Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Wrz 2024 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
To jeszcze nie koniec. Nasz bilet pozwalał na 24 stop w Nowym Jorku, z czego skrzętnie skorzystaliśmy. Najtańszy hotel znalazłem w okolicach Newark za bagatela 900 zł! Mój najdroższy nocleg w życiu.
Z PHX dolatujemy przed czasem, samolot na full. Z lotniska zabiera nas shuttle.

Mamy jeszcze czas na wieczorny spacer po Times Square. Jedziemy tylko we trójkę - Uber do dworca w Newark, pociąg na Manhattan. Na miejscu 2 kawałki pizzy i coś do picia. Powrót taki sam i poszło 300 zł :0

Na powitanie NY, po wyjściu z dworca, ktoś rzyga na schodach. Dalej smród, bezdomni i syf z mojej pierwszej wizyty sprzed 15 lat.
Na Times Square mnóstwo ludzi i jeszcze więcej dziwaków. Jasno jak w dzień. Eh, nie lubię takich molochów.

Z samego rana zbieramy się sprawnie, bo z powrotem musimy być na 14.

Zaczynamy od ground zero:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Idziemy w stronę Wall Street. Jest niedziela, więc puściutko i nie ma białych kołnierzyków.

Image

Image

Kolejeczka z przodu i z tyłu by dotknąć jaja ;-)

Image

Image

Darmowy sposób na obejrzenie Statuy Wolności to prom na Staten Island. Korzystamy, bo jeszcze do tego jest świetna panoramka Manhattanu.

Image

Image

Image

Image

Image

Połowa promu wraca od razu na rejs powrotny.

Image

Jedziemy metrem do Muzeum Guggenheima. Jest czas tylko obejrzeć z zewnątrz. W końcu zaliczam coś z architektury Franka Lloyda Wrighta i jest to moje Unesco nr 400.

Image

Niestety czas nam się kończy. Wracamy metrem do dworca, cudem łapiemy pociąg do Newark, Ubera i w ostatniej minucie wsiadamy do shuttle.

Rejs do Sztokholmu punktualny. Trochę dało się przespać. Wsiadamy do Embraera LOT, push back i .... usterka. Wracamy do gate, wysiadka i komunikat, że nie naprawią...
Dzwonię na infolinię i udaje się złapać ostatnie 5 miejsc na wieczorny lot. Kiblujemy 9h na Arlandzie. Oby teraz LOT oddał 5x 250 euro to się trochę wyjazd zwróci. Na razie po 2 tygodniach tylko napisali, że zarejestrowali zdarzenie.

A jutro w drugą stronę - kierunek Afganistan!

Ostatnio edytowany przez cart, 07 Sie 2025 11:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.
brzemia uważa post za pomocny.

Super 🔥 Majówka na Majorce za 1286 PLN 😍 Loty (nie low-cost) i 7 noclegów w hotelu z basenem 😎 Super 🔥 Majówka na Majorce za 1286 PLN 😍 Loty (nie low-cost) i 7 noclegów w hotelu z basenem 😎
🔥OKAZJA! 🔥Do Tajlandii od 604 PLN (loty w jedną stronę) 🇹🇭☀️ 🔥OKAZJA! 🔥Do Tajlandii od 604 PLN (loty w jedną stronę) 🇹🇭☀️
#22 PostWysłany: 10 Wrz 2024 23:00 

Loty: 103
Kilometry: 222 303
cart napisał(a):

Kanion na początku przykryty był całkowicie chmurami, ale znowu zaczęło się przejaśniać.

Chmury dodają niesamowitego uroku.

Super relacja i zdjęcia. Dzięki.
 Profil Relacje PM off
cart lubi ten post.

#23 PostWysłany: 25 Wrz 2024 15:15 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 265
Kilometry: 333 011
A dla mnie NYC ma coś w sobie :D choć faktycznie najlepiej wspominam miejsca, gdzie można było uciec od zgiełku miasta.

Dzięki za super relacje, jak zawsze piękne zdjęcia :)
 Profil Relacje PM off
cart lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość