Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 162 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 14 Paź 2016 13:15 

Loty: 100
Kilometry: 229 990
lecieliśmy w maju do Bergamo z Katowic z córkami 2l3m i 4,5 braliśmy wózek dla młodszej bo robiliśmy objazdówkę nad jeziorem Garda transportem publicznym, więc w sumie głównie służył jako wózek bagażowy - na żadnym z lotnisk nie było problemów ale na wszelki wypadek wsadzaliśmy małą do wózka odbierając karty pokładowe i przy odprawie - dziewczynki miały swoje plecaczki jako podręczny
wcześniej lecieliśmy w marcu (powrót na dzień przed ukończeniem 2lat;) i mała nawet miała swoje miejsce siedzące bo było puste obok - tylko przy starcie/lądowaniu musiała siedzieć u mnie na kolanach i być zapięta tymi pasami dla niemowlaków
 Profil Relacje PM off  

Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️ Azja w sezonie! Bangkok w połączeniu z Hongkongiem za 2754 PLN 🚋🌤️
Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN
#62 PostWysłany: 20 Paź 2016 10:58 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Jeśli dziecko leci z wózkiem który jest dla tego dziecka, to wózek jest gratis. Takie są zasady i to nie tylko wizzair.
W regulaminie angielskojęzycznym jest to lepiej opisane i takie są interpretacje.
https://wizzair.com/en-gb/information-a ... e-car-seat?
Infants to dzieci do 2 lat, babies to nieco powyżej.
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... e-car-seat
Na razie testowałem to z WizzAir 2x gdy dziecko miało około 2,5 roku (wygląda na ponad 3). Z wózka nawet nie korzystaliśmy na lotniskach, po prostu go mieliśmy (bo czasem dziecko źle reaguje jak zabiera mu się do security wózek w którym siedzi).
Jeśli personel gdzieś robi problemy to odmawiać, a gdy się nie da to od razu pisać reklamację z udokumentowaniem zdarzenia.

Jak na razie największy problem z wózkiem mieliśmy przy wylocie z WAW do LHR z BA. Pani z obsługi źle nadały wózek (do miejsca docelowego, przez to przez 1h wyjaśnialiśmy sprawę na LHR, przez co przepadł nam wstęp do salonika). Generalnie to był jeden z bardziej chaotycznych boardingów jakie widziałem.
 Profil Relacje PM off
kspr lubi ten post.

#63 PostWysłany: 25 Paź 2016 11:18 

niebieski
Przeczytałem wątek w całości ale nie znalazłem odpowiedzi na jeszcze 1 rzecz:

Rozumiem, że 2,5 letnie dziecko uprawnione jest do wózka jeżeli jest "potrzebne" - dobrze żeby podczas check inu z niego korzystało. Ale czy jednocześnie przysługuje mu bagaż podręczny (wózek i bagaż) ?

Czytając wątek i zasady Wizzaira jasne jest że nie przysługuje bagaż podręczny niemowlakom do 2 lat.
Ale czy mogę z "gołym" biletem (bez bag. nadawanego) zabrać i wózek i podręczny?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 25 Paź 2016 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Dla dziecka powyzej 2 lat, ktore ma wykupione miejsce i placi jak za bilet osoby doroslej zawsze przysluguje bagaz podreczny, dodatkowo mozna zabrac wozek. W regulaminie jest info :
Podróż z niemowlętami i małymi dziećmi
RZECZY, KTÓRE MOŻNA WZIĄĆ ZE SOBĄ NA POKŁAD
1 pieluszka na każdą godzinę podróży
chusteczki nawilżane dla niemowląt
ubrania na zmianę dla siebie i dziecka
gryzaki
małe zabawki
składany wózek dziecięcy bądź mała kołyska mogą być bezpłatnie wniesione na pokład

Wynika z tego, że nie dotyczy to tylko niemowlat, ale rowniez dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 25 Paź 2016 11:59 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Ja bardziej polecam zmaiast oddzilenego biletu kupowac dla siebie extra seat. Nie wiem jak cenowo sle na bank nie ma kwasu w rezerwacji bo infant musi byc do kogos podpiety i robi sie burdel podczas boardingu.

#66 PostWysłany: 17 Cze 2017 10:36 

Moim zdanie dla każdego małego dziecka można zabrać albo wóżek albo fotelik:
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... zy/bagaz#/
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 19 Cze 2017 11:39 

Hej, właśnie wróciłem z Hiszpanii i potwierdzam, że na każde dziecko w wieku 3 lata, 4 lata, 7 lat wzięliśmy dodatkowy jeden przedmiot: wózek lub fotelik i nigdzie nie było żadnego problemu, bez dodatkowych opłat.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 02 Sie 2017 12:43 
Awatar użytkownika

Ja dwa tygdonie temu na trasie Katowice Pyrzowice - Londyn Luton leciałam z 2 dzieci, akurat starsza córka już nie potrzebuje wózka, ale dla syna 2 lata miałam składaną spacerówkę i spokojnie przeszło bez żadnych dodatkowych opłat :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 16 Wrz 2017 13:43 

Czy ma ktoś jakieś doświadczenie z zabieraniem dla dziecka rowerka biegowego zamiast wózka? Lecimy w listopadzie z roczniakiem (dla niego bierzemy spacerówkę) i trzylatkiem (dla niego chcielibyśmy rowerek).
Wiem, jak brzmi regulamin, natomiast w Ryanie w regulaminie jest mowa o wózku/foteliku/łóżeczku turystycznym, a rowerek można było bez problemy zabrać.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 18 Wrz 2017 09:03 

Wydaje mi się, że bez szans. Zarówno wózek dziecięcy jak i inwalidzki są przewożone nieodpłatnie ze względu na ograniczone możliwości poruszania się małych dzieci lub osób z niepełnosprawnością, rowerek jest przedmiotem do zabawy, więc pozostaje jedynie jego rozebranie i ew. w bagaż rejestrowany.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 19 Wrz 2017 10:54 

Dzięki za odpowiedź. Też bym myślała, że to bez szans, gdyby nie Ryan, który nie robił absolutnie żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 01 Lis 2017 17:31 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Czy coś się zmieniło w ostatnich czasach? Lecę wizzairem w piątek i się zastanawiam jak będzie z bagażem dla niemowlęcia. Na stronie jest napisane że można wnieść jakieś tam pieluszki, wodę, jedzenie itp... Rozumiem, że to można dodatkowo w jakiejś torbie wnieśc tak? Czy w swoim bagażu podręcznym? Bierzemy wózek i chcemy nadać go przy check in. I się właśnie zastanawiam czy mogę wziąć dla dziecka torbę do wózka z rzeczami dla niego czy już to nie przejdzie.... Bo niemowlęciu nie przysługuje bagaż... Pierwszy raz lecę z dzieckiem i stąd moje obawy... :)

EDIT właśnie przeczytałam dokładnie tytuł posta.... Dziecko 2-4 lata. Syn u nas poniżej dwóch lat. Ale może ktoś będzie wiedział co z bagażem....

#73 PostWysłany: 01 Lis 2017 19:39 

srebrny
Nailea napisał(a):
... Rozumiem, że to można dodatkowo w jakiejś torbie wnieśc tak? Czy w swoim bagażu podręcznym? Bierzemy wózek i chcemy nadać go przy check in. I się właśnie zastanawiam czy mogę wziąć dla dziecka torbę do wózka z rzeczami dla niego czy już to nie przejdzie.... Bo niemowlęciu nie przysługuje bagaż...
...

Typowej torby z rzeczami dla malucha raczej nie da rady,ale coś tam można dołożyć,zwłaszcza jak to głęboka gondola.Dodatkowo zabierasz na pokład osobno bagaż z rzeczami na czas podróży dla dziecka,nie musisz tego zmieścić w swoim podręcznym.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 01 Lis 2017 19:44 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
miriam napisał(a):
Nailea napisał(a):
... Rozumiem, że to można dodatkowo w jakiejś torbie wnieśc tak? Czy w swoim bagażu podręcznym? Bierzemy wózek i chcemy nadać go przy check in. I się właśnie zastanawiam czy mogę wziąć dla dziecka torbę do wózka z rzeczami dla niego czy już to nie przejdzie.... Bo niemowlęciu nie przysługuje bagaż...
...

Typowej torby z rzeczami dla malucha raczej nie da rady,ale coś tam można dołożyć,zwłaszcza jak to głęboka gondola.Dodatkowo zabierasz na pokład osobno bagaż z rzeczami na czas podróży dla dziecka,nie musisz tego zmieścić w swoim podręcznym.

Dzięki! Właśnie się odprawiłam i dali mi wizz priority zatem mogę wnieść drugą torbę :) jupi!!! :)

#75 PostWysłany: 01 Lis 2017 19:51 

srebrny
@Nailea Zawsze ta osoba ,która ma podpięte niemowlę do swojej rezerwacji dostaje priority,myślałam,że wiesz. ;)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 03 Lis 2017 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
Tak. Osoba ma priority.
Taka rzecz: Kupione osobne miejsce dla niemowlęcia (1 raz w życiu taki myk u nas nastąpił) i po odprawieniu się (wcześniej tel. do WizzBOKu w celu zmiany infant na konkretne dane dziecka) mam kartę pokładową dla niemowlaka z bagażem podręcznym i dodatkowym (żona też takie same bagaże ma).

Jest też karta pokładowa infant i tam jest sam bagaż podręczny.
Myślę że karte infant należy zignorować ale czy w takim razie mogę wnieść dla malucha "duży" i "mały" bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 03 Lis 2017 09:31 

srebrny
mahalnet napisał(a):
Tak. Osoba ma priority.
.... zmiany infant na konkretne dane dziecka) mam kartę pokładową dla niemowlaka z bagażem podręcznym i dodatkowym (żona też takie same bagaże ma).

?

Drugi bagaż,to rozumiem też podręczny, ten mniejszy wynikający z priority? Wygląda na to,że po dopisaniu imienia ,infant mający wykupione osobne miejsce został potraktowany jak dzieci powyżej 2 lat ,którym przysługuje normalny podręczny, a dodatkowo zachowano gratisowe priority.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 03 Lis 2017 09:49 

Wszystko jest na stronie Wizzair, w tym o tym jak się infantowi wykupi miejsce
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... emowleta#/

Niech moderacja da ten link do wiki, czasami ktoś spojrzy
 PM off  

#79 PostWysłany: 03 Lis 2017 10:37 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
@gorny7 No właśnie nie ma wszystkiego a moja sytuacja kłóci się z " Rezerwacja

Jeśli dokonujesz rezerwacji online, jako imię pasażera wpisz kod „INFANT”. W polu nazwiska wpisz nazwisko pasażera.

Jeśli zarezerwujesz dodatkowe miejsce, nie musisz płacić opłaty za niemowlę. Nie przysługuje dodatkowy limit bagażu dla niemowlęcia."

https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... -dziecmi#/
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 03 Lis 2017 10:43 

srebrny
@mahalnet Zastanawiam się czy dobrze cię zrozumiano na infolinii jak prosiłeś o wpisanie imienia w miejsce infant.Może zmieniono bilet na taki dla dziecka powyżej 2lat.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 162 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości