA) ogłosiło dziś swoją największą jak dotąd ekspansję międzynarodową, obsługując osiem nowych miast w przyszłym roku.

Od maja 2025 r. UA uruchomi pięć nowych lotów bez przesiadek ze swojego węzła w Newark/Nowym Jorku do miejsc docelowych, których „żadna inna linia lotnicza w USA nie obsługuje”, w tym:
Nuuk na Grenlandii
Palermo we Włoszech
Bilbao w Hiszpanii
Madera w Portugalii
Faro w Portugalii.
Ulan Bator w Mongolii (z NRT)
Kaohsiung w Tajwanie (z NRT)
Koror w Palau (z NRT)

Ostatnie 3 loty, będą obsługiwane na Boeing 737-800 i one są częścią strategii przewoźnika, mającej na celu rozszerzenie usług 737 w Japonii.

Linia lotnicza dodaje również trzy nowe trasy bez przesiadek z Waszyngtonu/Dulles, w tym pierwszy lot do Dakaru w Senegalu, działający przez cały rok, oraz nowe sezonowe loty bez przesiadek do Nicei we Francji i Wenecji we Włoszech.

https://www.airwaysmag.com/new-post/uni ... nsion-ever

Niektóre trasy będą przez NRT (nie wiem jaki Freedom będzie)

Image

United przenosi część swoich 737 na Pacyfik, ponieważ linia lotnicza ogranicza obsługę na Guam i zamierza rozwijać się w Tokio. Jest to więc wyraźnie część tej ekspansji.

https://onemileatatime.com/news/united- ... ia-beyond/
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#239 PostWysłany: 15 Paź 2024 08:35 

złoty
Wykupiłem krajówkę HNL-IAH-FLL w taryfie Basic Economy, poniżej kilka doświadczeń dla potomnych.

Na locie pow. 7h HNL-IAH przy internetowym check-in mogłem wybrać miejsca z tyłu samolotu za free. Nie było ich dużo, ale był dostępny każdy rodzaj (okno, środek, korytarz). Na locie 2h IAH-FLL wybór miejsc nadal płatny. Domyślnie dla obu lotów wylosowało mi miejsca w środku i nr miejsca był widoczny na 48h przed każdym z lotów.

Nie ma możliwości dodania carry-on online, ale z tego co zrozumiałem to można go opłacić na check-in na lotnisku. Można również wykupić bagaż rejestrowany za $40. Jeśli płaciło się w PLN za rezerwację, to nie ma możliwości dodania bagażu rejestrowanego w cenie $35, trzeba albo dodać przez chat za $40 albo u agenta na check-in również w tej cenie.

Przy internetowym check-in należy wprowadzić nr karty, z której zostanie pobrane $65 jeśli pojawimy się przy gate z carryonem, który nie mieści się pod siedzeniem. Sprytne ;)

Pojutrze dolecę na FLL, jak będę miał jeszcze jakieś ciekawe doświadczenia to dam znać.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 16 Paź 2024 16:26 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
YYZ - IAD
Typowy autobus powietrzny, zero uslug w ekonomicznej, lot 1.5h. Odlot idealnie o czasie. Na poczatku nawet nie mialam dostepnych miejsc do wyboru, ale blizej daty wylotu pojawily sie dwa miejsca. Byla tez oferta zgloszenia sie na zmiane daty lotu na ochotnika.

IAD - LHR.
Z poprzedniego lotu wyrzucilo mnie w terminalu A, gdzie byly tlumy ludzi okolo 16.30. Myslalam, ze bedzie odlot z miedzynarodowego terminalu, ale po transporcie do bramek D bylam w strefie mieszanej, krajowki i miedzynarodowe loty. Zadnej dodatkowej kontroli. Po godzinie tlumy zniknely i bylo juz ok. Moge polecic pizze przy bramce D1.

Ekonomiczna w polowie pusta. Busines i premium eco jak sardynki Ja wybralam sobie jedno z darmowych miejsc, w rzedzie, gdzie 3 miesjca obok siebie byly puste. Po starcie byly serwowane napoje, a potem glowny posilek, wybor: pasta or chicken. Nie skusilam, bo najadlam sie pizza w terminalu. Po posilku rozdali butelki z woda mineralna i obsluga zniknela. Z tylu mozna bylo wziac wode i mala paczke paluszkow. Godzine przed ladowaniem sniadanie w postaci podgrzewanej kanapki z jajkiem, wersja z miesem i bez. Herbaty nie polecam, bo byla bardzo mocna i niedobra.

Z racji duzej ilosci wolnych miejsc, lot dosc komfortowy. Przylot 25 minut przed planowana godzina, co bylo juz oglaszane przed startem. Bramka bardzo daleko od wyjscia, zwiedzilam caly T2 zanim doszlam do kontroli paszportowej. MImo duzej ilosci maszerujacych, przy bramkach elektronicznych nie bylo ludzi, a bagaz juz czekal do odbioru. Mile za lot byly na koncie w dniu przylotu.

Monitorowanie bagazu w aplikacji bardzo dobre. Moglam sprawdzic, ze bagaz przesiadl sie ze mna w IAD na podstawie kolejnych skanow.

Ten bilet (LHR - YYZ, YYZ - IAD - LHR) byl za travel credit z zeszlego roku. Kupilam go chyba ze 3-4 dni przed wylotem. Czytalam, ze trick z kupnem biletu refundable i anulacja nie dziala juz i nie da sie tak przedluzyc daty ETC.

United ma kolejna promocje na cashback na Amex UK, wydaj 700, dostan 350 z powrotem. Mam juz jeden bilet w tej promocji i dostalam cashback, mam zamiar kupic jeszcze jeden przy uzyciu drugiej karty. Przy takich promocjach i mozliwosci zmian lotow lub anulowania za travel credit, to w tej chwili moja preferowana linia na trasach transatlantyckich. Szkoda tylko, ze w USA maja troche ogtraniczona siatke polaczen i musialam kupic oddzielny bilet na Alaske, bo zadna linia Star Alliance nie lata do Fairbanks.
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 289 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości